Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις ποινές της 17Ν
  • [02] ΟΤΕ: Νέα τιμολόγια
  • [03] Μετρό Θεσσαλονίκης
  • [04] Δίκη 17Ν-Ανακοινώθηκαν οι ποινές
  • [05] Ολοκληρώθηκε η εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου για τους 15 της
  • [06] Συνάντηση Σημίτη με Σύρο πρόεδρο

  • [01] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις ποινές της 17Ν

    17/12/2003 23:11:46

    Κληθείς να σχολιάσει την επιβολή των ποινών στην υπόθεση της 17Ν, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου: «Το ελληνικό δικαστικό σύστημα ανήγγειλε την απόφασή του και τις ποινές. Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι οι καταδικασθέντες θα τις εκτίσουν στην ολότητά τους. Τώρα που αυτό το κεφάλαιο έφθασε στο τέλος του, πιστεύουμε ότι είναι σωστό και σημαντικό να στραφούμε στον πόνο και το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους.Μετά τη σχετική δήλωση, η οποία περιλαμβανόταν σε επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Μπάουτσερ πρόσθεσε ότι ελπίδα της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να μην «παρεμβληθεί τίποτε το οποίο να παρεμποδίσει την έκτιση των ποινών.Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να σχολιάσει εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν την έκδοση συγκεκριμένων ατόμων και απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας: «Δεν είμαι σε θέση να προβώ σε εικασίες γύρω από κινήσεις νομικής φύσης. Εάν επιθυμείτε να μάθετε ποια είναι τα ενδεχόμενα θα πρέπει να αποταθείτε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.Σε ότι αφορά το εάν η επιβολή των ποινών κλείνει οριστικά την υπόθεση της 17Ν για τις ΗΠΑ, ο κ. Μπάουτσερ παρέπεμψε στις δημόσιες δηλώσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με τις οποίες η ολοκλήρωση της δίκης «δεν κλείνει το βιβλίο της 17Ν, υπάρχουν ακόμη ανοικτές έρευνες.Τέλος, σε ερώτηση για το αν η καταδίκη της 17Ν προωθεί την ασφάλεια του 2004, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε: «Φυσικά βλέπουμε ως συνολικά θετική διαδικασία τις έρευνες για τη 17Ν, τη σύλληψη πολλών από τους ηγέτες, την ικανότητα να τους δικάσουν, και τώρα, ελπίζουμε, να τους βάλουν στην φυλακή, για πάρα πολύ καιρό. Αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν για τη διασφάλιση της ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εργαζόμαστε πολύ στενά με τους Έλληνες πάνω σε αυτό.

    [02] ΟΤΕ: Νέα τιμολόγια

    17/12/2003 21:46:06

    Εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με μικρές τροποποιήσεις, τα προτεινόμενα τιμολόγια από τον ΟΤΕ.Με τα νέα τιμολόγια, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, επέρχεται μείωση του μέσου λογαριασμού κατά τουλάχιστον κατά 6%, εισάγονται ζώνες μειωμένης χρέωσης (Ημέρα Βράδυ Σάββατο - Κυριακή) με μειώσεις τιμών έως και 61%, γίνονται επιπλέον εκπτώσεις έως και 35% ανάλογα με το ύψος της τηλεπικοινωνιακής κίνησης, τίθεται σε ισχύ η χρέωση ανά δευτερόλεπτο και αυξάνεται το μηνιαίο πάγιο τέλος κατά 0,51?.

    [03] Μετρό Θεσσαλονίκης

    17/12/2003 21:35:44

    Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό που αφορά την «Μελέτη, Κατασκευή και θέση σε Λειτουργία του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, εστάλη σήμερα προς δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται με το σύστημα της κλειστής διαδικασίας (προεπιλογή), όπου σε πρώτη φάση και έως 8 Μαρτίου 2004, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για προεπιλογή.Σε δεύτερη φάση, όσες από αυτές προεπιλεγούν, μπορούν να υποβάλλουν τεχνική και οικονομική προσφορά για την ανάδειξη του αναδόχου.

    Το ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποτελείται από μία γραμμή υπογείου Μετρό μήκους 9,6 χλμ, η οποία διέρχεται κάτω από κύριους οδικούς άξονες και κεντρικά σημεία της πόλης με 14 σταθμούς.Η γραμμή ξεκινάει από την δυτική πλευρά της πόλης και ακολουθεί κυρίως τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία, Ν. Εγνατία, Δελφών, Σόλωνος και Παπαδάκη, προτού φτάσει τον τερματικό Σταθμό «Παπαναστασίου.

