Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολομέλεια Εφετών:Απέρριψε την παραγγελία Κρουσταλλάκη
  • [02] Συμφωνία των ''15'' για Κοινή αγροτική πολιτική.
  • [03] Επεισόδια απο εργαζόμενους στα Σπήλαια Δυρού
  • [04] Διακοπή ρεύματος στην Αθήνα λόγω εργασιών της ΕΥΔΑΠ
  • [05] Επεσε στις γραμμές του τρένου

  • [01] Ολομέλεια Εφετών:Απέρριψε την παραγγελία Κρουσταλλάκη

    26/06/2003 13:42:02

    Με 115 ψήφους έναντι 67 απέρριψε η Ολομέλεια Εφετών την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελου Κρουσταλάκη για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης από ειδικό εφέτη-ανακριτή στην υπόθεση του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

    Οι εφέτες έκριναν κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να ανατεθεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία σε ειδικό εφέτη-ανακριτή, επικαλούμενοι νομικούς λόγους.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ολομέλειας Εφετών η υπόθεση εκκρεμεί αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο έχει κληθεί να αποφανθεί αν θα κάνει δεκτή ή όχι την πρόταση του ανακριτή κ. Γιώργου Πουρνάρα που ζήτησε να αρχειοθετηθεί ο φάκελος κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του επιχειρηματία.

    Ετσι, η Ολομέλεια έκρινε ότι δεν νομιμοποιείται σε αυτή τη φάση να παρέμβει. Από τους 67 μειοψηφούντες εφέτες κάποιοι είχαν την άποψη ότι πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για το θέμα του κ. Κόκκαλη -ενόψει της εκκρεμότητας που υπάρχει στο Συμβούλιο Εφετών - ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν να γίνει δεκτή η παραγγελία του κ. Κρουσταλάκη.

    Οσον αφορά το θέμα της πρωτοδίκου κας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια η Ολομέλεια και πάλι κατά πλειοψηφία απέρριψε τη σχετική παραγγελία του κ. Κρουσταλάκη για τη διενέργεια ανάκρισης από ειδικό εφέτη-ανακριτή.

    Οι εφέτες έκριναν ότι σε βάρος της δικαστικής λειτουργού πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, ωστόσο αποφάνθηκαν ότι την ανάκριση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοδίκης και όχι εφέτης.

    [Φώτο-602142]

    [02] Συμφωνία των ''15'' για Κοινή αγροτική πολιτική.

    26/06/2003 13:03:31

    Η αποσύνδεση από το 2005 της απευθείας βοήθειας προς τους αγρότες και της παραγωγής και η διοχέτευση τμήματος της βοήθειας αυτής προς την αγροτική ανάπτυξη, είναι ο στόχος της νέας μεταρρύθμισης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην οποία συμφώνησαν οι 15 υπουργοί Γεωργίας στο Λουξεμβούργο.

    Η μεταρρύθμιση θεσπίζει ένα σύστημα εφάπαξ και απευθείας επιδότησης των καλλιεργειών και εξαρτά τη χορήγηση της βοήθειας από μίας σειρά περιβαλλοντικών κριτηρίων και κριτηρίων τροφικής ασφάλειας.

    Αποφασίστηκαν μειώσεις στις τιμές του βουτύρου, του γάλακτος σκόνη και των μηνιαίων προσαυξήσεων στα σιτηρά, εως 50%. Η Ελλάδα πέτυχε και παίρνει 120.000 τόνους επιπλέον παραγωγής γάλακτος και όλες οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τα Μεσογειακά προϊόντα. Παράλληλα, εντάσσονται και τα νησιά του Αιγαίου στο καθεστώς των υπερ-περιφερειακών περιοχών της κοινότητας.

    Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του συμβουλίου υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ η νέα κοινή αγροτική πολιτική είναι μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική γεωργία. Χαρακτήρισε δε ιστορική την απόφαση για το μέλλον της γεωργίας και τους ευρωπαίους αγρότες, η οποία, όπως είπε, ενισχύει τη θέση της ΕΕ σε δύσκολες διαπραγματεύσεις στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου το Σεπτέμβριο στο Μεξικό.

    Ο αρμόδιος επίτροπος Φρανς Φίσλερ τόνισε η συμφωνία αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής ενώ το νέο σύστημα θα είναι πιο αποτελεσματικό και θα προσφέρει περισσότερη διαφάνεια.

    [Φώτο-539932]

    [03] Επεισόδια απο εργαζόμενους στα Σπήλαια Δυρού

    26/06/2003 12:04:53

    Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τα γραφεία των τουριστικών ακινήτων όταν εργαζόμενοι στα Σπήλαια Δυρού, στη Μάνη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση για εκμετάλλευση των Σπηλαίων σε ιδιώτες.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν τα Σπήλαια Δυρού στο δήμο Οιτύλου, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να ανεβούν στα γραφεία της επιχείρησης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εργαζόμενους και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

    [04] Διακοπή ρεύματος στην Αθήνα λόγω εργασιών της ΕΥΔΑΠ

    26/06/2003 12:04:38

    Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της Αττικής όταν συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, προκάλεσε ζημιά σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ στην Ηλιούπολη. Πολλές περιοχές της Αττικής έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, στο Παγκράτι, στο Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στα Ιλύσια, στην Αργυρούπολη, τους Αμπελοκήπους και τη Νέα Σμύρνη. Λόγω της διακοπής ρεύματος έσβησαν αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες στην Αθήνα.

    [05] Επεσε στις γραμμές του τρένου

    26/06/2003 12:04:28

    Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που είχε διακοπεί για μία ώρα πριν το μεσημέρι στο σταθμό του Θησείου.

    Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν νεαρός τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα πέφτοντας στις γραμμές του τρένου σε μικρή απόσταση από την αποβάθρα του Θησείου.

    Ο νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2003 - 11:30:14 UTC