Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον Γ.Παπανδρέου
  • [02] Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση
  • [03] Κωνσταντόπουλος: Καθήλωση εισοδημάτων
  • [04] Ηράκλειο: Επίσκεψη Κ. Καραμανλή
  • [05] Αγρίνιο: Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου
  • [06] Μεσολόγγι: Ομιλία Γ. Παπανδρέου

  • [01] Μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον Γ.Παπανδρέου

    24/01/2004 22:49:44

    Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ΝΔ Ο Γ. Παπαναδρέου μιλώντας απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αρτα ενώ παράλληλα εξήγγειλε μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ.Παπανδρέου σημείωσε επίσης οτι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ είναι οτι το ΠΑΣΟΚ προτείνει μεγάλες συναινέσεις πέρα από κομματικές διαφορές και τεχνικά τείχη προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις της νέας εποχής. Αντίθετα, τόνισε, η ΝΔ προτείνει τον μηδενισμό, την ηττοπάθεια, την μιζέρια, την καταστροφή και την παθητικότητα. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε για τέταρτη φορά σήμερα στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με περίπου 10 βουλευτές του κινήματος, σημειώνοντας ότι δεν θα δεχθεί καμία σκιά καθώς και ότι θα απομακρύνει τον υπαίτιο οποιασδήποτε πράξης που θα δημιουργεί σκιές. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα αναφερόμενος στην φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η οποία γίνεται με συντελεστή 30% διατύπωσε την άποψη ότι ο συντελεστής αυτός μπορεί σταδιακά να μειωθεί στο 25%. Ανέφερε επίσης ότι η φορολογική υποχρέωση της επιχείρησης θα υπολογίζεται με σταθερό συντελεστή στο ύψος των αγορών. Για όσους υπαχθούν στο μέτρο αυτό θα υπάρχει ένα ελάχιστο ετήσιο ποσό φορολογικής υποχρέωσης ύψους 300 ευρώ. Μια άλλη πρόταση αφορούσε στα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζει μια μικρομεσαία επιχείρηση, σημειώνοντας ότι μοναδική υποχρέωση της επιχείρησης θα είναι να κρατάει ένα μόνο βιβλίο αγορών στο οποίο καταχωρεί τα σχετικά τιμολόγια. Φορολογικές ελαφρύνσεις πρότεινε και για τις εταιρείες που θα συνενώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

    [02] Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση

    24/01/2004 22:34:32

    Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έκανε απόψε, μιλώντας από τις Μοίρες Ηρακλείου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, κάνοντας λόγο ''για έκρηξη διαφθοράς και ασυδοσίας και για βιομηχανία νομοσχεδίων και τροπολογιών πίσω από τις οποίες κρύβονται διαπλοκές, εξαρτήσεις και προεκλογικές σκοπιμότητες''. Επίσης μιλώντας για το θέμα Πάχτα υπογράμμισε ότι ''έχει ρίζες και κλαδιά'' ενώ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα σωρεία φακέλων, που όπως είπε, κρατά ο αποπεμφθείς υφυπουργός. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Πριν την ομιλία του κ. Καραμανλή μίλησε ο επίτιμος πρόεδρος κόμματος Κ.Μητσοτάκης ο οποίος καλωσόρισε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ως ''αυριανό πρωθυπουργό''. Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής στο ξεκίνημα της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το καλωσόρισμα λέγοντας ''πρόεδρε σε ευχαριστούμε και σε χρειαζόμαστε''. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής και κάτω από συνεχή βροχή επευφημούμενος από οπαδούς του κόμματός του απάντησε και πάλι στην πρόταση Παπανδρέου για την ανεργία, μίλησε για ριζική λύση του προβλήματος για τα πανωτόκια, επανέλαβε το πρόγραμμά του για τις γυναίκες και δεσμεύτηκε για μια κυβέρνηση με νέες ιδέες και με ταπεινότητα.

