Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Οικογενειακό επίδομα
  • [02] Εορτασμός Πολεμικής Αεροπορίας
  • [03] Συνάντηση Ρέππα με Τ.Παπαδόπουλο

  • [01] Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Οικογενειακό επίδομα

    08/11/2003 17:42:29

    Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του έκρινε ότι οικογενειακό επίδομα δεν το δικαιούνται στο ολόκληρο και οι δύο σύζυγοι όταν είναι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ή όταν ο ένας εργάζεται στο ΙΚΑ και ο άλλος στο Δημόσιο ή στους ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ ή στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους.

    Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέτρεψε απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε κρίνει το αντίθετο. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, τον τελικό λόγο για το εν λόγω θέμα θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Όμως, είναι γνωστό ότι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι το οικογενειακό επίδομα το δικαιούνται στο ολόκληρο και οι δύο σύζυγοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα ή οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που ο ένας είναι του δημόσιου τομέα (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) και ο άλλος του ιδιωτικού τομέα ή ο ένας είναι συνταξιούχος και ο άλλος εργαζόμενος.

    [02] Εορτασμός Πολεμικής Αεροπορίας

    08/11/2003 16:03:55

    Γιορτινή ατμόσφαιρα από χθες σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας με την ευκαιρία του τριήμερου εορτασμού της προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

    Σήμερα στις 11 το πρωί στην αεροπορική βάση Δεκέλειας έγινε η επίσημη τελετή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην οποία παρέστησαν επίσης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ?μυνας, εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλοι επίσημοι.

    Ο υπουργός Εθνικής ?μυνας Γιάννος Παπαντωνίου σε δηλώσεις του εξήρε τη διαρκή ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Στη διάρκεια της τελετής αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας πραγματοποίησαν διελεύσεις σε σχηματισμούς ακριβείας και σε χαμηλό ύψος.

    Εξάλλου στο αεροδρόμιο Σέδες μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το στόλο της Πολεμικής μας Αεροπορίας και να παρακολουθήσουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών.

    Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2004, θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην 115 πτέρυγα μάχης στα Χανιά των νέων σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών F-16 μπλοκ 52, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον προστάτη της Αεροπορίας πού έγιναν σήμερα στα Χανιά. Ήδη, σύμφωνα με τον διοικητή της μονάδας Σμήναρχο Αντώνη Ατματζάκη στην 115 έχουν φθάσει τα πρώτα 35, από τα 60 συνολικά αεροσκάφη.

    Παράλληλα, στη μονάδα, έχουν γίνει και τα απαραίτητα έργα για ενίσχυση της παρουσίας των F-16 που σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος τους είναι 1,5 εκ ευρώ. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνεται η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης των αεροσκαφών, κατασκευή νέων κτιρίων για στάθμευση των F-16, αλλά και για τις τεχνικές υπηρεσίες.

    [03] Συνάντηση Ρέππα με Τ.Παπαδόπουλο

    08/11/2003 15:37:46

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να δεχθεί στους κόλπους της μια χώρα, η οποία διατηρεί στρατό κατοχής στο έδαφος μιας χώρας-μέλους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Τουρκίας, αλλού ούτε να ανεχθεί αυτή την κατοχή, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Τ.Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Ρέππας είπε ότι οι εξελίξεις την αμέσως επόμενη περίοδο θα είναι σημαντικές. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου έχουν προνοήσει να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο τέχνασμα ή αποπροσανατολιστικό χειρισμό από την τουρκική πλευρά, έτσι ώστε η συζήτηση να γίνει επί της ουσίας του Κυπριακού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 November 2003 - 21:30:08 UTC