    [04] Δίκη 17Ν-Ανακοινώθηκαν οι ποινές

    17/12/2003 12:54:17

    Πενηνταπέντε φορές ισόβια επέβαλε το πρωί το τριμελές εφετείο κακουργημάτων συνολικά στους έξι βασικούς κατηγορούμενους για τις ενέργειες της ''17ης Νοέμβρη''. Το δικαστήριο, ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με τις προτάσεις του εισαγγελέα επιβάλλοντας 21 φορές ισόβια στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 13 φορές στο Δημήτρη Κουφοντίνα, 10 στο Χριστόδουλο Ξηρό, 6 στο Σάββα Ξηρό, 4 στο Βασίλη Τζωρτζάτο και μία φορά ισόβια στον Ηρακλή Κωστάρη. Τους επέβαλε επίσης μετά από τη συγχώνευση, 25 χρόνια κάθειρξης στον καθένα. Εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν σε όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον Θωμά Σερίφη, που καταδικάστηκε σε 17 χρόνια, το Διονύση Γεωργιάδη σε 9 και τους Παύλο Σερίφη και Νίκο Παπαναστασίου στους οποίους επιβλήθηκαν από 8 χρόνια κάθειρξης. Ο μόνος καταδικασμένος που αφήνεται ελεύθερος είναι ο Κώστας Τέλιος, στην έφεση του οποίου χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και με την καταβολή εγγύησης 700 ευρώ.

    [05] Ολοκληρώθηκε η εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου για τους 15 της 17Ν.

    17/12/2003 11:38:54

    Ολοκληρώθηκε το πρωί η εκφώνηση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί των ποινών που επιβάλλονται στους 15 κατηγορουμένους - μέλη της Οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Η απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά στις ποινές ισόβιας κάθειρξης είναι ακριβώς οι ίδιες με την εισαγγελική πρόταση και ελαφρώς διαφοροποιημένη στις πολυετείς ποινές κάθειρξης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο επιβάλλεται 21 φορές ισόβια κάθειρξη,στο Δημήτρη Κουφοντίνα 13 φορές ισόβια,στο Χριστόδουλο Ξηρό 10 φορές ισόβια , στο Σάββα Ξηρό 6 φορές ισόβια,στο Βασίλη Τζωρτζάτο 4 φόρες ισόβια και στον Ηρακλή Κωστάρη μία φορά ισόβια κάθειρξη που αφορά στη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία του Παύλου Μπακογιάννη.

    Εν τω μεταξύ, τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση του Κώστα Τέλιου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Λάμπρου προς τους δικαστές.Ο κ. Λάμπρου τόνισε ότι ο ανθρωπισμός και η επιείκια είναι βασικά στοιχεία της δικαιοσύνης που θα πρέπει να βρουν εφαρμογή στο πρόσωπο του Κώστα Τέλιου,ο οποίος,όπως είπε,λόγω των συνεπειών των πράξεών του, μπήκε σε ένα τέλμα.

    [06] Συνάντηση Σημίτη με Σύρο πρόεδρο

    16/12/2003 23:38:07

    Στην ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξομάλυνση της κατάστασης στο Ιράκ συμφώνησαν ο Σύρος πρόεδρος κ. Μπασάρ αλ Ασαντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε αργά απόψε. Ο κ. Ασαντ αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν, χαρακτηρίζοντάς την ''ιρακινό θέμα'' και τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, ενώ ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι ''όσο διαρκεί η ασάφεια τόσο θα αυξάνονται οι διαμάχες''. Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο κ. Ασαντ επισήμανε ότι ''η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του αραβικού κόσμου'' και παρακάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διαδραματίσει θετικό ρόλο. Ο κ. Σημίτης από την πλευρά του υποστήριξε ότι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή πρέπει να επεκταθεί σε όλη την περιοχή συμπεριλαμβανομένης της Συρίας αλλά και του Λιβάνου. Οι κ.κ. Ασαντ και Σημίτης ασχολήθηκαν επίσης με τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες, όπως επισήμαναν, βελτιώνονται συνέχεια και ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπογραφεί η σύνδεση ΕΈ - Συρίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τέλος τη σύσταση συμβουλίου Ελλήνων και Σύρων επιχειρηματιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2003 - 21:30:14 UTC