Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου:"Νέο ξεκίνημα με αλλαγές"
  • [02] Ηράκλειο-Καραμανλής-Ατομα με ειδικές ανάγκες
  • [03] Προβλήματα απο τη χιονόπτωση στο Ηράκλειο
  • [04] Ερευνα της VPRC-Προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

  • [01] Γ.Παπανδρέου:"Νέο ξεκίνημα με αλλαγές"

    25/01/2004 12:37:07

    Αποφασισμένος να αναβαθμίσει το δημόσιο βίο, μετά και τη κρίση που προκλήθηκε στο κυβερνών κόμμα από την επίμαχη τροπολογία Πάχτα, εμφανίζεται ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Το μεσημέρι από την Πρέβεζα ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε δυστυχές το γεγονός που δημιουργήθηκε στη Βουλή από την τροπολογία και πρόσθεσε οτι αυτό είναι ένα δείγμα των προβλημάτων που έχουν οι θεσμοί μας και των αλλαγών και των ανατροπών που πρέπει να γίνουν.

    Ανέφερε οτι είναι ένα δείγμα της νέας αξιοπιστίας και της νέας πολιτικής ηθικής που θέλει να φέρει το ΠΑΣΟΚ.

    Εκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα αρχή. Τόνισε οτι τα κόμματα όπως λειτουργούν σήμερα έχουν ξεπεραστεί από τους καιρούς και δεν έχουν την ίδια προσφορά όπως θα έπρεπε και ειδικότερα η δημοκρατική παράταξη. Πρόσθεσε οτι είμαστε περήφανοι για το έργο μας και το ΠΑΣΟΚ, για το σήμα και τη σημαία. Παράλληλα όμως, επισήμανε, είμαστε περήφανοι γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε σε νέους θεσμούς. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης και για μια διαφορετική σχέση κράτους-πολίτη και να ξεπεραστεί, όπως είπε, η γραφειοκρατία και η διαφθορά όπου υπάρχει.

    Ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη συνέχεια στη Λευκάδα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη δυτική Στερεά.

    [Φώτο-698145]

    [02] Ηράκλειο-Καραμανλής-Ατομα με ειδικές ανάγκες

    25/01/2004 11:39:42

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε το πρωί στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου το σπίτι του παραπληγικού Ανδρέα Ανδρεαδάκη, παρουσία άλλων τριών ατόμων με ειδικές ανάγκες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά.

    Τόσο ο κ. Ανδρεαδάκης όσο και οι υπόλοιποι σε μια φιλική συζήτηση με τον κ. Καραμανλή αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία τονίζοντας ιδιαίτερα οτι θα πρέπει να αρθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός τους.

    Στον πρόεδρο της ΝΔ τέθηκε το θέμα των αναπήρων ''μαϊμού'' καθώς και τα προβλήματα προσπελασιμότητας στις δημόσιες υπηρεσίες.

    Επίσης, ζήτησαν να ιδρυθεί γενική γραμματεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, να υπάρξει μόνιμη κάρτα αναπηρίας και γενικά η πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

    Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής ανέφερε οτι με απλές ενέργειες και κινήσεις από την πολιτεία μπορεί να υπάρξει σημαντική βελτίωση. Απόρρησε οταν άκουσε οτι για τα αμαξίδια που χρησιμοποιούν και που είναι προέκταση του σώματός τους, όπως είπαν, να πληρώνουν ΦΠΑ 18%.

    Επίσης ο κ. Καραμανλής ζήτησε να πληροφορηθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας αλλά και για το ποσοστό των ατόμων με ειδικές ανάγκες που εργάζονται σήμερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις υπηρεσίες που μπορεί να έχουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω Ιντερνετ και ενός φωνητικού συστήματος πλοήγησης.

    Τέλος, κατά την συνάντηση ο οικοδεσπότης κ. Ανδρεαδάκης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ είπε οτι οι τρεις που βρίσκονται σήμερα μαζί του είναι φίλοι, ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, έχουν όμως κοινά προβλήματα, κοινές ανησυχίες και κοινά οράματα.

    [03] Προβλήματα απο τη χιονόπτωση στο Ηράκλειο

    25/01/2004 11:36:03

    Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν χθες το βράδυ από τις συνεχείς και ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οπαδών της ΝΔ που είχαν μεταβεί στις Μοίρες για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κωστα Καραμανλή.

    Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης σημειώθηκε και μερική εκτροπή λεωφορείου χωρί, ευτυχώς, τραυματίες.

    Εξάλλου, λόγω της ολισθηρότητας ξέφυγαν από την πορεία τους και άλλα οχήματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

    Με παρέμβαση της ΔΕΣΕ τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν μετά από ένα περίπου τρίωρο.

    [Φώτο-697636]

    [04] Ερευνα της VPRC-Προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

    25/01/2004 09:00:43

    Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,2 μονάδες σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα της VPRC με κάλπη που δημοσιεύεται σήμερα στην ''Καθημερινή''. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 28,3%, το ΚΚΕ 3,2%, ο ΣΥΝ 1,7%, το ΔΗΚΚΙ 0,4%, το ΛΑΟΣ 0,8%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,4%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 6%. Ομως στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 13 μονάδες του Κώστα Καραμανλή. Προτιμάται από το 47% έναντι 34% του προέδρου της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 January 2004 - 12:30:09 UTC