Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Καραμανλή από τη Λήμνο
  • [02] Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ
  • [03] Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη
  • [04] Σκληροί τόνοι από Κ.Μητσοτάκη
  • [05] Αλλαγές προαναγγέλει ο Κ.Σκανδαλίδης
  • [06] Μέρα μνήμης στη Θεσ/νικη για το ολοκαύτωμα

  • [01] Επίθεση Καραμανλή από τη Λήμνο

    11/05/2003 20:02:43

    Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε απο τη Λήμνο ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για σοβαρό πρόβλημα ακυβερνησίας και κυβερνητική κρίση. Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι η σήψη και η χρεωκοπία αντιστοιχούν στον τρόπο και το χρόνο που διαχειρίζεται ο κ.Σημίτης την εξουσία και υπογράμμισε οτι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι διαπλεκόμενοι συνεταίροι της δεν θα επιτύχουν διάχυση και συμψηφισμό των ευθυνών τους. Δεν μπορεί είπε, να έχουν αυτοί την αρμοδιότητα των αποφάσεων και να έχουν άλλοι τις ευθύνες. Είναι καιρός, σημείωσε ο κ.Καραμανλής, να παραμεριστούν οι νοοτροπίες του χθες και οι νοοτροπίες του κομματικού καιροσκοπισμού, προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα σχέση πολίτη και πολιτικής. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτησε τη διεύρυνση της ΕΕ και επισήμανε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, ενώ υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στην ΕΕ είχαν δρομολογηθεί προ πολλού από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και είχαν πολεμηθεί μανιωδώς, όπως είπε, από αυτούς που τώρα τις επικαλούνται ως επιτεύγματα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα της οικονομίας, σημειώνοντας ότι η ανεργία αντιμετωπίζεται με το τρίπτυζο «εκπαίδευση-ανάπτυξη-απασχόληση και χαρακτήρισε επιτακτική αναγκαιότητα την εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Αναφερόμενος, τέλος, στη Δημόσια Διοίκηση, έκανε λόγο για «αποσύνθεση, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα τις πιο γραφειοκρατικές, αναποτελεσματικές και διεφθαρμένες υπηρεσίες στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι τα υπουργεία έχουν μετατραπεί σε σε αυτόνομα δουκάτα και προσωπικά βιλαέτια με στρατιές από ακριβοπληρωμένους μυστικοσύμβουλους. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας είπε οτι ο κ.Καραμανλής αντιστρατεύεται πιά την πραγματικότητα και τον κάλεσε να σταματήσει τους λαϊκισμούς.

    [02] Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ

    11/05/2003 20:01:32

    Λεωφορείο του ΟΑΣΘ συγκρούστηκε το απόγευμα με επιβατικό αυτοκίνητο στο Πανόραμα, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερα παιδιά, 8 έως 11 ετών, που επέβαιναν στο ΙΧ.

    Από το επιβατικό, που οδηγούσε ο 44χρονος Χρήστος Σαραφούδης, ανασύρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα τα δύο του παιδιά, Σοφία 8 χρόνων και Αθανάσιος 10, και οι συγγενείς τους Βασίλης και Χαρίλαος Μολακίδης 10 και 11 ετών αντίστοιχα.

    Οι επιβάτες του αστικού λεωφορείου πανικοβλήθηκαν, χωρίς όμως να πάθει κανείς τίποτα.

    Το ατύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Πανοράματος, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Παρασκευοπούλου, όταν τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, ενώ γίνεται προανάκριση για να διαπιστωθεί ποιο ήταν αυτό που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα.

    [03] Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη

    11/05/2003 15:43:15

    Από άνδρες της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Μανταμάδο, στις βορειοανατολικές ακτές της Μυτιλήνης 42 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (35 άνδρες και 7 γυναίκες) κατά την αποβίβασή τους από ξύλινο σκάφος μήκους 12,5 μέτρων ονόματι ''DENIZ I'', με σημαία Τουρκίας, το οποίο και κατασχέθηκε. Ολοι οι ανωτέρω συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

    [04] Σκληροί τόνοι από Κ.Μητσοτάκη

    11/05/2003 15:43:08

    Την πρόβλεψη ότι«δυστυχώς η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία με τη βοήθεια των διαπλεκομένων διατύπωσε από τη Βέροια, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο χρηματιστήριο σημείωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της 50ετίας. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η «ετοιμοθάνατη, όπως την χαρακτήρισε, κυβέρνηση «έπρεπε να είχε πέσει χθες και τάχθηκε εναντίον κάθε αλλαγής του εκλογικού νόμου. Τέλος, κάλεσε σε κομματική πανστρατιά για τη νίκη της ΝΔ, την οποία, όπως είπε, θεωρεί βέβαιη.

    [05] Αλλαγές προαναγγέλει ο Κ.Σκανδαλίδης

    11/05/2003 15:43:02

    Ετοιμος να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές από τώρα, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής. Ο κ.Σκανδαλίδης διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι «το πακέτο των αλλαγών που απαιτούνται είναι υπόθεση της επόμενης τετραετίας σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που μπορούν να προωθηθούν από τώρα είναι «η αναμόρφωση του "πόθεν έσχες" και ο έλεγχος της Αυτοδιοίκησης, μέτρα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, καθώς και μέτρα διοικητικής μεταρρύθμισης. Αλλά και για τον εκλογικό νόμο και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, έχει έτοιμες τις προτάσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, τις οποίες, όμως αποφεύγει να δώσει στη δημοσιότητα. Οι προτάσεις θα δοθούν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος «έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, κατά την έκφραση του κ. Σκανδαλίδη, και θα πάρει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, μετά τη λήξη της Προεδρίας.

    [06] Μέρα μνήμης στη Θεσ/νικη για το ολοκαύτωμα

    11/05/2003 15:42:55

    Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τιμήθηκε σήμερα από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους της πολιτικής και πνευματικής ζωής, η επέτειος της συμπλήρωσης εξήντα χρόνων από την εξόντωση 50.000 και πλέον Εβραίων της πόλης στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Αουσβιτς και Μπίρκεναου.

    Στις 12 το μεσημέρι τελέσθηκε λειτουργία στην Ιερή Συναγωγή Μοναστηριωτών, στην οδό Συγγρού στην οποία παρέστησαν οι υπουργοί, Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος, Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, ο ομόλογός του του Ισραήλ κ.Ραμ Ανιράμ, κ.α.

    Δεν υπερβαίνουν σήμερα τους πενήντα οι εν ζωή Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, από τους περίπου 1600 που επέζησαν του Ολοκαυτώματος.

    Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, που αριθμεί 1300 άτομα, βρίσκεται σε συζητήσεις με το γερμανικό κράτος για τη χορήγηση τιμητικών συντάξεων στους εναπομείναντες Εβραίους του Ολοκαυτώματος και σύμφωνα με πληροφορίες το Βερολίνο αντιμετωπίζει θετικά το θέμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 May 2003 - 20:30:10 UTC