Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεωργία: Παραίτηση Σεβαρντνάντζε
  • [02] Λάρισα-Εγκαίνια Πινακοθήκης απο Κ.Στεφανόπουλο.
  • [03] ΟΑ: Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς Αυστραλία
  • [04] Βαρθολομαίος: Δέν θέλουμε να αλλάξουμε τό υφιστάμενον καθεστώς
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Ζ.Ρογκ.

  • [01] Γεωργία: Παραίτηση Σεβαρντνάντζε

    23/11/2003 19:05:39

    Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε, δήλωσε απόψε ότι παραιτήθηκε από το προεδρικό αξίωμα. Μιλώντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Σεβαρντνάνζτε δήλωσε: «Πηγαίνω σπίτι μου. Οταν ρωτήθηκε ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γεωργίας απάντησε: «Δεν είναι δική μου υπόθεση. Νωρίτερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γεωργίας Roustavi-2 είχε μεταδώσει ο Σεβαρντάντζε παραιτήθηκε, αφού πήρε εγγυήσεις για την πολιτική του ασυλία.

    [02] Λάρισα-Εγκαίνια Πινακοθήκης απο Κ.Στεφανόπουλο.

    23/11/2003 18:06:37

    Σχολείο πολιτισμού και σπουδαίο έργο εικαστικής προσφοράς, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, την οποία εγκαινίασε σήμερα, στο πλαίσιο μιας λαμπρής τελετής, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και καλλιτεχνών.

    Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας που θεμελιώθηκε πριν απο σχεδόν 13 χρόνια και άνοιξε σήμερα επίσημα τις πύλες της στο κοινό, στα περίπου 4.200 τ.μ. που καλύπτει, θα φιλοξενεί τα 781 έργα της ανεκτίμητης συλλογής εργων νεοελληνικής τέχνης που δώρισε προς το δήμο Λαρισαίων το 1984 ο αείμνηστος γιατρός, φιλότεχνος και ευεργέτης της πόλης Γεώργιος Κατσίγρας.

    Οπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πολιτισμός χρειάζεται συμμετοχή του λαού ο οποίος και θα πρέπει να βοηθηθεί για να αντιληφθεί τα βαθύτερα μηνύματα της εικαστικής τέχνης και προσφοράς, καθώς δεν ειναι τόσο προσιτή και κατανοητή προς τους πολλούς, οπως άλλες τέχνες. Αλλωστε, παρατήρησε οτι ο πολιτισμός ειναι καλλιέργεια ψυχής και υπάρχουν ακομη μεγάλα περιθώρια πολιτισμού τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλουν έργα οπως η Πινακοθήκη. Βέβαια, με την ευκαιρία αναρωτήθηκε αν πολιτισμός ειναι να έχουμε άσχημες και ακάθαρτες πόλεις ή να συμπεριφερόμαστε απολίτιστα, χωρίς ομως να επεκταθεί στο θέμα αυτό.

    Στα εγκαίνια παρεστησαν οι τρεις Λαρισαίοι υφυπουργοί κκ Φ. Χατζημιχάλης, Ε. Νασιώκας, Ν. Φαρμάκης καθώς και νομάρχες και δημαρχοι των υπόλοιπων θεσσαλικών νομών, πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και πλήθος φιλότεχνων.

    [03] ΟΑ: Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς Αυστραλία

    23/11/2003 17:17:21

    Μετά από περίπου ένα χρόνο, πραγματοποιούνται ξανά πτήσεις προς την Αυστραλία, οι οποίες φέρουν μεν τη κωδική ονομασία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά δεν εκτελούνται από αυτή, αλλά από την εταιρία Gulf Air, με την οποία έχει έλθει σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης ο εθνικός μας αερομεταφορέας.

    Η πρώτη πτήση ΟΑ 8042, με την οποία άρχισε και πάλι η σύνδεση της Ομόγένειας με την Μητροπολιτική Ελλάδα, αναχώρησε στις 14:00 για το αεροδρόμιο ''Muharraq'' του Μπαχρέιν μεταφέροντας 72 επιβάτες, ενώ στη συνέχεια, 175 επιβάτες θα επιβιβαστούν με τελικό προορισμό το ''Kingsford Smith'' του Σύδνεϋ.