    [03] Κωνσταντόπουλος: Καθήλωση εισοδημάτων

    24/01/2004 20:00:11

    ''Η καθήλωση των εισοδημάτων και η ακρίβεια, είναι συνώνυμα της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή η κυβερνητική πολιτική, πρέπει ν' αλλάξει, να αποδοκιμαστεί'' δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη λαϊκή αγορά και τα καφενεία των Εξαρχείων.''Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σημίτης, οφείλουν να δώσουν λογαριασμό και εξηγήσεις, γιατί η πραγματικότητα της ζωής των πολλών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, γιατί ολοένα και πιο εύκολα κερδοσκοπούν οι λίγοι'' συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και κατέληξε: ''Η κυβερνητική πολιτική, πρωταγωνιστής της οποίας ήταν και ο κ. Παπανδρέου, είναι αυτή που διαμόρφωσε τη μεγάλη αδικία, τη μεγάλη ακρίβεια, τις μεγάλες ανισότητες στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Μια κυβερνητική πολιτική χωρίς κοινωνικό πρόσωπο, που δεν μπορεί να το αποκτήσει την τελευταία στιγμή με τα προεκλογικά μακιγιάζ''.

    [04] Ηράκλειο: Επίσκεψη Κ. Καραμανλή

    24/01/2004 18:37:35

    Με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής, που συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος κ. Μητσοτάκη, τον Γραμματέα της ΚΕ και βουλευτές. Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την ενημέρωση που του έκανε ο δήμαρχος δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης του δήμου και στην επίλυση των προβλημάτων του.Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκε στο δημοτικό μέγαρο της Λότζια ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι και στη συνέχεια ο κ. Κουράκης έκανε στον κ. Καραμανλή μια εκτενή αναφορά για τα έργα που εκτελούνται στο Ηράκλειο ενόψει και της Ολυμπιάδας, τονίζοντας ακόμη τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή. Μάλιστα, ο κ. Κουράκης τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί να αποτελέσει πρότυπο κέντρο στην ανατολική Μεσόγειο.

    Επίσης ο κ. Κουράκης έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το θέμα της ίδρυσης μεταβατικής έδρας Εφετείου στο Ηράκλειο. Ακόμη, αναφέρθηκε στους στόχους της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας ιδιαίτερα ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν όλα τα μνημεία της πόλης. Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε να ακουστούν οι απόψεις των κομμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και να ενδυναμωθεί ο α' βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [05] Αγρίνιο: Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου

    24/01/2004 17:58:26

    Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, η οποία όπως τόνισε προσπαθεί να τον πλήξει προσωπικά, θέτοντας το ερώτημα ''πού ήταν ο Γιώργος όλα αυτά τα χρόνια''. Η Νέα Δημοκρατία ξέρει πολύ καλά πού ήμουν, όπως ξέρει και όλη η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Αγρίνιο και πρόσθεσε :''Εδινα το ``παρών`` για την Ελλάδα, για τον Ελληνα πολίτη σε κάθε γωνιά της γης. Εκπροσωπώ τη χώρα μου και είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ μια όμορφη και πολύ ωραία χώρα''.Δεν ήταν η μόνη αναφορά του κ. Παπανδρέου στη Νέα Δημοκρατία. Την κατηγόρησε ότι προτείνει τον μηδενισμό την καταστροφή, το μαύρο και την απελπισία. Σε αντιδιαστολή προς αυτά, το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προτείνει τον διάλογο, την αξιοπρέπεια, τη συμμετοχή και την πολυγνωμία, γιατί είναι η παράταξη της ελπίδας, της συμμετοχής και της ανανέωσης.Ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι έχει αλλάξει σημαντικά το πολιτικό σκηνικό κι αυτή η αλλαγή οφείλεται στην πρόταση για συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων. Και απευθυνόμενος στα κόμματα τόνισε ''μην πυροβολείτε τον πολίτη, τη σκέψη και τη φαντασία του - είναι αυτά που θέλουμε'' και υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες επιλογές θα ακούει και θα συνδιαμορφώνει την πολιτική του με τους πολίτες, θεωρώντας το ως τον καταλληλότερο τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.Επίσης ο κ. Παπανδρέου αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΝΔ να λύσει τα σημερινά προβλήματα, χωρίς όμως να αμφισβητήσει τις προθέσεις της. Μπορεί, ανέφερε, όλοι να έχουμε καλές προθέσεις, σημασία έχει όμως ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα.

