Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος ζαχαροπλαστών για τιμές.
  • [02] Εξάρθρωση σπείρας παραχαρακτών

  • [01] Πρόεδρος ζαχαροπλαστών για τιμές.

    02/12/2003 14:24:03

    Συγκράτηση τιμών στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής προς τα καταστήματα του κλάδου, θα προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της κ. Κότσικας, μετά απο συνάντηση που είχε με το υφυπουργό Ανάπτυξης Κίμωνα Κουλούρη.

    Ωστόσο ο κ.Κότσικας είπε οτι λόγω ανόδου των τιμών στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, υπάρχουν μερικοί επαγγελματίες που έχουν προχωρήσει ήδη σε αυξήσεις κατά δύο με τρία ευρώ.

    [02] Εξάρθρωση σπείρας παραχαρακτών

    02/12/2003 13:34:23

    Ενα απο τα τελειότερα εργαστήρια παραχάραξης χαρτονομισμάτων κυρίως των 100 δολαρίων, εντοπίστηκε απο το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής στη Ν. Φιλαδέλφεια.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για εργαστήριο απο τα σπανιότερα και πιο ολοκληρωμένα που έχουν εντοπιστεί διεθνώς και κατασκευαζε μεγάλες ποσότητες εκατοδόλαρων που προορίζονταν για την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ τα μέλη της σπείρας είχαν σκοπό να ρίξουν τα πιό πολλά στην αγορά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ηδη οι πρώτες ποσότητες έχουν προωθηθεί στην κυπριακή αγορά. Τη σπείρα αποτελούσαν ένας έμπειρος τυπογράφος, δυο Κύπριοι και ένας ομογενής απο τη Ρωσία οι οποίοι συνελήφθησαν , οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και την Πέμπτη θα παραπεμφθούν στον ανακριτή.

    Πρόκειται συγκεκριμένα για τον τυπογράφο Ιωάννη Κουσούλη 60 ετών ο οποίος διατηρούσε τυπογραφείο μέσα στο οποίο γινόταν και η παραχάραξη στην οδό Ιωνίας 22 στη Ν. Φιλαδέλφεια τους Κύπριους Χριστόφορο Χριστοφόρου και Κώστα Νέστορος και τον ομογενή Αναστάσιο Κουρτίδη.

    Απο τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αρχικά οι δυο Κυπριοι και ο ομογενής στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 1700 παραχαραγμένα 100 δολαρα ΗΠΑ τα οποία η σπείρα προοριζε να διαθέσει στην Κύπρο ενώ κατασχεθηκε και το Μερσεντές αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

    Στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο τυπογράφος ενώ σε έρευνα που έγινε στο παράνομο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    188 πλαστά χαρτονομισματα των 100 δολαρίων, πλήθος πλαστών δολαρίων τα οποία είχαν κατασκευαστεί αλλά δεν είχαν κοπεί ακόμα , μεγάλες ποσότητες λευκού χάρτου που προορι΄ζοταν για την παραχάραξη , μεταλλικά φύλλα με παραστάσεις μπροστά και πίσω και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας των 100 δολαρίων που χρησιμοποιούνται για την αποτύπωση των χαρακτηριστικών των χαρτονομισμάτων σε χαρτί , δυο μεταλλικές πλάκες με τις οποίες αποδίδεται στα πλαστά χαρτονομισματα η αίσθηση του ανάγλυφου , φιλμ για την κατασκευή των μεταλλικών πλακών , μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών για χρωματισμό και απομίμηση του μεταβλητού χρωματισμού των πλαστών δολαρίων.

    Επίσης στον γκαράζ του σπιτιού ενός απο τους δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλήρες συστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή με σκάνερ και πέντε εκτυπωτές τα οποία χρησιμοποιούσε η σπείρα για να αποτυπώνει στα πλαστά χαρτονομισματα αριθμούς σειράς καθώς και φιαλίδια με υγρό χρωματισμό πράσινου χρώματος.

    Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για να εξακριβωθούν οι ποσότητες των πλαστών δολαρίων που κυκλοφορησαν στην αγορά καθώς και η πιθανή σχέση της σπείρας με άλλες υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων που δεν εχουν ακομη εξιχνιαστεί ή για την τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

    Η εξάρθρωση του κυκλώματος και κυρίως το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μεγάλη διεθνή επιτυχία δεδομένου οτι στο παρελθον σπάνια έχουν εντοπιστεί εργαστήρια ανάλογης αρτιότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2003 - 12:30:10 UTC