Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό-Αισιοδοξία, παρά το ναυάγιο
  • [02] Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων για 17Ν
  • [03] Στον εισαγγελέα οι 15 για τα επεισόδια στην Πάτρα
  • [04] Συνεδρίαση διϋπουργικής για Ολυμπιάδα
  • [05] Δικάζεται σήμερα ο 25χρονος στη Βρετανία

  • [01] Κυπριακό-Αισιοδοξία, παρά το ναυάγιο

    11/03/2003 13:55:39

    Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που διεξήχθησαν στη Χάγη, με τη διαμεσολάβηση του γγ του ΟΗΕ Κόφιν Ανάν. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς παρέμεινε αδιάλλακτος στις θέσεις του απαντώντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να διενεργήσει δημοψήφισμα στο σχέδιο Ανάν.

    Ο γγ του ΟΗΕ, σε γραπτή του δήλωση εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

    Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος αποδέχθηκε το σχέδιο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό δήλωσε οτι παρά το πισωγύρισμα μετά την αποτυχία, σε καμιά περίπτωση δεν θα σταματήσουν οι προσπάθειες για επίλυση του θέματο. Εξέφρασε δε την ευχή προς τον τουρκοκυπριακό λαό, να επικρατήσουν σύντομα εποικοδομητικές σκέψεις για την προοπτική του Κυπριακού.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης εξέφρασε απογοήτευση και λύπη για το ναυάγιο των συνομιλιών προσθέτοντας ότι την ευθύνη φέρει ακέραια η τουρκοκυπριακή πλευρά.

    Πρόσθεσε ότι η διαδικασία δεν τερματίστηκε και από τα λεγόμενα του κ.Ανάν συνάγεται ότι ο ίδιος παραμένει στη διάθεση των δύο κοινοτήτων για τη συνέχιση των προσπαθειών.

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε ότι οι προσπάθειες του ΟΗΕ, για την επίλυση του Κυπριακού δεν έχουν σταματήσει εντελώς, και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα εξακολουθεί να επιζητεί μια λύση στο Κυπριακό.

    [02] Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων για 17Ν

    11/03/2003 12:23:00

    Με την εκφώνηση του καταλόγου μαρτύρων άρχισε το πρωί η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη''. Ο πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, Μιχάλης Μαργαρίτης, εκφώνησε επίσης τα ονόματα των μαρτύρων υπεράσπισης. Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες ήταν απόντες, όπως απόντες ήταν Τούρκοι και Αμερικανοί υπήκοοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων. Την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής προκάλεσε η εκφώνηση των δύο προστευομένων μαρτύρων με τους κωδικούς Α1 και Β1. Και οι δύο δήλωσαν παρόντες κατά την εκφώνηση των κωδικών τους. Ο κ.Μαργαρίτης δήλωσε ότι σύμφωνα με το νόμο αν ζητηθεί θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους. Τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο θα υπερασπιστούν περίπου 35 μάρτυρες, αρκετοί από τους οποίους, είναι Γάλλοι υπήκοοι.Μεταξύ των προτεινομένων μαρτύρων είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. Μεταξύ των μαρτύρων που προτείνονται από το Γιάννη Σερίφη, είναι ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος και ο Μανώλης Γλέζος και Νίκος Μπίστης. Επίσης ο Θεολόγος Ψαραδέλης πρότεινε ως μάρτυρα το Γάλλο Ευρωβουλευτή, Αλέν Κριβίν. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνεται η συζήτηση επί της αίτησης ενστάσεως για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής οι οποίοι τοποθετούνται απορρίπτουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των συναδέλφων τους της υπεράσπισης οι οποίοι χαρακτήρισαν πολιτικά τα εγκλήματα των πελατών τους.

    [Φώτο-557523]

    [03] Στον εισαγγελέα οι 15 για τα επεισόδια στην Πάτρα

    11/03/2003 12:05:12

    Στον εισαγγελέα της Πάτρας αναμένεται να προσαχθούν σήμερα οι 15 νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια των θλιβερών επεισοδίων στον απόηχο της λήξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα άτομα αυτά προξένησαν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα, καταστήματα, τράπεζες στην πλατεία Γεωργίου και σε άλλα σημεία της πόλης.

    [Φώτο-559148]

    [04] Συνεδρίαση διϋπουργικής για Ολυμπιάδα

    11/03/2003 11:37:39

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθούν τα κονδύλια που θα δοθούν στους ολυμπιακούς δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης, υποδομών και προσβασιμότητας. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας-Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα τον ενημερώσει και για τα αποτελέσματα του ΕΚΟΦΙΝ

    [05] Δικάζεται σήμερα ο 25χρονος στη Βρετανία

    11/03/2003 11:37:33

    Στο Νιουκάστλ της Βρετανίας αναμένεται να δικαστεί σήμερα ο 25χρονος φοιτητής Χαράλαμπος Δουσεμετζής, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της παράβασης του αντιτρομοκρατικού νόμου στη χώρα αυτή. Αιτία για τη σύλληψή του αποτέλεσαν κείμενά του στο Ιντερνετ για την τρομοκρατία και τη 17 Νοέμβρη. Στο δικαστήριο θα είναι παρόν και ο Ελληνας πρόξενος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 March 2003 - 12:30:53 UTC