Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταστροφές στη Φυσικομαθηματική Σχολή του ΑΠΘ
  • [02] Σημίτης για πορεία σχεδίου ανασυγκρότησης Βαλκανίων
  • [03] Πρωτόπαπας για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων.
  • [04] Πρωτόπαπας για εφτά προφυλακισμένους.
  • [05] Πρωτόπαπας για Στ. Μάνο, Αν. Σαμαρά.
  • [06] Συνελήφθη για τη θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού της ομάδας ''Ζ''
  • [07] Βερελής:Ο ΟΤΕ δεν κινδυνεύει απο το προσωπικό του
  • [08] Ηράκλειο:Κατάληψη σε δημοτικό κτίριο

  • [01] Καταστροφές στη Φυσικομαθηματική Σχολή του ΑΠΘ

    24/11/2003 14:16:32

    Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν το πρωί καθηγητές και φοιτητές της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ).

    Περίπου 100 άτομα εισέβαλαν στο κτίριο της σχολής το Σαββατοκύριακο και έκαναν πάρτι. Φεύγοντας όμως κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν. Έσπασαν πόρτες,έκαψαν καρέκλες,κατέστρεψαν μέρος του αρχείου του πρώην τμήματος της Φυσικής και έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επιστημονικά μηχανήματα. Μάλιστα άφησαν και ενημερωτικά φυλλάδια που καλούν τους φοιτητές σε νέο ''πάρτι καταστροφής''.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπολογιστεί το μέγεθος της καταστροφής, αλλά ωστόσο οι καθηγητές της Σχολής επισημαίνουν ότι είναι ανυπολόγιστες, καθώς έχει καταστραφεί σημαντικό μέρος του αρχείου της Σχολής

    [02] Σημίτης για πορεία σχεδίου ανασυγκρότησης Βαλκανίων

    24/11/2003 14:16:24

    Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Ελληνικού Σχεδίου γα την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Σημίτης σε ομιλία του σήμερα σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού και διπλωματικού κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

    Με αφορμή την παρουσίαση του ΕΣΟΑΒ ο πρωθυπουργός απέστειλε μήνυμα προς τους λαούς της Βαλκανικής στο οποίο τονίζει οτι «η ισχυρή Ελλάδα του 21ου αιώνα αξιοποιεί τις δυνάμες της για να εμπεδωθεί η ειρήνη κα η σταθερότητα στα Βαλκάνια, για να σταματήσουν οι διεθνοτικές συγκρούσεις, για να περιοριστεί το οργανωμένο έγκλημα, να λειτουργήσουν οι οικονομίες της περιοχής.

    Ο Κ.Σημίτης αναφερόμενος στην επιβολή κυρώσεων στη Γερμανία για την υπέρβαση του δημοσιονομικού ελλείμματος, τόνισε οτι η ελληνική κυβέρνηση θα ταχθεί υπέρ του συμβιβασμού στη συζήτηση, σήμερα το βράδυ, στο ΕΚΟΦΙΝ.

    «Και η Γερμανία έχει τα επιχειρήματά της. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει οτι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε αντιπαραθέσεις, αλλά σε μια μορφή συμβιβασμού, είπε μιλώντας σε ακροατήριο επιχειρηματιών και διπλωματών για το Ελληνκό Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

    [Φώτο-667359]

    [03] Πρωτόπαπας για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων.

    24/11/2003 14:16:16

    ''Η Ελλάδα συνεργάζεται με έξι χώρες στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων,η ευθύνη,όμως,επί ελληνικού εδάφους ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία'', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γ. Φλωρίδη.

    Ο κ.Πρωτόπαπας σημείωσε επίσης πως ''οι αρχές ασφαλείας της χώρας μας είναι ικανές να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο και πλήρες πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    [04] Πρωτόπαπας για εφτά προφυλακισμένους.

