Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πνίγηκε νεαρός Αλβανός σε φράγμα
  • [02] Θύμα ληστείας 90χρονη.
  • [03] Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η Λευκάδα.
  • [04] Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας.

  • [01] Πνίγηκε νεαρός Αλβανός σε φράγμα

    17/08/2003 12:11:26

    Νεκρός από τον πυθμένα φράγματος στον δήμο Κρουσών Κιλκίς ανασύρθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς νεαρός Αλβανός.

    Πρόκειται για τον Ιλίρ Χιέγκα, 29 χρόνων ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια πτώσης του στο αρδευτικό φράγμα βάθους 4 μέτρων.

    [02] Θύμα ληστείας 90χρονη.

    17/08/2003 10:24:37

    Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε χθες το βράδυ η 90χρονη Ζαμπέτα Βουδούρη σε μονοκατοικία επί της οδού Υακίνθου 22 στο Περιστέρι. Η γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας αγνώστου, ο οποίος της είχε δέσει τα χέρια και της είχε καλύψει το πρόσωπο με πετσέτα. Ο άγνωστος ερεύνησε το διαμέρισμα και αφού πήρε πολύτιμα πράγματα εξαφανίστηκε.Η γυναίκα εντοπίστηκε από περιοίκους χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και εικάζεται ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή ή από ασφυξία. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν σήμερα μετά τη νεκροψία-νεκροτομή.

    [03] Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η Λευκάδα.

    17/08/2003 10:24:31

    Συνεχίζεται στη Λευκάδα η καταγραφή των ζημιών απο το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το νησί την περασμένη Πέμπτη. Κλιμάκιο της κυβέρνησης βρίσκεται επί τόπου και συντονίζει το έργο των συνεργείων, ενώ έχουν ήδη ελεγχθεί 700 σπίτια απο τα οποία τα 262 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι Μόλις καταγραφούν οι ζημιές στις οικοσκευές οι άστεγοι θα λάβουν βοήθημα 6.000 ευρώ. Επίσης,οι ιδιοκτήτες των κατεδαφιστέων σπιτιών θα επιχορηγηθούν με δάνειο δωρεάν κατά 30% και άτοκο 15ετές δάνειο για το υπόλοιπο 70%. Εξάλλου η κυβέρνηση εξήγγειλε ένα τουριστικό διαφημιστικό πακέτο για την ανάπτυξη του νησιού. Οι Λευκαδίτες εξακολουθούν να διατηρούν την αισιοδοξία τους και σε πείσμα των σημείων ανοίγει σήμερα τις πύλες του το διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ του νησιού, το οποίο επιδοτείται με 45 εκατομμύρια δραχμές απο την κυβέρνηση για να μην διακοπεί η 47χρονη πορεία του. Το νησί επισκέπτεται σημερα κλιμάκιο του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Τσοβόλα.

    [04] Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας.

    17/08/2003 10:24:24

    Εκτακτα μέτρα στην κυκλοφορία των οχημάτων ισχύουν από το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του ποδηλατικού αγώνα αντοχής ανδρών-γυναικών που διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αποτελεί επίσημη Ολυμπιακή διαδρομή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η διαδρομή των γυναικών, η οποία θα αρχίσει στις 10 το πρωί περιλαμβάνει 8 στροφές των 13,2 χιλιομέτρων ενώ το σιρκουΐ των ανδρών το οποίο θα αρχίσει στις 14.30 το μεσημέρι περιλαμβάνει 12 στροφές της ίδιας απόστασης.Η διαδρομή διασχίζει ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας προβάλλοντας τα ιστορικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά ενώ στους δρόμους που θα διεξαχθεί ο αγώνας απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση των οχημάτων ενώ τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους κάθετους δρόμους της διαδρομής. Η τροχαία έχει σχεδιάσει μέτρα διευκόλυνσης όσων θα κυκλοφορήσουν στις κεντρικές περιοχές της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 August 2003 - 11:30:08 UTC