Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανεπιστημιακοί: Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [02] Φλωρίδης: Καταλυτική κίνηση
  • [03] Πρωτόπαπας για Γιάννα Αγγελοπούλου.
  • [04] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Ρουσόπουλου

  • [01] Πανεπιστημιακοί: Αναστολή κινητοποιήσεων

    31/10/2003 21:56:00

    Αναστολή των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν αργά απόψε οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών, που συνεδρίαζαν επι πέντε ώρες σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Οι καθηγητές αποφάσισαν, πως η αναστολή θα διαρκέσει ως τις 5 Δεκεμβρίου οπότε αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων. Μέχρι τότε, πάντως, όπως είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), Χρήστος Τρικαλλινός, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλη μορφή, όπως για παράδειγμα, πορείες διαμαρτυρίας.

    Εάν μέχρι 5 Δεκεμβρίου δεν έχουν υλοποιηθεί τα υπησχημένα, οι Πανεπιστημιακοί δηλώνουν πως θα επανέλθουν με νέες αποχές διαρκείας.

    Οι καθηγητές εξέφρασαν την «αγανάκτηση τους για την στάση της Κυβέρνησης, όσον αφορά στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και τόνισαν οτι παρ΄όλ΄αυτά αναστέλουν για ενα χρονικό διάστημα. Ετσι, απο την προσεχή Δευτέρα, κάθε σύλλογος εκπαιδευτικός θα καθορίζει το πρόγραμμα διδασκαλίας, καθώς εχουν να καλύψουν ύλη επτά εβδομάδων, που απεργούσαν.

    [02] Φλωρίδης: Καταλυτική κίνηση

    31/10/2003 17:55:12

    Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της ΝΔ για την εγκληματικότητα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Φλωρίδης, προανήγγειλε «καταλυτική κίνηση, που θα δίνει απάντηση σε σχετικη έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία. Η «κίνηση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και ο κ. Φλωρίδης δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις ούτε για το σε τι συνίσταται ούτε για το ποιός θα προβεί σε αυτήν.

    [03] Πρωτόπαπας για Γιάννα Αγγελοπούλου.

    31/10/2003 14:58:06

    Την πληροφορία πως η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Η ίδια η κ. Αγγελοπούλου έχει ήδη διαψεύσει τη σχετική είδηση", διευκρίνισε επί του θέματος ο κ. Πρωτόπαπας.

    [04] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Ρουσόπουλου

    31/10/2003 14:57:59

    ''Ιδιαίτερα άστοχη'', χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημερινή παρέμβαση του εκπροσώπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλου αναφορικά με τη διαφθορά.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση έχουν πει ότι τα φαινόμενα της διαφθοράς υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας και διερωτήθη: ''Τι θέλει ο κ. Ρουσόπουλος λοιπόν;''

    ''Οι διαπιστώσεις περί διαφθοράς γίνονται από όλο τον κόσμο, είναι γνωστές και πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το θέμα δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση'', επεσήμανε σχετικά ο κ. Πρωτόπαππας.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του είχε αναφέρει ότι η ΝΔ εδώ και χρόνια επισημαίνει ότι "η διαφθορά στην Ελλάδα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ διαρκώς επεκτείνεται", κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι έκανε πως δεν άκουγε και δεν έβλεπε.

    "Τι λέει, αλήθεια, τώρα ο κ. Πρωτόπαπας, όταν όχι μόνο υπουργοί του κ. Σημίτη, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, μιλούν για εκτεταμένη διαφθορά στο κράτος"; κατέληγε η δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2003 - 21:30:10 UTC