Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσοβόλας για εκλογικό σύστημα
  • [02] Επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Ν.Φιλαδέλφεια
  • [03] Ερευνες της αστυνομίας για βόμβα στην ALICO
  • [04] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα με μολότοφ
  • [05] Μπερλουσκόνι:Υπέρ μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης
  • [06] Ζεύξη Ρίου:Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση του πρώτου πυλώνα.
  • [07] ΕΣΗΕΑ για ποινική δίωξη σε δημοσιογράφους
  • [08] Ρέππας,Σπυρόπουλος για Ασφαλιστικό.
  • [09] Εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρίας

  • [01] Τσοβόλας για εκλογικό σύστημα

    12/07/2003 13:04:08

    Υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής, ως "του μόνου εκλογικού συστήματος που μπορεί να ανατρέψει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ", τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στο πλαίσιο περιοδείας του στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου.Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΔΗΚΚΙ θα συμμετάσχει στον διάλογο, εφόσον κληθεί.

    [02] Επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Ν.Φιλαδέλφεια

    12/07/2003 13:00:38

    Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθούν οι 14 οπαδοί της ΑΕΚ που συνελήφθησαν στα γραφεία της ORIGINAL στη Νέα Φιλαδέλφεια γύρω στις 2 τα ξημερώματα λίγο αργότερα απο επίθεση εναντίον αστυνομικών στόχων.

    Συγκεκριμένα, τέσσερις νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον περιπολικού που ήταν σταθμευμένο έξω απο το αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και το οποίο έπαθε σοβαρές ζημιές.

    Οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας προς την πλευρά των γραφείων του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ.

    Απο το σημείο εκείνο πέρασαν λίγο αργότερα δύο ειδικοί φρουροί που είχαν τελειώσει τη βάρδια τους και πήγαιναν στα σπιτια τους.

    Μια ομάδα της ORIGINAL ομως που βγήκε απο τα γραφεία, επιτέθηκε εναντίον τους, τους χτύπησε και οι δράστες πήραν το τσαντάκι του ενός μέσα στο οποίο εκτός των άλλων υπήρχε και το υπηρεσιακό του πιστόλι.

    Λίγο αργότερα έγινε έφοδος στα γραφεία της ORIGINAL, όπου συνελήφθησαν οι 14 νεαροί ενώ βρέθηκαν το τσαντάκι με το πιστόλι και αρκετά μαχαίρια.

    Οι δράστες κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας.

    [03] Ερευνες της αστυνομίας για βόμβα στην ALICO

    12/07/2003 12:09:59

    Ωρολογιακός μηχανισμός με κοινό πυροκροτητή, καλώδια, εννιάβολτη μπαταρία, ρολόι χειρός και μικρή ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας, ήταν η βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι χθες το βράδυ εξω απο τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας ALICO στην οδό Μιχαλακοπούλου 52.

    Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν και την πιθανότητα να υπάρχουν ομοιότητες του εκρηκτικού μηχανισμού με αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές οργανώσεις στο παρελθόν.

    Αυτό όμως θα διευκρινιστεί απο την εξέταση των υπολειμμάτων που γίνεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Μέχρι στιγμής πάντως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας.

    Υπήρξε ομως προειδοποιητικό τηλεφώνημα απο άγνωστο άνδρα στις 10.15 το βράδυ στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

    Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ''σε 10 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο 2ο όροφο της οδού Μιχαλακοπούλου 52''.

    Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και για αρκετές ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Μιχαλακοπούλου.

    Γύρω στις 11 το βράδυ πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας βρήκαν εξω απο τα γραφεία της ALICO που είναι στον 2ο όροφο, ένα μεταλλικό κουτί που όπως διαπιστώθηκε ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τη βόμβα με ελεγχόμενη έκρηξη και στη συνέχεια μετέφεραν τα υπολείμματα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

    Για την αιτία που ο μηχανισμός δεν εξερράγη οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Εξετάζουν ομως το ενδεχόμενο να είχε ρυθμιστεί το ρολόι για αργότερα ή να είχε γίνει κάποιο λάθος στη σύνδεση.

    Σημειώνεται οτι στο κτίριο υπάρχουν κυρίως γραφεία, αλλά στον 4ο όροφο μένει μια οικογένεια η οποία απομακρύνθηκε έγκαιρα απο τους αστυνομικούς.

    Αυτό δείχνει οτι οι δράστες δεν είχαν λάβει υπόψιν τους όλες τις εκδοχές για την αποφυγή ατυχήματος.

    Συμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό έγινε απο κάποιο κινητό τηλέφωνο, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει βοηθήσει στο να βρεθεί ο άνθρωπος που ειδοποίησε.

    Ερευνες για την υπόθεση διερευνεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    [04] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα με μολότοφ

    12/07/2003 10:52:44

    Δεκατέσσερις οπαδοί της ΑΕΚ προσήχθησαν και ανακρίνονται στην κρατική Ασφάλεια από τις 2 τα ξημερώματα για την επίθεση εξω απο το αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Συγκεκριμένα, τέσσερις άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ σε περιπολικό στο οποίο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας απο τους 14 που έχουν προσαχθεί αναγνωρίστηκε ως δράστης της επίθεσης.

