Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θάνατος 20χρονου στρατιώτη
  • [02] Ο ντε Σότο αύριο στην Κύπρο
  • [03] Επίσκεψη Παπανδρέου σε βαλκανικές χώρες.
  • [04] Κορυδαλλός-17Ν-Δήλωση Α.Γιωτόπουλου.
  • [05] Επεισόδια πριν το ντέρμπι
  • [06] Προβλήματα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη απο την κακοκαιρία.

  • [01] Θάνατος 20χρονου στρατιώτη

    12/01/2003 20:35:13

    Ο θάνατος 20χρονου στρατιώτη έξω απο κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα απασχολεί απο τα ξημερώματα των Θεοφανείων την Αστυνομία.

    Ο στρατιώτης είχε βρεθεί νεκρός στις 6.30 το πρωί έξω απο κλαμπ όπου συχνάζει νεολαία στο Θησείο. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών και ειδικότερα του χαπιού ''έκσταση'' ή άλλων παρόμοιων ουσιών επειδή δεν έφερε σημάδια απο ενέσεις.

    Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να πέθανε μέσα στο κατάστημα ενώ διασκέδαζε και να τον έβγαλαν στο πεζοδρόμιο για να μη δημιουργηθέί πρόβλημα στην επιχείρηση.

    Απο την ιατροδικαστική υπηρεσία έχει ζητηθεί να γίνει τοξικολογική εξέταση των σπλάχνων του νεαρού για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο. Παράλληλα, γίνεται προανάκριση για την υπόθεση απο την Αστυνομία.

    [02] Ο ντε Σότο αύριο στην Κύπρο

    12/01/2003 20:21:25

    Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για έναρξη των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης με βάση το σχέδιο Ανάν. Ο κ. ντε Σότο είχε την Παρασκευή συνάντηση στην Αγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ουγούρ Ζιγιάλ. Ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου. Στο μεταξύ, σε νέα τεχνάσματα προβαίνει ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος ζητεί τώρα δημοψήφισμα για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν ως βάση για διαπραγματεύσεις, στο οποίο θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και οι έποικοι. Επίσης, ζητεί να γίνει η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ όταν επιτευχθεί οικονομική ισότητα μεταξύ των δύο συστατικών πλευρών.

    [Φώτο-522803]

    [03] Επίσκεψη Παπανδρέου σε βαλκανικές χώρες.

    12/01/2003 20:12:51

    Τριήμερη περιοδεία, στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ξεκινά από αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προεδρεύοντα του Υπουργικού Συμβουλίου της ΕΕ.

    Στόχος της επίσκεψης αυτής του κ. Παπανδρέου είναι η εξέταση των μορφών συνεργασίας, με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών αυτών με την ΕΕ, έτσι ώστε σύντομα να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση τους στους κόλπους της Κοινότητας.

    Πρώτος σταθμός της περιοδείας αυτής του κ. Παπανδρέου θα είναι η ΠΓΔΜ.

    [Φώτο-134490]

    [04] Κορυδαλλός-17Ν-Δήλωση Α.Γιωτόπουλου.

    12/01/2003 19:02:56

    Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με δήλωσή του που διένειμε ο δικηγόρος του Γ. Ραχιώτης, ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν συνάντησε τον Γ. Μιχαλόπουλο, ούτε αγόρασε ποτέ βιβλία του, όπως υποστήριξε πρόσφατα ο εκδότης. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης Γ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με τον Α. Γιωτόπουλο, όταν ο τελευταίος είχε πάει στην εφημερίδα του για να αγοράσει βιβλία του.

    Ο Α. Γιωτόπουλος εκφράζει απορία γιατί δεν του ασκείται ποινική δίωξη για εκβιασμό, μετά τη δήλωση - όπως λέει - του Μιχαλόπουλου ότι τον επισκέφθηκε, ''αφού ανάλογες καταθέσεις συγκατηγορουμένων μου ότι με συνάντησαν σε ρεμπετάδικο θεωρούνται αποδεικτικό στοιχείο ότι είμαι αρχηγός της 17 Νοέμβρη''.

