Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Σημίτη για επίθεση σε Ιράκ
  • [02] Βαγδάτη:Ενας νεκρός και άμαχοι τραυματίες
  • [03] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Κωνσταντόπουλο
  • [04] Διακόπηκε η δίκη της 17Ν λόγω αποχής των δικηγόρων
  • [05] ΕΕ:Σημίτης:Τριμερής Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής
  • [06] Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κ. Καραμανλής
  • [07] Κινητοποιήσεις κατά του πολέμου
  • [08] Πληροφορίες για τραυματισμούς αμάχων στη Βαγδάτη
  • [09] Επίθεση στο Ιρακ-Διακοπή πτήσεων ΟΑ προς Μ.Ανατολή.
  • [10] Διάγγελμα Μπους
  • [11] Ιράκ: Αντιαεροπορικά πυρά
  • [12] Ιράκ: Σειρήνες
  • [13] Βελγίο-Συμβούλιο ECOFIN-Χριστοδουλάκης

  • [01] Δηλώσεις Σημίτη για επίθεση σε Ιράκ

    20/03/2003 14:07:55

    Δηλώσεις για τον πόλεμο στο Ιράκ ενόψει και της απογευματινής συνόδου κορυφής της ΕΕ έκανε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο προεδρεύων του Ευρωπαικού Συμβουλίου και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Τόνισε ότι η σκιά του πολέμου πέφτει βαριά σήμερα και εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν βρέθηκε ειρηνική λύση στο πρόβλημα του Ιράκ και οδηγηθήκαμε στον πόλεμο. Ευχήθηκε οι εχθροπραξίες να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν, να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και ιδιαίτερα όσον αφορά τον άμαχο πληθυσμό.

    Ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι η ελληνική προεδρία θα πράξει το καθήκον της όπως και στο προηγούμενο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

    Τόνισε ότι πρέπει να εκφράσουμε τη θέληση των ευρωπαϊκών λαών, των λαών της Ευρώπης για μια κοινή πορεία ειρήνης και προόδου. Τόνισε ότι το θέμα του Ιράκ είναι στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθεί το βράδυ. Εκεί θα ανταλλαγούν απόψεις, και η προεδρία θα επιδιώξει να υπάρξουν παρά τις δυσκολίες, τις διαφωνίες που φάνηκαν όλους τους μήνες κοινές θέσεις. Χρειάζονται, πρόσθεσε, θέσεις ώστε να δείξουμε ότι η Ευρώπη έχει φωνή, έχει ρόλο να παίξει και ότι μπορεί να παρέμβη στις περαιτέρω εξελίξεις.

    [Φώτο-563755]

    [02] Βαγδάτη:Ενας νεκρός και άμαχοι τραυματίες

    20/03/2003 14:04:03

    Ο ιρακινός υπουργός Ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πρωινών αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Βαγδάτης.

    Ο Σάιντ αλ Σάχαφ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ότι κατά τις πρωινές αεροπορικές επιδρομές επλήγησαν κτίρια τελωνειακών υπηρεσιών, άδεια γραφεία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και κατοικημένα προάστια της ιρακινής πρωτεύουσας και διευκρίνισε ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε κοντά στο συνοριακό φυλάκιο της Ρότμπα, στην ιορδανο-ιρακινή μεθόριο. Πολίτες τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον ιρακινό αξιωματούχο, σε κτίριο της ιρακινής τηλεόρασης στην επαρχία αλ-Ανμπαρ, σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης, ενώ οι επιδρομές στη Βαγδάτη επικεντρώθηκαν στο προάστιο Ντόρα, στις δυτικές παρυφές της πόλης.

    Ο ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το Ιράκ δεν έχει στην κατοχή του πυραύλους Scud, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ιρακινές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Scud εναντίον του Κουβέιτ.

    ''Ακουσα πληροφορίες ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους Scud εναντίον του Κουβέιτ. Θα ήθελα να σας πω ότι δεν έχουμε στην κατοχή μας πυραύλους Scud, και γιατί εκτοξεύθηκαν, δεν ξέρω'', είπε.

    ''Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τεχνολογικά μέσα από τοποθεσίες...δυτικά του Ιράκ για να εξουδετερώσουν την ιρακινή δορυφορική τηλεόραση'', είπε επίσης ο Σάχαφ.

