Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία ταξί Πέμπτη και Παρασκευή
  • [02] Παπαντωνίου: Μελλοντική δομή Ενόπλων Δυνάμεων
  • [03] Εληξε η κατάληψη στα γραφεία της Ολυμπιακής
  • [04] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σενάρια "αποχώρησης" Σημίτη
  • [05] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή
  • [06] Μπεγλίτης για συνάντηση Παπανδρέου-Γκιούλ
  • [07] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο.

  • [01] Απεργία ταξί Πέμπτη και Παρασκευή

    20/10/2003 23:20:42

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, που αντιδρούν στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα αυτοκίνητά τους, αλλά και ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες. Το ΣΑΤΑ (το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) εξήγγειλε νέα 48ώρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, 23 και 24 του μηνός.

    [02] Παπαντωνίου: Μελλοντική δομή Ενόπλων Δυνάμεων

    20/10/2003 19:17:24

    Την πρόταση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη μελλοντική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Αμυνας. Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το Νοέμβριο.Οπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαντωνίου οι κύριες μεταβολές που επέρχονται στο Στράτευμα με τη νέα δομή δυνάμεων είναι οι εξής:-Η μετατροπή των μονάδων της Μακεδονίας και της Ηπείρου σε ενεργές και επιστρατευόμενες. Εργο των νέων μονάδων -σε επίπεδο τάγματος που δεν θα φέρουν κύρια οπλικά συστήματα, όπως άρματα πυροβόλα -θα είναι η αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας όπως η λαθρομετανάστευση. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε σχετικά ότι η από βορρά απειλή εξέλιπε, ενώ παραμένει η γνωστή απειλή. -Η αύξηση τουποσοστού στελέχωσης στις ενεργές μάχιμες μονάδες έως και 100% μέχρι το Δεκέμβριο του 2005. Το ποσοστό αυτό αφορά τις δυνάμεις άμεσης επέμβασης. Οι άλλες μονάδες των ειδικών Δυνάμεων θα έχουν στελέχωση 90-95%, οι μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, οι Μονάδες τεθωρακισμένων και Αεροπορίας Στρατού, 75-80% και οι μονάδες του Πεζικού και οι Μονάδες Οπλων 65-70%. -Η μείωση του προσωπικού κατά 36.500 άνδρες και γυναίκες. Από το 2005 οι άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις από 178.500 που είναι σήμερα θα μειωθούν στους 142.000.

    [03] Εληξε η κατάληψη στα γραφεία της Ολυμπιακής

    20/10/2003 16:11:54

    Εληξε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα η κατάληψη, των γραφείων της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην οποία προχώρησαν περίπου 50 ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Οι καταληψίες αποχώρησαν ύστερα από δύο περίπου ώρες φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργείου Μεταφορών αλλά και της διοίκησης της Ολυμπιακής, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, Γιάννης Πέπας, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

    [04] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σενάρια "αποχώρησης" Σημίτη

    20/10/2003 15:26:39

    Για σεναριογραφία που εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες της ΝΔ, η οποία θέλει να εμφανίζει τον πρωθυπουργό δήθεν ''υπό προθεσμία'', έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που προβλέπουν ανακατατάξεις στην κορυφή της κυβέρνησης προ των εκλογών. Εξάλλου, ο κ.Πρωτόπαπας, ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης είπε οτι κάθε δημοσκόπηση έχει τα δικά της στοιχεία και γι'αυτό δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Ομως οι δημοσκοπήσεις, τόνισε, δεν προκαθορίζουν τις ψήφους των πολιτών, αλλά οι πολιτικές πρωτοβουλίες μας.

    [05] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή

    20/10/2003 15:21:21

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας το μεσημέρι την ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ σημείωσε πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει πρόβλημα στις εξελίξεις της οικονομίας με αστήρικτο τρόπο και ατεκμηρίωτο τρόπο.

    ''Οταν η ΝΔ μιλά για προβληματικές αποκρατικοποιήσεις σημαίνει πως δεν θέλει να προχωρήσουν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά της. Θέλει απλά να διευκολύνει τις δικές της σκοπιμότητες και αν ο κ. Καραμανλής έχει στοιχεία που τεκμηριώνουν τον ''προβληματικό'' χαρακτήρα ορισμένων αποκρατικοποιήσεων ή πρέπει να τα πάει στον εισαγγελέα ή (αν δεν τα έχει) να σταματήσει την απαράδεκτη τακτική του να ρίχνει σκιές στην οικονομία''.

    [06] Μπεγλίτης για συνάντηση Παπανδρέου-Γκιούλ

    20/10/2003 15:04:11

    Ολο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα τεθεί επί τάπητος και θα αξιολογηθεί κατά τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμντουλαχ Γκιούλ με τον ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου αύριο στην

    Αθήνα. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, στο μικροσκόπιο των δύο αξιωματούχων θα βρεθούν οι συμφωνίες που αφορούν τους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών και η πορεία της υλοποίησής τους. Ο κ. Παπανδρέου, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, πρόκειται να θέσει το θέμα των μαζικών παραβάσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά, ενώ θα γίνει συζήτηση και για τα στρατιωτικά και πολιτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

    [07] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο.

    20/10/2003 14:49:58

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις δηλώσεις του μετά την ωριαία συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και ιδίως για τα θέματα της οικονομίας.

    Ο κ.Σημίτης στις δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχουν σημεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως διαπιστώθηκε στη σύνοδο των Βρυξελλών, καθώς και ότι υπάρχει σαφή βελτίωση η οποία θα είναι σταθερή τους επόμενους μήνες.Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική οικονομία που έχει ήδη τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή οικονομία, θα βοηθηθεί, ώστε να πετύχει όχι μόνο τους ρυθμούς που έχουν προβλεφθεί αλλά ίσως και καλύτερους.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε και στην απόφαση των Βρυξελλών για να προχωρήσουν τα πανευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στα δίκτυα και στους μικρομεσαίους. Οπως τόνισε τα προγράμματα αυτά, θα ωφελήσουν και την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο διαγράφεται μια πρόοδος η οποία θα γίνεται ολοένα και πιο αισθητή τους επόμενους μήνες και τον επόμενο χρόνο.

    Ο κ.Σημίτης ρωτήθηκε και για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και απάντησε ότι ''είναι πολύ νωρίς να ρωτάται για το χρόνο των εκλογών'', παραπέμποντας προφανώς στην απάντηση που είχε δώσει σε ανάλογη ερώτηση που είχε τεθεί σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, στην οποία προσδιόριζε το χρόνο των εκλογών περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

    Κατά την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο και στον καθιερωμένο διάλογο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στη διακυβερνητική διάσκεψη και στο ευρωπαϊκό σύνταγμα. Οπως είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώθηκε κάποια πρόοδος η οποία δεν είναι σημαντική, όμως όπως ανέφερε, ξεπεράστηκαν ''οι ακραίες απόψεις''.

    Οπως τόνισε ο κ.Σημίτης εκτιμάται ότι πριν το τέλος του έτους η ιταλική προεδρία θα έχει έτοιμο ένα νέο σχέδιο το οποίο ενδεχομένως θα συζητηθεί σε έκτακτη σύνοδο. Ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι η πρόταση που θα φέρει η ιταλική προεδρία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διακυβερνητικής Διάσκεψης, θα είναι αρκετά κοντά προς τις απόψεις του συνόλου των χωρών μελών της Ενωσης πλην μίας ή δύο εξαιρέσεων.

    [Φώτο-653075]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2003 - 20:30:13 UTC