    [05] Μπερλουσκόνι:Υπέρ μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης

    12/07/2003 10:44:59

    Υπέρ της δημιουργίας μιας ?πραγματικής ευρωπαϊκής κυβέρνησης? που θα αποτελείται από τους εν ενεργεία αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ τάχθηκε αργά χθες το βράδυ στη Ρώμη ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σε συνάντηση που είχε με ξένους ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες στην ιταλική πρωτεύουσα ο κ. Μπερλουσκόνι αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι έθεσε το θέμα της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης που θα αποτελείται από τους εν ενεργεία πρωθυπουργούς των χωρών μελών της ΕΕ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το εν λόγω εγχείρημα δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός κάθε χώρας θα αναλαμβάνει καθήκοντα κοινοτικού επιτρόπου με συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και θα διατηρεί παράλληλα τα εθνικά του καθήκοντα. Ο κ. Μπερλουσκόνι επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αυτή για να είναι λειτουργική και αποτελεσματική θα πρέπει να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα κάθε 15-20 μέρες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναγνώρισε πάντως ότι η πρότασή του είναι τολμηρή και ότι προέρχεται από τη πιο φιλοευρωπαϊκή χώρα της ΕΕ. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μπερλουσκόνι η ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκής κυβέρνησης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι ο οποίος τη χαρακτήρισε μια ?θαυμάσια πρωτοβουλία?.

    [Φώτο-602658]

    [06] Ζεύξη Ρίου:Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση του πρώτου πυλώνα.

    12/07/2003 07:15:48

    Οι εργασίες σκυροδέτησης του πρώτου και πλέον προχωρημένου πυλώνα της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου (Μ3), τερματίστηκαν και η γαλανόλευκη κυματίζει στην κορυφή του, ως επιστέγασμα μιας επιτυχημένης διαδοχής κατασκευαστικών φάσεων, που ξεκίνησαν στην εργοταξιακή Ξηρά Δεξαμενή το Φθινόπωρο του 1999.

    Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες ανάρτησης του καταστρώματος με χρονικό ορίζοντα για την ένωση των δύο προσκείμενων στην πλευρά του Αντιρρίου πυλώνων μεταξύ τους και με τη γέφυρα πρόσβασης, τον προσεχή Νοέμβριο.

    Το έργο της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 80% και αναμένεται η παράδοσή του, εντός του συμβατικού χρονοδιαγράμματος, το Φθινόπωρο του 2004.

    [Φώτο-611331]

    [07] ΕΣΗΕΑ για ποινική δίωξη σε δημοσιογράφους

    12/07/2003 07:15:42

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την ποινική δίωξη, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των δημοσιογράφων Δέσποινας Μπρούσαλη και Παναγιώτη Στάθη, που εργάζονται στις εφημερίδες ''Το Βήμα'' και ''Ελευθεροτυπία'' αντίστοιχα.

    Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και συνδέεται με την υπόθεση της "17Ν" και συγκεκριμένα με τη διαρροή στον Τύπο, το περασμένο καλοκαίρι, τμημάτων της δικογραφίας, όταν την υπόθεση χειριζόταν η ανακρίτρια.

    Σε ανακοινωσή της η ΕΣΗΕΑ "θεωρεί τη δίωξη, ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας. Οι συνάδελφοι που κάλυπταν την υπόθεση κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά μόνον το καθήκον τους", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

    Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικο.

    [08] Ρέππας,Σπυρόπουλος για Ασφαλιστικό.

    12/07/2003 07:15:35

    Αντιρρήσεις εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας στην πρόταση της ιταλικής προεδρίας για θεσμοθέτηση ενιαίων κανόνων σε όλα τα ευρωπαϊκά συστήματα κοινωνικών ασφαλίσεων, δηλαδή τη θεσμοθέτηση κοινών ορίων ηλικίας, ενιαίων ποσοστών αναπλήρωσης, κ.λπ., για να αντιμετωπισθούν το δημογραφικό πρόβλημα και ασφαλώς τα οικονομικά προβλήματα των ταμείων.

    Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα μπορούσε να επιβάλλει στα κράτη-μέλη ενιαίο πακέτο λύσεων για τα συνταξιοδοτικά συστήματα.

    Οι εθνικές διαφοροποιήσεις, είπε, είναι τόσο έντονες και το θέμα τόσο πολύ ευαίσθητο, που θα ήταν αφελές να υποστηριχθεί η δυνατότητα πλήρους εναρμόνισης των πολιτικών κοινωνικής ασφάλισης.

    Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίζει με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες που αντιμετωπίζει και υπενθύμισε ότι υπάρχει η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, που έχει αποφασιστεί τα τελευταία χρόνια και δίνει τη βάση για μια ασφαλή αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως το δημογραφικό.

    Σπυρόπουλος

    Σε επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα αναφέρθηκε σήμερα, κατά την ομιλία του σε ημερίδα για τα ταμεία, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Ο κ. Σπυρόπουλος εξήγγειλε ότι εντός του έτους θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δηλαδή στη νέα μορφή του ενιαίου ΙΚΑ, τα ταμεία ΤΑΠΙΛΤ (Ταμείο Εργαζομένων της πρώην Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας), το ΤΑΠ/ΟΤΕ και άλλα μικρότερα ταμεία.

    Εξήγγειλε επίσης την προοπτική για βελτιωτικές προτάσεις σχετικά με τη διαδοχική ασφάλιση, την πρόσθετη επικουρική ασφάλιση και την ασφάλιση στις άτυπες μορφές απασχόλησης.

    Ο υφυπουργός Εργασίας εξήγγειλε επίσης την προοπτική καθιέρωσης της 37ετίας ως όριο συνταξιοδότησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    [Φώτο-592597]

    [09] Εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρίας

    12/07/2003 06:42:46

    Εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος, εντοπίστηκε στα μεσάνυχτα στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας Alico στην οδό Μιχαλακοπούλου 52, έπειτα απο τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό.Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί και εξουδετερώθηκε απο πυροτεχνουργούς της αστυνομίας με ελεγχόμενη έκρηξη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κουτί περιείχε μικρή ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το είδος της συνδεσμολογίας του εκρηκτικού μηχανισμού.

    [Φώτο-124374]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 July 2003 - 11:30:15 UTC