    [03] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Κωνσταντόπουλο

    20/03/2003 13:19:13

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συμφωνούν ότι οι ημέρες που διανύουμε αποτελούν δοκιμασία για όλο τον κόσμο και ειδικότερα γι'αυτούς που θα υποστούν τον πόλεμο,όπως προκύπτει από το διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων πριν αποσυρθούν για την ιδιαίτερη συνάντησή τους.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η αξία της ζωής,της δημοκρατίας και του πολιτισμού θα κονιορτοποιηθούν από επιδρομές ανεγκέφαλων,ανιστόρητων και πολεμοκάπηλων,ενώ ο Κωστής Στεφανόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ''να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακό''.

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι τραγική για όλον τον πλανήτη και κατηγόρησε

    τους κ.κ.Μπούς και Μπλέρ για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ.Καταφέρθηκε και έναντι της ΕΕ τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μένει άφωνη μπροστά σε τέτοια γεγονότα.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι η ελληνική Προεδρία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από διαδικαστικά προσχήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη να θέσει θέμα καταδίκης του πολέμου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην παράσχει καμιά διευκόλυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε το αίτημά του για σύγκληση της Βουλής και συζήτηση για το θέμα του πολέμου λέγοντας ακόμη ότι παντού σε όλον τον κόσμο τα κοινοβούλια και τα πολιτικά κόμματα συζητούν και ενημερώνονται,κατηγορώντας την κυβέρνηση για συστηματική απουσία.Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να πιέσουν ώστε να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή.

    Τέλος ο κ.Κωνσταντόπουλος τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του φιλειρηνικού κινήματος και κάλεσε την κυβέρνηση να συναισθανθεί ότι ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος στον πόλεμο.-

    [04] Διακόπηκε η δίκη της 17Ν λόγω αποχής των δικηγόρων

    20/03/2003 13:12:08

    Για αύριο το πρωί διακόπηκε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην ''17 Νοέμβρη'', μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τρίωρη στάση εργασίας, απο τις 12μμ έως τις 15,00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, λίγο μετά την διακοπή της δίκης, χαρακτήρισε ψευδομάρτυρα τον κ. Μπακατσέλο και υποστήριξε ότι θα πρέπει να παραπεμφθεί για ψευδορκία. ''Γι'αυτό δεν μπήκαν στη δίκη οι κάμερες. Απο τους γέλωτες του κόσμου θα είχε καταρρεύσει ο μάρτυρας, όπως έγινε και με τους μάρτυρες με τα ''πάμπερς'' στη μεγάλη δίκη'', είπε ο κ. Γιωτόπουλος.

    Σε ερώτηση σχετικά με το ποιά θα είναι η αντίδρασή του και αν σκέπτεται να αποχωρήσει απο τη δίκη απάντησε ''επιφυλάσσομαι''.

    [Φώτο-562401]

    [05] ΕΕ:Σημίτης:Τριμερής Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής

    20/03/2003 12:32:09

    H τρέχουσα πολιτική συγκυρία με τον πόλεμο στο Ιράκ επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση, τόνισε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην πρώτη Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι ο πόλεμος αναμένεται να έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου, στο διεθνές εμπόριο, την τουριστική κίνηση, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών. Μέσα στη σημερινή διεθνή αβεβαιότητα, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, η Εαρινή Σύνοδος Κορυφής καλείται να δώσει ένα πειστικό μήνυμα ανάπτυξης και εμπιστοσύνης στις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης και στη δυνατότητά της να δημιουργεί ανάπτυξη, πλούτο και θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το σταθερό μακροοικονομικό πλαίσιο και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, αλλά και ποιότητα των δημόσιων οικονομικών είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης και ο τρόπος αντιμετώπισης των επιπτώσεων της γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη στα συστήματα κοινωνικής προστασίας.

    Ο κ. Σημίτης ανέφερε ακόμη ότι με την Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο κορυφής θεσμοθετείται μια καλύτερη οργάνωση στον κοινωνικό διάλογο, ενώ διαχέεται επίσης το μήνυμα στις κοινωνίες μας ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου των κοινωνικών εταίρων.

    Ο κ. Σημίτης είπε ότι η ελληνική προεδρία επιδιώκει την επίτευξη λύσης στο θέμα της κοινοτικής οδηγίας για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων μέσα από τα γραφεία προσωρινής απασχόλησης. Οπως τόνισε, η έγκριση της οδηγίας θα επιτρέψει τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και την προστασία των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας.