    24/11/2003 14:16:08

    ''Πολύ σύντομα θα εκδοθεί το βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου

    για την παραπομπή ή μη των εφτά προφυλακισμένων και επίσης πολύ σύντομα θα εκδοθεί το βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου αναφορικά με την αίτηση αποφυλάκισής τους''.

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τύχη των εφτά προφυλακισμένων που συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης.

    Ο κ.Πρωτόπαπας υπενθύμισε σχετικά πως ενώ η δικονομία ορίζει 18μηνο ως ανώτατο όριο προφυλάκισης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν κλείσει κάν πέντε μήνες και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

    Εξάλλου,ο κ.Πρωτόπαπας υπογράμμισε πως το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση και ότι πρέπει ''να σεβόμαστε το Σύνταγμα'', υπενθύμισε δε πως η προφυλάκιση έγινε με εντολή εισαγγελέα και πως ο εισαγγελέας επιλαμβάνεται των υποθέσεων της φυλακής.

    [05] Πρωτόπαπας για Στ. Μάνο, Αν. Σαμαρά.

    24/11/2003 14:15:57

    Τις πληροφορίες πως το ΠΑΣΟΚ φέρεται να επιθυμεί τη "διεύρυνση"

    με τους κ.κ.Στέφανο Μάνο και Αντώνη Σαμαρά,δεν θέλησε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Ανάλογες ερωτήσεις δεν μπορούν να λάβουν απαντήσεις για ευνόητους λόγους",παρατήρησε σχετικά ο κ.Πρωτόπαπας.-

    [06] Συνελήφθη για τη θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού της ομάδας ''Ζ''

    24/11/2003 12:23:14

    Συνελήφθη χθες βράδυ ο νεαρός που πριν από μερικές μέρες κλώτσησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης τον αστυφύλακα της ομάδας ''Ζ'' Παναγιώτη Δήμου, στο άγαλμα του Τρούμαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 23χρονο ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

    Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δώσει σε λίγη ώρα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Βασίλης Τσιατούρας.

    [07] Βερελής:Ο ΟΤΕ δεν κινδυνεύει απο το προσωπικό του

    24/11/2003 12:12:18

    Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, στη δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Λευτέρη Αντωνακόπουλου, ότι πρέπει να μειωθεί κατά 4.000 άτομα το προσωπικό του ΟΤΕ.

    Η δήλωση του κ. Αντωνακόπουλου έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν στην Ισπανία. Ο κ. Βερελής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια πολυσυνεδρίου (money show) στο οποίο ήταν εισηγητής τόνισε:

    Ο ΟΤΕ δεν κινδυνεύει απο το προσωπικό του αλλά απο άστοχες κινήσεις και διοικήσεις του. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι απολύσεις δεν βοηθούν τον Οργανισμό.

    [Φώτο-664616]

    [08] Ηράκλειο:Κατάληψη σε δημοτικό κτίριο

    24/11/2003 12:12:04

    Yπο κατάληψη τελεί από το πρωί το Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω στο Ηράκλειο από ομάδα νεαρών μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης στους 7 φυλακισμένους οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη συνοδό κορυφής της Θεσσαλονίκης.

    Η ομάδα των νεαρών ζητά να γίνει δεκτή η αίτηση τους για αποφυλάκιση αφου εξ αιτίας της απεργίας πείνας που κάνουν η κατάσταση των τεσσάρων από τους επτά , όπως αναφέρουν, έχει επιδεινωθεί.

    Η ομάδα αλληλεγγύης κατέλαβε το κτίριο της οδού Ανδρόγεω από τις 7 το πρωί αναρτώντας πανω στην είσοδο του και έχοντας ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι υπηρεσίες του ΚΕΠ καθώς και άλλες δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

    Η ίδια ομάδα είχε καταλάβει στις 7 Νοέμβριου το Δημαρχείο του Ηρακλείου για 11 ώρες και δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης πριν από μέρες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2003 - 12:30:21 UTC