Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιάδης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
  • [02] Υπ.Ανάπτυξης για αύξηση σε τιμές φαρμάκων
  • [03] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ

  • [01] Φωτιάδης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

    20/10/2003 13:36:19

    Σε υποχρεωτική άδεια τέθηκε η τμηματάρχης του υπουργείου Οικονομικών και αρμόδια για την αλληλογραφία στα δημόσια κτήματα η κ. Δήμητρα Τρυφωνοπούλου στην οποία απευθύνεται μια από τις επιστολές που άφησε η κ. Σταθέα.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Φωτιάδης δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση λήφθηκε για τυπικούς λόγους προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε υπόνοια ότι η τμηματάρχης του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες.

    Παράλληλα τόνισε ότι η κ. Τρυφωνοπούλου είναι άριστη υπάλληλος και δεν υπάρχει κανένα δείγμα κακής συμπεριφοράς από μέρους της.

    Ο κ. Φωτιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης να ερευνήσει σε βάθος όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Αναφερόμενος στο θόρυβο σχετικά με την επιστολή της κ. Σταθέα που αφορά στο υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι η πολιτική του υπουργείου είναι ξεκάθαρη και αποσκοπεί στο γκρέμισμα των αυθαιρέτων με βάση τη νομοθεσία.

    Αναφερόμενος στις ανακλήσεις των κατεδαφίσεων από την κ. Σταθέα ο κ. Φωτιάδης είπε ότι μόλις διαπιστώθηκαν διαφορετικές εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις αυτές δώσαμε εντολή στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης να διεξάγει έρευνα για τη νομιμότητα των κατεδαφίσεων.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό είχαν γίνει επανειλημμένες επισκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και στις οποίες κρίθηκε ότι μία από τις τέσσερις ανακλήσεις κατεδαφίσεων ήταν νόμιμη, καθώς στην περίπτωση αυτή υπήρχε δικαστική απόφαση.

    Για τα υπόλοιπα τρία πρωτόκολλα δήλωσε ο υφυπουργός η υπηρεσία όφειλε να ανακαλέσει την ανάκληση των κατεδαφίσεων. Αναφερόμενος στην κ. Σταθέα είπε ότι δεν υπάρχει καμιά σκιά σε βάρος της και ότι πράγματι υπήρξε επικοινωνία δική του μαζί της όπου εξέθεσε τις θέσεις της για τις ανακλήσεις των κατεδαφίσεων.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η κ. Σταθέα στις συζητήσεις αυτές πείστηκε ότι είχε πράξει λανθασμένα. Ο ίδιος είπε ότι λάθη και διαφορετικές εκτιμήσεις γίνονται πρόσθεσε όμως ότι δεν ήταν δικαιολογημένη η αναστολή των κατεδαφίσεων από την υπηρεσία με μόνο στοιχείο την προσφυγή στα δικαστήρια των ενδιαφερόμενων.

    Στο μεταξύ στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελενα Ραΐου καταθέτει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Μιχάλης Κυριακίδης.

    Ο κ. Κυριακίδης κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας για το θέμα των αναστολών κατεδαφίσεων αυθαιρέτων. Η εισαγγελική λειτουργός έχει λάβει εντολή να ερευνήσει τους λόγους που ανεστάλησαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική καθώς και να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών όσον αφορά το θέμα αυτό.

    Χθες ο Παναγιώτης Τζαβάρας, σύζυγος της αυτόχειρος Ρουμπίνης Σταθέα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω απο το σπίτι του στο Χολαργό, είπε οτι δεν ζήτησε τυχαία την πρωθυπουργική παρέμβαση και οτι ευελπιστεί να προστατεύεται διακριτικά απο τις υπηρεσίες ασφάλειας.

    [Φώτο-650842]

    [02] Υπ.Ανάπτυξης για αύξηση σε τιμές φαρμάκων

    20/10/2003 13:35:06

    Με παραπομπή στον Εισαγγελέα απειλεί το υπουργείο Ανάπτυξης την φαρμακευτική εταιρία ''OLVOS'' διότι προχωρεί σε αυξήσεις σε τρία φάρμακα χωρίς την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας.

    Τα φάρμακα Lisopain, Neurobion και Paraplus η εταιρία έχει ζητήσει απο τους φαρμακοποιούς να τα πωλούν απο σήμερα με αυξημένη τιμή κατά 30-40%, διότι έχει περάσει το χρονικό όριο των 90 ημερών κατά το οποίο ήταν υποχρεωμένο να απαντήσει το υπουργείο θετικά ή αρνητικά για την αύξηση, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, απο την αρμόδια υπηρεσία τονίζεται ότι έχουν ζητηθεί απο την εταιρία επιπλέον στοιχεία, τα οποία δεν έχουν κατατεθεί.

    Στο μεταξύ, καθορίστηκαν απο το υπουργείο Ανάπτυξης νέες ανώτατες τιμές για το φάρμακο DOVOBET OINT TUB 600 GR X (50MC+O,5 MG)/GR και για το GANTIL ORAL SUSP 10MG/5ML FL 125ML. Η τιμή του πρώτου φαρμάκου μειώθηκε κατά 14% και του δεύτερου κατά 20%.

    [03] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ

    20/10/2003 12:47:01

    Τη θετική ψήφο των πολιτών και άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

    Είπε οτι η ΝΔ έρχεται με όραμα και πρόγραμμα και απευθυνόμενος στα στελέχη του, είπε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές στάσεις έπαρξης και αλαζονίας. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για σχέσεις με συμφέροντα και συμβάσεις που γίνονται με αδιαφάνεια και για εκποίηση δημόσιας περιουσίας για να καλυφθούν ελλείμματα. Προειδοποίησε ότι θα επανεξεταστούν όλες οι αποφάσεις για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι συμβάσεις που έγιναν χωρίς διαφάνεια.

    Ο κ. Καραμανλής σχολίασε και το παρασκηνιακό διάλογο Σημίτη-Μπλερ για τα γλυπτά του Παρθενώνα, σημειώνοντας ότι ''ζήτησαν μέχρι και ξένη παρέμβαση για τα Μάρμαρα ενόψει των εκλογών.

    [Φώτο-652877]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2003 - 11:30:14 UTC