    ''Είναι φυσικό, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όντας απασχολημένη με την προετοιμασία της δίκαιης δίκης να μην έχει το χρόνο, παρ'όλη τη διάθεση, να ασχοληθεί με τα έργα ενός εντιμότατου εκδότη και πατριώτη'', καταλήγει η δήλωση του Α. Γιωτόπουλου.

    [05] Επεισόδια πριν το ντέρμπι

    12/01/2003 18:34:03

    Τρεις τραυματίες από μαχαίρι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός συμπλοκών μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Αθήνα, γύρω στις 5 το απόγευμα. Το σοβαρότερο επεισόδιο έγινε στην οδό Μάρνη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι στα πλευρά ο Γεώργιος Κούλης, 26 ετών. Το δεύτερο επεισόδιο έγινε στη διασταύρωση των οδών Θερμοπυλών και Αχιλλέως στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν καπνογόνο σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά, ενώ τραυμάτισαν με μαχαίρι στα πλευρά και με ξύλο στο κεφάλι τον οδηγό του Αθανάσιο Σάμαρη, 25 χρόνων, από τον Πειραιά. Τέλος, στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Κάδμου στον Κολωνό οπαδοί του Ολυμπιακού τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πόδι Αλβανό ο οποίος φορούσε κασκόλ του Παναθηναϊκού. Και οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στον ''Ερυθρό Σταυρό''.

    [06] Προβλήματα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη απο την κακοκαιρία.

    12/01/2003 15:37:35

    Σοβαρά προβλήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Από τις χιονοπτώσεις, αποκλείστηκαν συνολικά 26 ορεινοί οικισμοί των περιοχών Δερείου Εβρου και Κέχρου-Οργάνης Ροδόπης, ενώ συνεργεία των δύο νομαρχιών καταβάλουν προσπάθειες για τη διάνοιξη των δρόμων.

    Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα τμήματα της Εγνατίας οδού και στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου του Εβρου και της Ροδόπης.

    Συνεργεία της Τροχαίας απαγορεύουν την κίνηση των αυτοκινήτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς λόγω της πυκνής χιονόπτωσης υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Επίσης στους συνοριακούς σταθμούς Κήπων, Ορμένιου και Καστανεών, απαγορεύουν την κίνηση βαρέων οχημάτων, χωρίς αλυσίδες.

    Τόσο στο νομό Έβρου όσο και στο νομό Ροδόπης, από τα ξημερώματα έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Ξενοκράτης και όλα τα συνεργεία των υπηρεσιών βρίσκονται σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Εξ΄ άλλου λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος κλειστές παραμένουν οι πορθμιακές γραμμές Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης και Κεραμωτής- Θάσου. Λόγω της χιονόπτωσης δεν έγινε και το πρωινό δρομολόγιο της Ολυμπιακής από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη.

    Ο κακός καιρός και η σφοδρή θαλασσοταραχή έγιναν αιτία να σταματήσουν στο Θρακικό πέλαγος οι έρευνες των λιμενικών για τον εντοπισμό του 37χρονου ερασιτέχνη ψαρά από την Κομοτηνή, Αρη Παπαδόπουλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τη μέρα των Θεοφανείων, όταν είχε πάει για ψάρεμα με την βάρκα του στην παραλία της Μολυβωτής Ροδόπης.

    Στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, ώστόσο στο Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία με απόφαση της νομαρχίας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Λόγω του χιονιού, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην πόλη της Κοζάνης και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Τριων Πέντε Πηγαδιών Νάουσας. Χιόνισε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα αυτοκίνητα που κινούνται από την πόλη της Θεσσαλονίκης προς και από τον Αγιο Βασίλειο, μέσω Χορτιάτη, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Πάντως, η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο καθώς η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ενδέχεται να έχει προκαλέσει παγετό στο οδόστρωμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2003 - 21:30:12 UTC