Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για την Ολυμπιακή προετοιμασία
  • [02] Λευκάδα: Επανέρχεται ο κανονικός ρυθμός ζωής
  • [03] Σάμος: Σύλληψη λαθρομεταναστών
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δαφνί
  • [05] Κρατείται έμπορος κρεάτων για απαγωγή κτηνοτρόφου

  • [01] Σύσκεψη για την Ολυμπιακή προετοιμασία

    17/08/2003 18:55:41

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επέστρεψε στην Αθήνα από τις θερινές διακοπές του στη Σίφνο και, όπως είναι φυσικό, από αύριο η πολιτική ζωή της χώρας επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς της.

    Πρώτα θέματα στην ατζέντα του πρωθυπουργού είναι η Ολυμπιακή προετοιμασία και η προετοιμασία για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.

    Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ, τα έργα ανάπλασης στο παράκτιο μέτωπο Φαλήρου, καθώς και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά.

    Αργότερα, ο κ. Σημίτης θα έχει σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, τον Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο και την Πρόεδρο της Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Σημαντική θεωρείται και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, με αντικείμενο τη Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης, την οποία θα εξαγγείλει στη διάρκεια της 68ης ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Από τη Δευτέρα, σε εγρήγορση θα ευρίσκεται και η ΝΔ και τις αμέσεως προσεχείς ημέρες, σε συσκέψεις στη Ρηγίλλης, θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των εξορμήσεων του Κ. Καραμανλή, που περιλαμβάνει επαφές με συνδικαλιστικούς φορείς και περιοδείες εντός και εκτός Αθηνών. Τον πρόεδρο της ΝΔ θα απασχολήσει και το θέμα της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα προχωρήσει στη γνωστοποίηση τριών προγραμμάτων για την οικονομία, την υγεία και τη δημόσια διοίκηση.

    [02] Λευκάδα: Επανέρχεται ο κανονικός ρυθμός ζωής

    17/08/2003 18:36:11

    Το τέταρτο 24ώρο μετά τον ισχυρό σεισμό της Πέμπτης διανύει η λαβωμένη Λευκάδα που σιγά-σιγά επουλώνει τις πληγές της και ξαναβρίσκει τον καθημερινό ρυθμό ζωής.

    Μετά τους ισχυρούς μετασεισμούς της Πέμπτης και της Παρασκευής καμιά άλλη δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή αν και συνεχίζονται μετασεισμικές δονήσεις αλλά ιδιαίτερα ασθενείς.

    Σε ολόκληρο το νησί τα συνεργεία συνεχίζουν τις καταγραφές των ζημιών, ενώ από αύριο αρχίζει η καταβολή των 600 ευρώ στους πληγέντες για τις πρώτες τους ανάγκες. Μέχρι τώρα έγιναν 1100 έλεγχοι σε κτίρια της Λευκάδας, ενώ έχουν κατατεθεί περί τις 2000 αιτήσεις για ελέγχους. Περίπου 500 σπίτια κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα και ορισμένα από αυτά κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα. Ολα τα κτίρια θα επανεξετασθούν από την Πέμπτη από δευτεροβάθμια επιτροπή ελέγχου.

    Στο μεταξύ, το απόγευμα ξεκίνησε στη Λευκάδα το 41ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή 24 χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που όλα έφθασαν κανονικά στο νησί χωρίς καμία ακύρωση. Μικρές είναι οι ακυρώσεις ξένων τουριστών με πτήση τσάρτερ ή οδικά που φθάνουν στη Λευκάδα και σιγά-σιγά σε ολόκληρο το νησί οι ρυθμοί επανέρχονται στους ρυθμούς προ του ισχυρού σεισμού.

    [03] Σάμος: Σύλληψη λαθρομεταναστών

    17/08/2003 17:05:04

    Δέκα λαθρομετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο ακρωτήρι ''Πράσο'' στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο. Οι μετανάστες συνελήφθησαν από τους άνδρες της Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Ο Τούρκος δουλέμπορος που τους μετέφερε διέφυγε τη σύλληψη.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δαφνί

    17/08/2003 17:02:30

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που σημειώθηκε σε δασική έκταση στο Δαφνί, κοντά στην γέφυρα του Σκαραμαγκά. Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και το έργο τους ενισχύθηκε από ρίψεις νερού που έκαναν τέσσερα αεροσκάφη.

    [05] Κρατείται έμπορος κρεάτων για απαγωγή κτηνοτρόφου

    17/08/2003 16:20:40

    Ενας έμπορος κρεάτων από την Καβάλα, ο Χρήστος Μπαξεβάνης 46 χρόνων, φέρεται ως ο εγκέφαλος της ένοπλης απαγωγής του 26χρονου κτηνοτρόφου Αθαν. Μακέδου, που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Λιμενάρια της Θάσου.

    Το άτομο αυτό κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Καβάλας και ομολόγησε την πράξη του, ενώ τον αναγνώρισε και το θύμα.

    Οπως είπε, προέβη στην απαγωγή γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δήλωσε μετανιωμένος.

    Ο Μπαξεβάνης ανακρίνεται για να αποκαλύψει και τα άλλα 2-3 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και μια νεαρή γυναίκα.

    Υπενθυμίζεται ότι οι απαγωγείς είχαν ζητήσει από την οικογένεια του θύματος λύτρα 500.000 ευρώ με τηλεφώνημα που είχε κάνει ο ένας από αυτούς στο σπίτι του απαχθέντα, στα Λιμενάρια της Θάσου, το πρωί της Πέμπτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 August 2003 - 20:30:12 UTC