Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχινιάς, Ανοιξε τις πύλες του το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο
  • [02] Συνεννοήσεις στην Αριστερά για την απλή αναλογική
  • [03] Πυρκαγιά σε δασική εκταση στη Νέα Μάκρη
  • [04] Νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [05] ΓΓΠΠ: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
  • [06] Βρετανικό Μουσείο: Διαψεύδει για Μάρμαρα Παρθενώνα
  • [07] Τσελέντης: Ηγετικός ο ρόλος Γιωτόπουλου στη 17Ν

  • [01] Σχινιάς, Ανοιξε τις πύλες του το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

    04/08/2003 22:33:17

    Η πρώτη δοκιμαστική προολυμπιακή διοργάνωση για το φετινό καλοκαίρι, ένα χρόνο ακριβώς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη καθώς απόψε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, στο Σχινιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης παρουσία της προέδρου του «Αθήνα 2004 Γιάννας Αγγελοπούλου.

    Το χαμόγελο των 150 εθελοντών που δουλεύουν καθημερινά στο Σχινιά,

    ήταν η καλύτερη αρχή. Ωστόσο, στο Σχινιά, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, θα δοκιμαστεί η αρτιότητα της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς, από την εξυπηρέτηση του Τύπου και την κάλυψη των αναγκών των αθλητών ως την ασφάλεια και τη χρονομέτρηση.

    Στη τελετή έναρξης, η κ.Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία των Αθλητικών Διοργανώσεων οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα στην «ΑΘΗΝΑ 2004 να δοκιμάσει το έμψυχο υλικό, τις διαδικασίες και τις εγκαταστάσεις, ένα χρόνο πριν τους Αγώνες του 2004. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Αγώνες της Αθήνας, Ντένις Οσβαλντ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΟΕΟΑ «ΑΘΗΝΑ 2004 και όλους όσους εμπλέκονται στην δημιουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας στο Σχοινιά. Ο κ. Οσβαλντ βρίσκεται στην Ελλάδα με την έτερη ιδιοτητά του, εκείνη του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA).

    Η τελετή έναρξης άρχισε με την παρέλαση 557 αθλητών από 45 χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων FISA 2003 από τις 6 ως τις 9 Αυγούστου, ενώ νωρίτερα ο επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων της ΑΘΗΝΑ 2004, Μάρτων Σίμιτσεκ, ξενάγησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρομίου.

    [02] Συνεννοήσεις στην Αριστερά για την απλή αναλογική

    04/08/2003 21:19:28

    Μετά τις 15 Αυγούστου οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κλιμακώσουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση στο θέμα του εκλογικού νόμου και είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή πρόταση νόμου, από κοινού από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή είχε αποστείλει σχετική με το θέμα επιστολή προς τα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής και προς τον «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, επικοινώνησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και σήμερα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα και συμφώνησαν στην ανάληψη της κοινής δράσεως για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Το συντονισμό της δράσης των τριών κομμάτων έχουν αναλάβει οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, Αντώνης Σκυλλάκος και Φώτης Κουβέλης, και ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Μανόλης Μπακόπουλος.

    Μέχρι στιγμής οι κκ Κουβέλης, Σκυλλάκος και Μπακόπουλος έχουν κάνει τις πρώτες συννενοήσεις, ενώ στόχος τους είναι να απευθυνθούν επίσης σε κοινωνικούς φορείς και σε νυν και πρώην βουλευτές, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφραστεί υπέρ της απλής αναλογικής. Επίσης ο κ. Κωνσταντόπουλος θα επικοινωνήσει εντός των ημερών με τον κ. Μήτσο Κωστόπουλο και τον κ.Γιάννη Θεωνά από τον «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς από τους οποίους θα ζητήσει να συνταχθούν με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ ήδη επικοινώνησε με τον κ.Γιάννη Μπανιά.

    [03] Πυρκαγιά σε δασική εκταση στη Νέα Μάκρη

    04/08/2003 20:16:07

    Πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση στη Νέα Μάκρη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7:20 το απόγευμα. Η φωτιά ξεκίνησε από δύσβατο σημείο στην περιοχή Ανατολή σε δάσος με πεύκα μεταξύ Νέας Μάκρης και Διονύσου. Επιτόπου βρίσκονται δέκα υδροφόρα οχήματα με 30 πυροσβέστες, δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

    [04] Νέος αναπτυξιακός νόμος

    04/08/2003 19:17:59

    Σταθερό φορολογικό καθεστώς για δέκα χρόνια και αντικειμενικό προσδιορισμό κερδών, αύξηση των επιχορηγήσεων για κάθε δημιουργούμενη νέα θέση εργασίας και απλούστευση των διαδικασιών υποδοχής επενδύσεων, προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου, το οποίο αναμένεται να δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, εκτός απρόοπτου.

    [05] ΓΓΠΠ: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

    04/08/2003 19:02:20

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι για αύριο (5 Αυγούστου) ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Εύβοιας, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

    Οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στις περιοχές αυτές έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    [06] Βρετανικό Μουσείο: Διαψεύδει για Μάρμαρα Παρθενώνα

    04/08/2003 18:11:39

    Το Βρετανικό Μουσείο σε επίσημη ανακοίνωσή του αρνείται ότι οι συζητήσεις που πραγματοποιούν εκπρόσωποί του με Ελληνες αρχαιολόγους έχουν ως αντκείμενο την επιστροφή στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα, όπως έγραψε χθες η έγκυρη βρετανική εφημερίδα ''Σάντεϊ Τάιμς''.

    ''Οι συζητήσεις αυτές, τονίζεται στην ανακοίνωση, επικεντρώνονται όχι στην πιθανή μετακίνηση των μαρμάρων, αλλά σε άλλους τομείς ακαδημαϊκής και πολιτιστικής συνεργασίας όπως ο δανεισμός στην Ελλάδα απο την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου σημαντικών ελληνικών αρχαιοτήτων για να εκτεθούν του χρόνου στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας''.

    ''Επαναλαμβάνουμε, τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου, ότι η θέση μας όσον αφορά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα παραμένει αμετάβλητη. Υπεύθυνοι του Μουσείου δεν διαβλέπουν καμία περίπτωση να επιστρέψουν μόνιμα τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα''.

    [07] Τσελέντης: Ηγετικός ο ρόλος Γιωτόπουλου στη 17Ν

    04/08/2003 16:59:48

    Ηγετικό ρόλο στην "17Ν" απέδωσε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ο Πάτροκλος Τσελέντης ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Ο Τσελέντης είναι ο μοναδικός, μέχρι στιγμής, κατηγορούμενος που εμμένει στην στάση που τήρησε κατά τη σύλληψή του.

    [Φώτο-620378]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 August 2003 - 20:30:11 UTC