Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακή Αεροπορία: Αλλαγή δρομολογίων Παρασκευής
  • [02] Ολυμπιακή Αεροπορία: Ψηφίστηκε η τροπολογία
  • [03] Παραπομπή σε δίκη για μη υποβολή Πόθεν έσχες
  • [04] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Σημίτης

  • [01] Ολυμπιακή Αεροπορία: Αλλαγή δρομολογίων Παρασκευής

    04/09/2003 21:21:48

    Τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων της για αύριο Παρασκευή αποφάσισε η Ολυμπιακή Αεροπορία «με στόχο την εκτέλεση τους χωρίς προβλήματα, μετά τις ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων που δημιουργήθηκαν σήμερα από την απεργία που έκαναν ορισμένοι από τους υπαλλήλους και την «ασθένεια που δήλωσαν άλλοι οι οποίοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αύριο θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού, ενώ ματαιώνονται οι πτήσεις ΟΑ 187 (Αθήνα-Κοπεγχάγη-Αθήνα) και ΟΑ 147 (Αθήνα-Βρυξέλλες-Αθήνα).

    Ειδικά για τα υπερατλαντικά δρομολόγια, η Ολυμπιακή θα επανέλθει με νεώτερη ανακοίνωσή της αύριο το πρωί, αφού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επαναξιολογήσει την επικρατούσα κατάσταση.

    Η διοίκηση της εταιρείας ευχαριστεί το επιβατικό της κοινό για «την κατανόηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση αυτού του ''ξαφνικού'' προβλήματος ενώ σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα στις πτήσεις, από την «ξαφνική ομαδική ασθένεια ιπταμένων συνοδών και φροντιστών αναφέρει ότι με ορθολογιστικούς χειρισμούς στο πρόγραμμα δρομολογίων μετέφερε τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών από τους 19.000 που είχαν προγραμματισθεί να διακινηθούν.

    Τέλος εξηγεί ότι οι επιβάτες που δεν κατάφεραν να προωθηθούν στους προορισμούς τους με τα φτερά της ΟΑ, διακινήθηκαν με άλλες αεροπορικές εταιρίες, άλλοι εξ' αυτών με ευθύνη της ΟΑ παρέμειναν σε ξενοδοχεία περιμένοντας την επόμενη ημέρα, ενώ άλλοι επαναπροωθούνται στον προορισμό τους σε άλλες ημερομηνίες, προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

    [Φώτο-615832]

    [02] Ολυμπιακή Αεροπορία: Ψηφίστηκε η τροπολογία

    04/09/2003 21:13:54

    Με τις 52 ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έναντι των 46 αρνητικών ψήφων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε, τελικά, η τροπολογία για την Ολυμπιακή, η οποία είχε προστεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και προβλέπει τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής, τόνισε ότι με το νέο σχήμα, που καθορίζεται με την τροπολογία, θα γίνει εφικτό να βρει αγοραστή η Ολυμπιακή με την συνδρομή και των Τραπεζών και των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών.

    Οι βουλευτές Θ. Πάγκαλος και Φ. Ιωαννίδης τόνισαν ότι η λύση που προτείνεται με την τροπολογία είναι η ''μόνη σωτήρια λύση'' για την Ολυμπιακή και μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι για τα προβλήματα και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία ευθύνες έχουν πρώτα από όλα οι πολιτικές ηγεσίες αλλά μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι εργαζόμενοι.

    [03] Παραπομπή σε δίκη για μη υποβολή Πόθεν έσχες

    04/09/2003 20:21:18

    Νομάρχες, δήμαρχοι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων δημοσίων Οργανισμών, μέλη δημαρχιακών επιτροπών, δημοσιογράφοι, κ.ά. θα παραπεμφθούν σε δίκη για μη υποβολή δήλωσης του «πόθεν έσχες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ή για δήλωση με ανακριβή στοιχεία. Αυτό έγινε γνωστό από έγκυρους εισαγγελικούς κύκλους.

    Ειδικότερα, τα σχετικά παραπεμπτικά βουλεύματα είναι ήδη έτοιμα, ενώ υπάρχουν και μη παραπεμπτικά βουλεύματα. Ο συνολικός αριθμός των βουλευμάτων, αμφοτέρων των κατηγοριών, υπερβαίνει τα 100, από τα οποία όμως τα περισσότερα είναι μη παραπεμπτικά.

    Είχε προηγηθεί η αποστολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 600 πορισμάτων επί δηλώσεων του «πόθεν έσχες στους εισαγγελείς Εφετών, γεγονός που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά εντυπωσιακό, λόγω του πρωτοφανούς όγκου των φακέλων που έχουν συσσωρευτεί όχι μόνο στα γραφεία του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά και στα υπόγεια, ακόμη και στους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων.

    [04] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Σημίτης

    04/09/2003 14:53:47

    Το 6μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης και οι προτεραιότητες στο διάστημα αυτό, εξετάστηκαν κατα τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπο τον πρωθυπουργό.

    Ο κ.Σημίτης στην εισήγησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει σε εκλογές, οι οποίες όπως επανέλαβε θα διεξαχθούν την Ανοιξη του 2004.

    Ζήτησε να τεθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα μέχρι τις εκλογές για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι υπουργοί. Ο πρωθυπουργός έχει λάβει ήδη τα σημειώματα από τους υπουργούς με τους στόχους του 6μηνου αλλά έχει παραλάβει και τις εκθέσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών που περιόδευσαν το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα, για τις κυβερνητικές ελλείψεις παραλείψεις και καθυστερήσεις και ζήτησε από τους υπουργούς να υπερβάλουν τους εαυτούς τους προκειμένου να λυθούν άμεσα προβλήματα τέτοιου είδους που υπονομεύουν την εικόνα της κυβέρνησης.

    Ο κ.Σημίτης ζήτησε από τα στελέχη να εμπεδώσουν την αξιοπιστία τους και να ολοκληρώσουν τον κύκλο των δεσμεύσεων και το έργο τους. Εξέφρασε την αισιοδοξία του γιατί όπως είπε δημιουργούμε έναν αέρα νίκης.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για το επόμενο εξάμηνο, οι άμεσες είναι τα αυριανά εγκαίνια της ΔΕΘ, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, η χάρτα της πραγματικής σύγκλισης, η προετοιμασία του προϋπολογισμού, η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τον εκλογικό νόμο και η δήλωση των χρηματιστηριακών συναλλαγων των βουλευτών.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε σε 15 θέματα τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ώρα των εκλογών,όπως η υλοποίηση του κοινωνικού πακέτου , η προετοιμασία των ολυμπιακών αγώνων, το πόθεν έσχες, τα προγράμματα ανεργίας, οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα πλήρους και μερικής απασχόλησης, αποκρατικοποιήσεις, μισθολόγια υπαλλήλων, έλεγχος των τιμών του πληθωρισμού και τα προγράμματα στην υγεία.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους κ.Χριστοδουλάκη, Καστανίδη, Πρωτόπαπα και Χυτήρη με θέμα την προετοιμασία της ΔΕΘ και στις 5.30 το απόγευμα θα αναχωρήσει με το κυβερνητικό κλιμάκιο για τη Θεσ/κη.

    [Φώτο-629557]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 September 2003 - 20:30:11 UTC