    Αναφερόμενος στη μετανάστευση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται ως ζήτημα προστασίας των συνόρων, τονίζοντας την ανάγκη να εξετασθούν οι επιπτώσεις της μετανάστευσης στην οικονομία, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την παραοικονομία, τη φορολογία, το συνταξιοδοτικό σύστημα , τις πολιτικές απέναντι στην κοινωνία, όπως την κατοικία, την υγεία και την εκπαίδευση, αλλά και την πολυπολιτισμικότητα των κοινωνιών μας.

    [Φώτο-563553]

    [06] Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κ. Καραμανλής

    20/03/2003 12:26:09

    Στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής,συζητείται αυτή την ώρα η ιρακινή κρίση και η επίθεση των ΗΠΑ.

    Τα στελέχη του ΕΛΚ προσπαθούν να εκτιμήσουν αν και για πόσο διάστημα θα συνεχιστούν τα λεγόμενα χειρουργικά χτυπήματα και πότε θα αρχίσουν οι μαζικοί βομβαρδισμοί.

    Σε σύσκεψη που είχε με τους συνεργάτες του,ο Κωστας Καραμανλής,

    σύμφωνα με πληροφορίες,εξέφρασε τη λύπη του γιατί επικράτησε η λογική του πολέμου αντί της ειρήνης,κατά παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.-

    [07] Κινητοποιήσεις κατά του πολέμου

    20/03/2003 12:06:52

    Οι ρίψεις των πρώτων βομβών κατά του Ιράκ ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά των λαών που αντιδρούν στις επεμβάσεις και την βία του πολέμου. Με την ολονύκτια διαμαρτυρία έξω απο την Αμερικανική πρεσβεία Αθηναίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ εκδήλωσαν την πρώτη αντίδρασή τους. Απο νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων με κλείσιμο των χώρων εργασίας, των σχολείων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ.

    Οι προσυγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες των συνοικιών θα καταλήξουν στις 11.30 στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί ''η παρουσία όλων αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση στον αγώνα μας για την Ειρήνη'' αναγράφεται στο επείγον κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έφυγε νωρίς το πρωί προς όλα τα σωματεία και τους φορείς.

    Σε σχετικό μήνυμα της ''Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο'' υπογραμμίζεται ''Οι φονικές βόμβες σκορπίζουν τον θάνατο σε άμαχους και μικρά παιδιά για χάρη του στρατηγικού ελέγχου της Μ. Ανατολής και των πετρελαίων''.

    Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα εξελιχθεί με πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

    Το απόγευμα στις 4 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ για αύριο ισχύουν οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις απο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που συνοδεύονται με στάση εργασίας απο τις 12 μ έως τη λήξη της βάρδιας.

    Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Εργατικό Μέτωπο έχει κηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία.

    [Φώτο-375564]

    [08] Πληροφορίες για τραυματισμούς αμάχων στη Βαγδάτη

    20/03/2003 11:41:40

    Ετοιμες να εξαπολύσουν ευρεία αεροπορική επίθεση και στη συνέχεια χερσαία επέμβαση κατά του Ιράκ, είναι οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις στον Κόλπο, λίγες ώρες μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς στη Βαγδάτη που σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του ιρακινού υπουργείου Ενημέρωσης, προκάλεσαν τον τραυματισμό αρκετών αμάχων .

    ''Τώρα που άρχισε η σύγκρουση, ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε τη διάρκειά της είναι να εφαρμόσουμε μιά αποφασιστική δύναμη και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα είναι μιά εκστρατεία ημιμέτρων'' προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό 40 λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης. Πρώτος στόχος των αμερικανο-βρετανικών χερσαίων δυνάμεων θα είναι η κατάληψη της Βασόρας, πριν προελάσουν προς τη Βαγδάτη.

    Ηδη τα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν εκτοξεύσεις περισσότερους απο 40 πυραύλους Κρούιζ Τόμαχοκ και στόχος των επιθέσεων ήταν να σκοτώσουν Ιρακινούς ανώτατους ηγέτες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ιράκ στοχεύουν στον έλεγχο των κέντρων διοίκησης.

    Το υπουργείο Αμυνας του Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο ιρακινοί πύραυλοι έπεσαν στα σύνορα του βόρειου Κουβέιτ με το Ιράκ, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα.