    Οι πτήσεις θα είναι καθημερινές από την Αθήνα για το Σύδνεϋ μέσω Μπαχρέιν και Σιγκαπούρης. Η διαδρομή Αθήνα-Μπαχρέιν θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη τύπου AIRBUS A320, ενώ από Μπαχρέιν για Σιγκαπούρη και Σύδνεϋ με ΑΙRBUS A340-300.

    [04] Βαρθολομαίος: Δέν θέλουμε να αλλάξουμε τό υφιστάμενον καθεστώς

    23/11/2003 17:10:46

    «Τό Πατριαρχείον δεν επιθυμεί τίποτα περισσότερον από αυτό πού τού ανήκει, από τά δικαιώματα του, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ό Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφερόμενος «στό συνεχιζόμενο θέμα πού προκαλεί στεναχώριαν καί στίς δύο Εκκλησίες καί στόν λαό του Θεού, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Απευθυνόμενος στο προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλονίκης που τον επισκέφθηκε στο Φανάρι για να του επιδώσει ψήφισμα της Ένωσης, ό Οικουμενικός Πατριάρχης είπε:

    «Δέν θέλουμε να αλλάξουμε τό υφιστάμενον καθεστώς, νά διοικούνται δηλαδή οι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως της το αναθέσαμε εμείς επιτροπικώς το 1928. «Αλλά καί δέν θα παύσουμε να θεωρούμε αυτές τις Μητροπόλεις, Μητροπόλεις του Θρόνου ανήκουσες είς το Συνταγματίον των επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είπε.

    «Ας συνεχίζεται η διοίκησης των επιτροπικώς απο την Αθήνα και κατά τα άλλα θα μνημονεύεται ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης, θα υπάγονται πνευματικώς και κανονικώς αυτές οι επαρχίες στον Οικουμενικό Θρόνο και τίποτε περισσότερον, τόνισε.

    «Η Πράξη του 1928 είναι πάντοτε έγκυρος γιά μας, δεν τροποποιήθηκε απο κανέναν μεταγενέστερο, ισόκυρον σώμα δεν μπορεί ένα κατώτερο σώμα να ακυρώσει ένα κείμενο τό οποίον συνέταξε ένα ανώτερο σώμα, τόνισε ακόμα ό Οικουμενικός Πατριάρχης και εξήγησε ότι μεγάλο μέρος της συγχύσεως που έχει προκληθεί οφείλεται σε «παραπληροφόρηση από ορισμένους κύκλους των Αθηνών.

    «Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται αυτές τίς λεπτομέρειες του προβλήματος, είπε ό Πατριάρχης και εξήγησε ότι «επειδή υπήρξε μία τάσις από τόν σημερινόν Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον να αμφισβητηθούν αυτά τα δίκαια του Θρόνου, γι' αυτό καί σκληρύναμε κάπως την στάση μας και είπαμε όχι δεν πρόκειται να τις απεμπολήσουμε αυτές τις επαρχίες.

    Τέλος ευχηθηκε «να εκλεγή ο καλύτερος, ο αξιότερος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε τους επισκέπτες του.

    «Βλέπουμε σε σας τον φύλακα και συνεχιστή ιστορικής και θρησκευτικής παράδοσης 17 αιώνων, και ταυτόχρονα δε τον εμπνευσμένο μεταγλωττιστή της στον ζωντανό και σύγχρονο λόγο των σημερινών και παντοτινών αναγκών, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης κ Δημήτρης Γουσίδης προσφωνώντας το Οικουμενικό Πατριάρχη εξ ονόματος τη ΕΣΗΕΘ.

    [Φώτο-398356]

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Ζ.Ρογκ.

    23/11/2003 16:30:50

    Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της Λαμπαδηδρομίας, που θα γίνει, την Τετάρτη, στις 26 Νοεμβρίου, στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Ζακ Ρογκ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και τη δήμαρχο Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 November 2003 - 21:30:12 UTC