Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Βερελή για Γ ΚΠΣ.
  • [02] Ντενκτάς:Θετική για τις συνομιλίες μια απομάκρυνση του Ανάν
  • [03] Νέα στοιχεία για δυστύχημα λεωφορείου ΚΤΕΛ
  • [04] Δίκη 17Ν-Πέτσος:Η επίθεση εναντίον μου είχε πολιτική σκοπιμότητα
  • [05] Μετρό:Ανοιξε η σήραγγα Δάφνη-Ηλιούπολη
  • [06] Απεργία ιδιοκτητών ταξί την Παρασκευή
  • [07] Πρόβλημα στον τομέα καθαριότητας

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Βερελή για Γ ΚΠΣ.

    12/03/2003 14:13:06

    Σε θέματα του υπουργείου Μεταφορών επικεντρώθηκε η συζήτηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή.

    Ηδη από το πρωί ο πρωθυπουργός έχει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών για το θέμα της πορείας των κοινοτικών κονδυλίων.

    Για το θέμα των σιδηροδρόμων ο υπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε οτι το 2003 οι απορροφήσεις θα υπερβούν κατά 60% τις απορροφήσεις του 2002,καθώς,όπως υπογράμμισε,τα έργα αφενός μεν έχουν ωριμάσει και αφετέρου έχουν μπει στην πορεία εκτελέσεων.

    Μια άλλη εξέλιξη,σύμφωνα με τον κ. Βερελή,είναι οτι έχει ωριμάσει και το θέμα των εμπορευματικών κέντρων,ενώ μέσα στον Απρίλιο περνά από τη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο και ετσι έξι εμπορευματικά κέντρα αποδεσμεύονται και θα μπορούν να γίνουν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί στις έξι περιφέρειες προκειμένου να κατασκευαστούν.

    Σε πλήρη ωρίμανση, εξάλλου, είναι και η προμήθεια των νέων μέσων μαζικής μεταφοράς,καθώς για τα μεν τρόλεϊ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχουν ξεκινήσει οι εφαρμογές των συμβάσεων,ενώ για τα λεωφορεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο και πριν το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού.

    [02] Ντενκτάς:Θετική για τις συνομιλίες μια απομάκρυνση του Ανάν

    12/03/2003 14:04:38

    Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι η απομάκρυνση του Κόφι Ανάν από τις συνομιλίες θα επηρεάσει θετικά τις συνομιλίες για το Κυπριακό και εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    Σε δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη ο Ντενκτάς είπε ότι θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο Παπαδόπουλο στην οποία θα καταγράφει τις αλλαγές που επιθυμεί να γίνουν στο σχέδιο Ανάν και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Παπαδόπουλος το επιθυμεί, θα ήταν δυνατό να γίνει η πρώτη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος παρατείνει την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη έως αύριο, ανέφερε ότι αν η Κυπριακή Δημοκρατία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα επιδιώξει απευθείας επαφές με την Ενωση.

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung προειδοποιεί ότι η κατάρρευση των συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου θα επηρεάσει αρνητικά το αίτημα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η αποτυχία των συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου θα οδηγήσει σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [03] Νέα στοιχεία για δυστύχημα λεωφορείου ΚΤΕΛ

    12/03/2003 13:42:11

    Στην Τροχαία Κατερίνης αναμένεται να κοινοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, από τα οποία προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο οδηγός της νταλίκας, που ενεπλάκη στο πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στον Αλιάκμονα, είχε κάνει χρήση χασίς.

    Αξιωματικοί της διεύθυνσης τροχαίας Κατερίνης δήλωσαν ότι το επίμαχο πόρισμα, που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση, αναμένεται να κοινοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες υπηρεσιακά και στη συνέχεια θα επισυναφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται. Τόνισαν ακόμη ότι τα αποτελέσματα δεν θα δημοσιοποιηθούν καθώς αποτελούν υλικό της δικογραφίας.

    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Απογευματινή", σύμφωνα με την οποία, ο οδηγός της νταλίκας, Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος, την οποία προσπάθησε να προσπεράσει το λεωφορείο που έπεσε στον ποταμό Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα, είχε κάνει χρήση χασίς.

    Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους παραδέχτηκε ότι ήταν χρήστης ινδικής κάνναβης, αλλά, όπως ισχυρίστηκε είχε διακόψει εδώ και ένα χρόνο.

    [Φώτο-551777]

    [04] Δίκη 17Ν-Πέτσος:Η επίθεση εναντίον μου είχε πολιτική σκοπιμότητα

    12/03/2003 13:25:35

    Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την ένσταση αρμοδιότητας ή μη του δικαστηρίου συνεχίζεται, απο το πρωί, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν.

    Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του κ.Πέτσου ζήτησε να επιφυλαχθεί το δικαστήριο επί της ένστασης και κατά την πρόοδο της αποδεικτικής διαδικασίας αν κρίνει ότι κάποια ενέργεια αποτελεί πολιτικό αδίκημα, να διαχωρίσει την υπόθεση και να την παραπέμψει ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου. Ύποστήριξε επίσης ότι αν υπήρχαν σαφή πολιτικά κίνητρα στις πράξεις της οργάνωσης δεν μπορούν να μετατρέπονται αυτοδίκαια σε πολιτικά εγκλήματα.

    Ο κ.Πέτσος κατά την αγόρευσή του ανέφερε ότι η επίθεση σε βάρος του εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες αλλά η ενέργεια αυτή δεν ήταν πολιτικό έγκλημα. Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη τόνισε ότι πρόκειται για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου που προκάλεσε πόνο όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και σε όσους πιστεύουν στην ίδια τη δημοκρατία.

    Κατά την έναρξη της διαδικασίας πήρε το λόγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος επικαλέστηκε θέμα προσωπικό και υποστήριξε οτι γίνεται διαστρέβλωση των προκηρύξεων της 17Ν.

    [Φώτο-486382]

    [05] Μετρό:Ανοιξε η σήραγγα Δάφνη-Ηλιούπολη

    12/03/2003 12:59:11

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η κατασκευή της σήραγγας του Μετρό, της επέκτασης της γραμμής 2 απο Δάφνη προς Ηλιούπολη μήκους 1100 μέτρων. Η διάνοιξη έγινε κάτω απο ιδιαίτερα αντίξοες γεωλογικές συνθήκες και πέρασε υπόγεια κάτω απο παλαιά κτίρια. Η σήραγγα απο σήμερα παραδίδεται στους εργολάβους που θα κατασκευάσουν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και την εγκάτασταση των σιδηροτροχιών.

    Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες κατασκευής του σταθμού ''Αλέξανδρος Παναγούλης'' στην Ηλιούπολη ενώ η παράδοση του έργου αναμένεται να γίνει την Ανοιξη του 2004.

    Με την ολοκλήρωση της επέκτασης αυτής προβλέπεται οτι θα εξυπηρετηθούν καθημερινά περισσότεροι απο 50.000 επιβάτες που ζούν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή Δάφνης και Ηλιούπολης.

    [06] Απεργία ιδιοκτητών ταξί την Παρασκευή

    12/03/2003 12:23:29

    Χωρίς ταξί θα μείνει την Παρασκευή το λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, εξήγγειλε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών κυρίως, αιτημάτων του κλάδου. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται, καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί πιάτσες ταξί, ενώ τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες. Το πρωί της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες των ταξί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία του συνδικάτου και πορεία μέσω των λεωφορειολωρίδων σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

    [07] Πρόβλημα στον τομέα καθαριότητας

    12/03/2003 12:18:15

    Τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται στον τομέα καθαριότητας της πρωτεύουσας μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στα Ανω Λιόσια. Εκατοντάδες τόνοι στοιβαγμένων απορριμμάτων κατέρρευσαν θάβοντας τα πάντα σε μια έκταση περίπου 25 με 30 στρέμματα. Ετσι, κλειστή θα παραμείνει σήμερα η περιοχή προκειμένου να ανοίξει ο κεντρικός δρόμος που οδηγούσε σε αυτήν. Εκκληση απηύθυνε ο δήμος Αθηναίων στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων και στους δρόμους της πόλης μέχρι να ξαναλειτουργήσει ο χώρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2003 - 12:30:20 UTC