    Επίσης οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις απάντησαν στα πυρά που εξαπέλυσε το ιρακινό πυροβολικό στη μεθόριο του Ιράκ με το Κουβέιτ νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε κουβεϊτιανός αξιωματούχος.

    Στο μεταξύ έκκληση για αντίσταση απηύθυνε το πρωί ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσείν σε τηλεοπτικό του μήνυμα που μετέδωσε η τηλεόραση της χώρας του και υποσχέθηκε ''τη νίκη εναντίον των εισβολέων'' προσθέτοντας οτι ''ο εχθρός θα ταπεινωθεί''.

    Αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ υποστήριξε οτι ''ο εγκληματίας μικρός Μπους διέπραξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας''. Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Αμίρ Μοχάμεντ Ρασίντ διέψευσε τις πληροφορίες οτι πυρπολήθηκαν πετρελαιοπηγές κοντά στη Βασόρα.

    Εξάλλου, ιστοσελίδα ισλαμιστών στο δίκτυο διένειμε σήμερα μήνυμα που αποδίδεται στον ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Μοχάμεντ Ομάρ, ο οποίος καλεί τους Ιρακινούς σε ιερό πόλεμο.

    [09] Επίθεση στο Ιρακ-Διακοπή πτήσεων ΟΑ προς Μ.Ανατολή.

    20/03/2003 07:29:23

    Η έναρξη του πολέμου στο Ιράκ οδηγεί και την Ολυμπιακή Αεροπορία στην εφαρμογή έκτακτων επιχειρησιακών μέτρων και διακοπή ορισμένων απο τις πτήσεις της.

    Συγκεκριμένα διακόπτονται οι πτήσεις προς : Ντουμπάι, Βυρητό, Αλεξάνδρεια,( Κουβέιτ έχει διακοπεί από δεκαημέρου).

    Μείωση συχνοτήτων προς Κάιρο και Λάρνακα, ενώ ειδική μεταχείριση ανάλογα με τις συνθήκες θα έχουν οι πτήσεις προς Τελ-Αβίβ και Τζέντα.

    Ακόμη η ΟΑ, εάν οι συνθήκες λόγω πολέμου την υποχρεώσουν , θα προχωρήσει στην αναδιάταξη όλων των λόγω πτήσεων προς Ευρώπη, ανάλογα με τη ζήτηση, εκτός των Βρυξελλών που θα παραμείνει ως έχει. Θα μειωθούν συχνότητες πτήσεων Εσωτερικού, με γνώμονα πάντα την επιβατική κίνηση. Τα δρομολόγια προς Νέα Υόρκη, Καναδά, και Γιοχάνεσμπουργκ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

    [10] Διάγγελμα Μπους

    20/03/2003 05:33:34

    Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό ανέφερε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ μπορεί να είναι μακρύτερος και πιο δύσκολος απ`ό,τι προβλέπουν ορισμένοι.

    [11] Ιράκ: Αντιαεροπορικά πυρά

    20/03/2003 04:47:14

    Εκρήξεις και αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στο κέντρο της Βαγδάτης , όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

    [12] Ιράκ: Σειρήνες

    20/03/2003 04:43:54

    Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στις 4.35 ώρα Ελλάδας στη Βαγδάτη.

    [13] Βελγίο-Συμβούλιο ECOFIN-Χριστοδουλάκης

    20/03/2003 01:34:41

    Πολύ κοντά στη συμφωνία για το θέμα της φορολογίας της ενέργειας και της φορολογίας των αποταμιεύσεων έφθασε το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (ECOFIN), που συνήλθε στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλάκη.

    Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, αργά το βράδυ, οι 15 υπουργοί Οικονομίας συμφώνησαν στο θέμα της φορολογίας της ενέργειας, που εκκρεμεί από το 1997, με εξαίρεση μιας χώρας- της Αυστρίας- η οποία διατήρησε κάποιες επιφυλάξεις. Συμφώνησαν επίσης όλοι -πλην της Ιταλίας- στο θέμα της φορολογίας των αποταμιεύσεων.

    ''Φθάσαμε στα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, που μας επιτρέπουν να καταλήξουμε σύντομα σε μία οριστική συμφωνία'', τόνισε ο κ.Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου, αποδίδοντας την προώθηση των θεμάτων στις εντατικές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν.

    Ο αρμόδιος επίτροπος Φριντ Βολκενστάιν, μίλησε για επιτυχία της ελληνικής προεδρίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίτευξη της τελικής συμφωνίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 March 2003 - 12:30:53 UTC