Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ.Ξηρός: Επιστολή στα ΜΜΕ
  • [02] Αυθαίρετα: Χορήγηση ρεύματος, νερού
  • [03] TAXI: Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [04] Απαγόρευση απόπλου
  • [05] Τράπεζες - Επιτόκια πιστωτικών καρτών - Εκτιμήσεις.
  • [06] ΕΜΥ:Ενταση των καιρικών φαινομένων
  • [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για παραίτηση Θεοδώρου.
  • [08] Πρωτόπαπας:Η ΝΔ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη
  • [09] ΕΤΑ:Ιδιωτικοποίηση του Καζίνο Κέρκυρας.
  • [10] Προς όλους τους συνδρομητές

  • [01] Σ.Ξηρός: Επιστολή στα ΜΜΕ

    16/12/2003 22:06:01

    Συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσε, ζητά με επιστολή του προς τα ΜΜΕ, από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Σάββας Ξηρός, λίγες ώρες πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.Ο Σάββας Ξηρός ζητά συγγνώμη για κάθε δολοφονία στην οποία συμμετείχε και τονίζει στην επιστολή του ότι πλέον ελπίζει μόνο στο θεό.

    [02] Αυθαίρετα: Χορήγηση ρεύματος, νερού

    16/12/2003 21:57:46

    Ανακοίνωσε και επισήμως η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για χορήγηση ρεύματος και νερού αφορούν όσα αυθαίρετα, βεβαιωμένα, έχουν χτιστεί έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2003, ημερομηνία κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα σχετικά κυβερνητικά μέτρα. Αρχικώς, η σχετική ρύθμιση αφορούσε τα αυθαίρετα που θα κτίζονταν έως την ημερομηνία ψήφισης του νόμου.

    [03] TAXI: Αναστολή κινητοποιήσεων

    16/12/2003 21:00:50

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, που ήδη μετρούν έξι μέρες, αποφάσισαν αργά το βράδυ οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ της χώρας και έτσι εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να λύσουν χειρόφρενο και να ξαναβγούν στους δρόμους.Αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη αυτή, ήταν η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της επιτροπής αγώνα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ, με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

    [04] Απαγόρευση απόπλου

    16/12/2003 17:20:11

    «Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν όλα τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη, όπου οι άνεμοι ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση στο απαγορευτικό τα πλοία ''Μπλού Στάρ 2'' που ήδη απέπλευσε για τα Χανιά και το ''Μπλού Στάρ Νάξος'' που θα φτάσει μόνο μέχρι τη Σύρο. Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

    [05] Τράπεζες - Επιτόκια πιστωτικών καρτών - Εκτιμήσεις.

    16/12/2003 16:37:46

    Δεν υπάρχουν περιθώρια σημαντικών μειώσεων στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών αναφέρουν αρμόδια στελέχη τραπεζών, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που εκτιμούν ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών μπορούν να υποχωρήσουν σε επίπεδα κάτω του 10%. Οι κάρτες έχουν συγκεκριμένο κόστος λειτουργίας που δεν επιτρέπει στις τράπεζες να μειώσουν το επιτόκιο τους σημαντικά, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν με κέρδος και να επιφέρουν ζημιές στις τράπεζες επισημαίνουν. ?λλωστε, σε καμία χώρα του κόσμου τα επιτόκια δεν κυμαίνονται σε τέτοια επίπεδα, ούτε εκτιμάται ότι θα κυμανθούν σε μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

    Εκείνο όμως που είναι εφικτό και ήδη υλοποιείται από αρκετές τράπεζες είναι οι διαφοροποιήσεις στο επιτόκιο μιας πιστωτικής κάρτας, ανάλογα με την χρήση και την συνέπεια στην αποπληρωμή της. Για πελάτες που αποπληρώνουν με συνέπεια την πιστωτική τους κάρτα και την χρησιμοποιούν για συναλλαγές άνω ενός ορισμένου ποσού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας μπορεί να μειωθεί μέχρι και δύο μονάδες από το τρέχον στην αγορά. Έτσι δυο καταναλωτές μπορεί να διαθέτουν την ίδια κάρτα μιας συγκεκριμένης τράπεζας αλλά να απολαμβάνουν διαφορετικό επιτόκιο.

    Μια ακόμη αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα των πιστωτικών καρτών είναι η απελευθέρωση των πιστωτικών ορίων, ως αποτέλεσμα της γενικότερης απελευθέρωσης στον τομέα της καταναλωτικής πίστης από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Και στον τομέα αυτό όμως οι τράπεζες είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και δεν προχωρούν με ευκολία στην αύξηση του πιστωτικού ορίου των πελατών τους, παρά μόνον μετά την εξέταση συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο αύξησης των επισφαλειών τους με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την τράπεζα.

