Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Β.Παπανδρέου στη Θεσαλία
  • [02] Επανέλαβε αίτημα για εκλογές ο Κ.Καραμανλής
  • [03] Διαψεύδει για ανασχηματισμό ο Χρ.Πρωτόπαπας

  • [01] Περιοδεία Β.Παπανδρέου στη Θεσαλία

    01/11/2003 22:11:22

    Για σαφή εντολή ενίσχυσης της δυτικής Θεσσαλίας, η οποία υστερεί σε σχέση με το ανατολικό κομμάτι του θεσσαλικού διαμερίσματος, έκανε λόγο το απόγευμα από το νομαρχιακό κατάστημα Τρικάλων η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο νομό Τρικάλων, από το μεσημέρι. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε πολύωρη συνάντηση και συζήτηση με τους φορείς της περιοχής των Τρικάλων, από τους οποίους ενημερώθηκε για την αναπτυξιακή υστέρηση που εμφανίζει ο νομός, ενώ προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ για την περιοχή. Ειδικότερα, η κ. Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε μεγάλο έργο τον οδικό άξονα Ε-65, ενώ παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τα έργα εκτροπής του Ανω Αχελώου. Η υπουργός έκανε αναφορά και για διάφορα αγγειοβελτιωτικά έργα, όπως και για τη σήραγγα της Γκρότσας, που αποτελεί αίτημα των ορεινών ΟΤΑ του νομού Τρικάλων. Επίσης, όπως τονίστηκε, μετά από αίτημα του δήμου Τρικαίων υπεγράφη από την κ.Παπανδρέου, η χρηματοδότηση με το ποσό των 700.000 ευρώ του έργου: Ηλεκτροφωτισμός τμήματος εθνικής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων. Κατασκευή κρασπεδορείθρων κόμβου δημοτικού αθλητικού κέντρου (κολυμβητήριο) και ασφαλτόστρωση οδών Καλαμπάκας και Β. Τσιτσάνη (Λάρισας). Μετά από εντολή της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (με το συντονισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας), επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου ''Δυτική Παράκαμψη Τρικάλων'', προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

    [02] Επανέλαβε αίτημα για εκλογές ο Κ.Καραμανλής

    01/11/2003 16:06:38

    Ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Περιστέρι επανέφερε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες σημειώνοντας ότι οι Ελληνες στη συντριπτική πλειοψηφία τους απαιτούν μια νέα διακυβέρνηση και εκτίμησε ότι το κοινωνικό ρεύμα θα γίνεται κάθε μέρα πιο ισχυρό για το κόμμα του. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κράτος της διαφθοράς και της ασυδοσίας και το καθεστώς της ατιμωρησίας, κάτι που ομολογούν, όπως σημείωσε, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Η ανευθυνότητα, είπε, και η καθεστωτική συμπεριφορά ξεφεύγει από κάθε όριο, καθώς η ήττα γίνεται όλο και πιο βέβαια. Σημείωσε ότι δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις, ούτε πρόκειται να καλλιεργήσει προσδοκίες που θα μείνουν ανεκπλήρωτες, ενώ έκανε λόγο για μια πολιτική που οδηγεί σε επανάσταση στην καθημερινότητα.

    Σχολιάζοντας την ομιλία του κ.Καραμανλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ εγκατέλειψε σήμερα το προσωπείο του μεσαίου χώρου και ξαναγύρισε στο διχασμό, στις ύβρεις, στον φανατισμό. «Αυτό ειναι το το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς, αυτό που θα καταδικάσει ο ελληνικός λαός και στις εκλογές την Άνοιξη, πρόσθεσε ο κ.Πρωτόπαπας.

    [03] Διαψεύδει για ανασχηματισμό ο Χρ.Πρωτόπαπας

    01/11/2003 16:06:32

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ανασχηματισμού. «Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Πάρτετο απόφαση. Κοιτάμε τη δουλειά μας, την ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό και τα προβλήματα του, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πρωτόπαπας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 November 2003 - 21:30:08 UTC