    [06] Μεσολόγγι: Ομιλία Γ. Παπανδρέου

    24/01/2004 15:45:22

    Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στο νέο ξεκίνημα απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Μεσολόγγι μιλώντας σε πλήθος οπαδών του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και επευφημήθηκε όταν διέσχισε την οδό Χαριλάου Τρικούπη που φέρει το όνομα ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες πολιτικούς που καταγόταν από το Μεσολόγγι.Καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος στο συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου, ο κ. Παπανδρέου έκανε λογο για μια διαδικασία πρωτόγνωρης συμμετοχής μέσα από την οποία θα κατοχυρωθεί μια νέα διαδικασία συμμετοχής.Η συμμετοχή, το νέο ξεκίνημα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι ένα συμβόλαιο ανανέωσης, αλλαγών και συμμετοχής, όχι απλά για να κερδίσουμε τις εκλογές, που θα τις κερδίσουμε, αλλά να κερδίσουμε το στοίχημα για το μέλλον της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, απέδειξε οτι μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά και ήταν αυτό που σήκωσε την ελληνική σημαία και προώθησε τα ελληνικά συμφέροντα. ''Αποδείξαμε'', υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, ''οτι το Κίνημά μας μπορεί, αλλά μπορεί μαζί με το λαό''.Αναφερόμενος σε όσα λέγονται περί αλλαγών σε όνομα και σύμβολα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι ''είμαστε περήφανοι για το Κίνημά μας, το σήμα και το όνομα'', αλλά πρόσθεσε οτι ''έχουμε και την τόλμη να προχωράμε μπροστά'' φράση που ερμηνεύτηκε οτι αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.Αναφερόμενος στην ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση για το νέο ξεκίνημα και απαντώντας σε όσους ρωτούν ''γιατί αυτό το ξέσπασμα, γιατί ξανά στους δρόμους'' σημείωσε χαρακτηριστικά: ''Είναι γιατί δεν αφήνουμε την ηττοπάθεια, τη μιζέρια και την απαισιοδοξία να κυβερνήσουν την Ελλάδα''. Τα χαρακτηριστικά αυτά είχε αποδώσει ο κ. Παπανδρέου στη ΝΔ μία ώρα πριν στο Αντίρριο.Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης οτι το Μεσολόγγι συμβολίζει τη βούληση του ελληνικού λαού να μην φοβάται τη μιζέρια, την απαισιοδοξία και το μηδενισμό. Το Μεσολόγγι, πρόσθεσε, δεν πολιορκείται, αλλά στέλνει ένα μήνυμα ελευθερίας και νίκης.Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και πάλι στην έξοδο των 9 βουλευτών από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, τόνισε οτι όπου υπάρχει κηλίδα, δικαίως ή αδίκως, στην πολιτική ζωή της χώρας, εμείς θα είμαστε αντιμέτωποι. Κατοχυρώνουμε, πρόσθεσε, τη διαφάνεια και το νέο ήθος στην πολιτική ζωή. Εδωσε την υπόσχεση οτι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής θα εμβαθύνει και θα ανανεώσει τη διαφάνεια και τη συμμετοχή.Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι από το Μεσολόγγι στέλνουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα οτι όχι μόνο δεν βάζουμε τα όπλα κάτω, αλλά συνεχίζουμε στη νέα πορεία που ξεκινήσαμε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 January 2004 - 21:30:11 UTC