    Οι πιστωτικές κάρτες βρίσκονται πάντως στο επίκεντρο του ανταγωνισμού στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Στο πλαίσιο αυτό μέσω των πιστωτικών καρτών προσφέρονται μια σειρά προσφορών στους κατόχους τους: από ταξιδιωτικά πακέτα εντός και εκτός Ελλάδος με προνομιακή τιμολόγηση και ευκολίες αποπληρωμής μέχρι εκπτώσεις σε εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σκαφών, οδοντιατρική περίθαλψη και προσφορές σε δεκάδες αλυσίδες καταστημάτων. Πρόσφατα έκαναν την εμφάνιση τους και προγράμματα επιβράβευσης καρτών με επιστροφή μετρητών, ανάλογα πάντα με την χρήση.

    Ταυτόχρονα ένταση γνωρίζει ο ανταγωνισμός στον τομέα των προγραμμάτων μεταφοράς υπολοίπου από πιστωτική κάρτα μιας τράπεζας σε πιστωτική κάρτα μιας άλλης τράπεζας. Στην αγορά τέλος έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες. Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτούν μια πιστωτική κάρτα που είναι ''γεμάτη'' με ευρώ (50 ευρώ, 100 ευρώ κλπ) και να την χρησιμοποιούν για συναλλαγές, μειώνοντας με κάθε συναλλαγή τους το ποσό που είναι διαθέσιμο από την κάρτα τους. Θα λειτουργούν όπως ακριβώς οι τηλεκάρτες.

    [06] ΕΜΥ:Ενταση των καιρικών φαινομένων

    16/12/2003 16:11:34

    Ενταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες τριάντα ώρες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, προβλέπει με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ.

    Στις παραπάνω περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

    Η ένταση των ανέμων θα φτάσει στο Αιγαίο τα 10 και πιθανώς τα 11 μποφόρ.

    Παράλληλα, στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που στη βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

    [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για παραίτηση Θεοδώρου.

    16/12/2003 15:58:57

    Ο πρώην υφυπουργός Χρ. Θεοδώρου που παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του για τις προσεχείς εκλογές, προέβη στην επιλογή αυτή για λόγους δικής του ευθιξίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ο κ. Πρωτόπαπας πρόσθεσε ότι «όσο δεν έχουμε το πόρισμα δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούμε επί του θέματος, ενώ υπενθύμισε ότι «εμείς διατάξαμε τη σχετική έρευνα.

    Σε ερώτηση, εξάλλου, σχετικά με τις «αιχμές του κ. Θεοδώρου, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν μπορεί να τον ερμηνεύσει και δεν θα ήταν σωστό να το κάνει.

    Σημειώνεται οτι χθές ο βουλευτής Ευβοίας Χ.Θεοδώρου αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απέναντί του, ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή του στους εκλογικούς συνδυασμούς του κινήματος.

    Με αφορμή την εμπλοκή συγγενούς του σε υπόθεση δωροληψίας,ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι ζήτησε το άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης,ωστόσο,επέκρινε την κυβέρνηση ότι παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου,αλλά και το επίσημο ΠΑΣΟΚ ότι σιωπά.«Αυτή η σιωπή είναι τουλάχιστον ύποπτη και σκόπιμη υποστήριξε ο κ.Θεοδώρου.

    Τόνισε μάλιστα ότι «η συνειδητή προσφορά εύφορου εδάφους στη ΝΔ να συνεχίσει μέσω του προσφιλούς σε αυτήν Τύπου,την επιχείρηση λασπολογίας και συκοφάντησής μου,με οδηγεί στην άρνηση να συναινέσω στη συνέχιση αυτής της άθλιας πρακτικής και μεθόδευσης σε βάρος μου. Αρνούμαι να θέσω την προσωπική μου τιμή και αξιοπρέπεια σε διαπραγμάτευση.Αρνούμαι να θέσω την πολιτική μου πορεία σε ομηρία μεθοδευμένων δημοσιευμάτων,με επώνυμους συγγραφείς και πληροφοριοδότες,που στόχο έχουν τη σπίλωσή μου και εντάσσονται στην προσπάθεια απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Αρνούμαι να γίνω μια ακόμη Ιφιγένεια στο βωμό της δήθεν αυτοκάθαρσης, που πλήρωσαν ήδη σύντροφοί μου κάτω από ανομολόγητες προφάσεις της κομματικής ηγεσίας.

    Τέλος,βεβαίωσε ότι στο «μέλλον του ΠΑΣΟΚ,θα είμαστε όλοι παρόντες, όσο κι αν κάποιοι,υπό το άγχος των επερχόμενων εξελίξεων, προσπαθούν να ελέγξουν τα εσωκομματικά δρώμενα.Θα αποτύχουν,όχι μόνο γιατί οι εξελίξεις φαίνονται πολύ ταχύτερες από ότι ήλπιζαν,αλλά και γιατί, σε τελική ανάλυση,μοναδικοί και αδέκαστοι κριτές όλων μας είναι ο ελληνικός λαός και η μεγάλη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ

    [08] Πρωτόπαπας:Η ΝΔ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

    16/12/2003 15:58:50

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν η ΝΔ καλεί τον ελληνικό λαό «να σφίξει το ζωνάρι, αν προετοιμάζει δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό και αν προετοιμάζει πολιτική λιτότητας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας κάλεσε, εκ νέου, σήμερα τη ΝΔ και ειδικότερα τον εκπρόσωπο τύπου Θεόδωρο Ρουσόπουλο, να τοποθετηθεί με σαφήνεια επί των δηλώσεων του επιτίμου Προέδρου του κόμματος Κων. Μητσοτάκη, σχετικά με τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας στην περίπτωση που κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.

    Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν η ΝΔ καλεί τον ελληνικό λαό «να σφίξει το ζωνάρι, αν προετοιμάζει δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό και αν προετοιμάζει πολιτική λιτότητας, επισημαίνοντας ότι αναμένει σαφή απάντηση.

    Ο κ Πρωτόπαπας θεώρησε ότι η χθεσινή απάντηση του κ. Ρουσόπουλου δεν ήταν επί της ουσίας και πρόσθεσε ότι εφόσον ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Μητρσοτάκη σημαίνει ότι τις αποδέχεται.

    Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ «ερμηνεύει με αυθεντικό τρόπο τη συνέντευξη του Κ. Καραμανλή στην «Καθημερινή, και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι η ΝΔ μας επιφυλάσσει πρόγραμμα λιτότητας και ότι θα υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στο εργασιακό και το ασφαλιστικό, θα σφίξουμε το ζωνάρι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [09] ΕΤΑ:Ιδιωτικοποίηση του Καζίνο Κέρκυρας.

    16/12/2003 15:22:42

    Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου κατατέθηκαν στα γραφεία της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, (ΕΤΑ ΑΕ) οι δεσμευτικές προσφορές για το διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του Καζίνο της Κέρκυρας.

    Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας "Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας" θυγατρικής της ΕΤΑ. Το 80% των μετοχών θα μεταβιβασθεί στον πλειοδότη άμεσα, ενώ το υπόλοιπο 20% έναντι ποσοστού επί του κύκλου εργασιών της επιχείρησης σε περίοδο 50 ετών, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για μετεγκατάσταση του Καζίνο από τη θέση που είναι σήμερα. Το εφάπαξ τίμημα θα προσδιοριστεί μέσω της διαδικασίας των δημοπρασιών. Η τιμή εκκίνησης για κάθε επόμενο γύρο θα είναι προσαυξημένη κατά 3% από την υψηλότερη προσφορά.

    Δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν τρία επιχειρηματικά σχήματα:

    1) Εμπεδος με διαχειριστή Καζίνο την CIRSA BUSINESS CORPORATION SA ( διαχειριστή 16 καζίνο στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

    2) Τεχνική Ολυμπιακή με διαχειριστή καζίνο τη θυγατρικής ?ΣΙΘΩΝΙΑ BEACH PORTO CARRAS? που διαχειρίζεται το ομώνυμο καζίνο Χαλκιδικής.

    3) Η Κοινοπραξία Βιοτέρ ΑΕ (50%) ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΕΕ (30%) ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ (20%), με διαχειρίστρια καζίνο την CAZINOS POLAND η οποία διαχειρίζεται πέντε καζίνο στην Πολωνία.

    Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή 4 εκατ. ευρώ και από αναλυτικά επιχειρηματικά σχέδια.

    [10] Προς όλους τους συνδρομητές

    16/12/2003 14:57:25

    Προς όλους τους συνδρομητές

    Αθήνα 16.12.2003

    Αγαπητοί φίλοι,

    Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τεκμηρίωσης του ΑΠΕ έχει ετοιμάσει την

    ανασκόπηση των γεγονότων του 2003. Από τις 4 Δεκεμβρίου είναι στη

    διάθεσή σας:

    1. Ανασκόπηση διεθνών γεγονότων από 1.1.2003 έως 31.10.2003

    2. Ανασκόπηση εσωτερικών γεγονότων από 1.1.2003 έως 31.10.2003

    3. Ανασκόπηση αθλητικών γεγονότων (Εσωτερικά-Διεθνή) από 1.1.2003 έως 31.10.2003

    Η ανασκόπηση των γεγονότων του Νοεμβρίου 2003 είναι έτοιμη από τις

    15 Δεκεμβρίου.

    Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να έχουν τις ανασκοπήσεις καταβάλλοντας το ποσό των 250 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) για το σύνολο των ανασκοπήσεων ή των 100 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ), για κάθε μία ξεχωριστά.

    Οι ανασκοπήσεις παρέχονται με ειδική χρέωση που αναγράφεται στον on line τιμοκατάλογο στο Ίντερνετ ΜΟΝΟ στους συνδρομητές των Τραπεζών Δεδομένων του ΑΠΕ (ΑΠΕ-ΜΝΗΜΗ).

    Εξάλλου, στις 16 Δεκεμβρίου θα σταλούν ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους

    συνδρομητές τα ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ γεγονότα της χρονιάς καθώς και οι προσωπικότητες που ''έφυγαν'' το 2002.

    Για τις παραγγελίες σας και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να

    επικοινωνήσετε με την κα. Γαλανοπούλου ή τον κ. Ταταρούνη στα

    τηλέφωνα 6400560, 6405808, 6400074, 6400039.

    Φιλικά

    Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τεκμηρίωσης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2003 - 21:30:18 UTC