Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κωνσταντόπουλος: Υπερψήφιση της Αριστεράς
  • [02] Παπαρήγα: Ομιλία στη Μεταμόρφωση
  • [03] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Λευκάδα
  • [04] Καραμανλής: Τέλος στις πρακτικές του χθες
  • [05] Γ. Παπανδρέου: Νέα πορεία

  • [01] Κωνσταντόπουλος: Υπερψήφιση της Αριστεράς

    25/01/2004 20:06:22

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ''Σκάι'', κάλεσε τους πολίτες, να ακούσουν το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για υπερψήφιση της Αριστεράς στις επικείμενες εκλογές: «Είναι το μήνυμα των σημερινών καιρών απέναντι στους αναχρονιστικούς διπολισμούς, απέναντι στον ισοπεδωτισμό του νεοφιλελευθερισμού, που δεν δίνουν ψυχή, περιεχόμενο, νόημα και όραμα στο σημερινό κόσμο. Ο διαφορετικός κόσμος είναι υπόθεση αγωνιστικής παρέμβασης και αποτελεσματικής δράσης της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    [02] Παπαρήγα: Ομιλία στη Μεταμόρφωση

    25/01/2004 19:22:59

    ''Κερδισμένη ψήφος για το λαό, είναι η ψήφος που αφαιρείται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κερδισμένη ψήφος είναι αυτή που πιάνει τόπο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ'', ανέφερε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος σε ομιλία της στη Μεταμόρφωση Αττικής.''Δεν είμαστε αντίθετοι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ από τη σκοπιά ενός μικρού κόμματος. Δεν θέλουμε να μπούμε στο παιχνίδι τους, ή να ζητήσουμε μια θέση στη διακυβέρνηση για συνδιαχείριση'' ανέφερε η κα Παπαρήγα. ''Δεν θέλουμε κανένα νταραβέρι μαζί τους. Θέλουμε να τους αντιπαλαίψουμε. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε την πολιτική τους''.Παράλληλα, η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην πολιτική συμμαχιών του κόμματός της, υπογραμμίζοντας ότι ''η συμμαχία πρέπει να έχει πολιτική κατεύθυνση. Να είναι κοινωνική και πολιτική. Δεν μπορούν να αθροιστούν το ''ναι'' στο Μάαστριχτ με το ''όχι'' στο Μάαστριχτ, το ''ναι'' στην ΟΝΕ με το ''όχι'' στην ΟΝΕ. Έχουμε σαφή κατεύθυνση για συμμαχία κατά του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν γίνονται συμμαχίες ευκαιριακά την παραμονή των εκλογών. Δεν ψηφίζουμε αποσπασματικά, αλλά για τη γενική πολιτική κατεύθυνση'', ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

    [03] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Λευκάδα

    25/01/2004 18:59:34

    Με επίσκεψη στη Λευκάδα και το Μεγανήσι ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του σε Αιτωλοακαρνανία, Αρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκεπτόμενος τη Λευκάδα έγινε δεκτός από πολυάριθμο πλήθος, που όπως έλεγαν οι διοργανωτές, δεν προερχόταν μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους ή που τα τελευταία χρόνια ήταν αδιάφοροι.

    Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα θέματα της περιοχής και ιδιαίτερα στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον τελευταίο σεισμό και ήταν σημαντικά. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη μεγαλύτερης αποκέντρωσης του κράτους, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι ευχαριστημένος αν στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή του θα χαρακτηρισθεί κυβέρνηση της περιφέρειας, κυβέρνηση της τοπικής ανάπτυξης, κυβέρνηση του πολίτη.

    [04] Καραμανλής: Τέλος στις πρακτικές του χθες

    25/01/2004 17:45:24

    Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, από την Ιεράπετρα όπου έφθασε συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κ. Μητσοτάκη, τον γραμματέα της ΚΕ, Β. Μεϊμαράκη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του έκανε λόγο ''για προσβολή του Κοινοβουλίου, που επιχειρείται από το σύστημα ΠΑΣΟΚ'' κατηγόρησε την κυβέρνηση για άκρατο λαϊκισμό, λέγοντας ότι μοιράζει ακάλυπτες επιταγές και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις πρακτικές του χθες.Ο πρόεδρος της ΝΔ για το θέμα της τροπολογίας Πάχτα επανέλαβε ότι πρόκειται για έκρηξη διαφθοράς και ασυδοσίας και είπε ότι «ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έντρομος μπροστά στις εξελίξεις που φαινόταν στον ορίζοντα αναγκάστηκε να μιλήσει.Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα ζει τις συνέπειες της ασυνέπειας, ενώ πρόσθεσε ότι η περίοδος της αλαζονείας θα δώσει τη θέση της στην περίοδο της σεμνότητας, της ταπεινότητας και του σεβασμού στους πολίτες.

    [05] Γ. Παπανδρέου: Νέα πορεία

    25/01/2004 15:21:43

    Πολιτική αναγκαιότητα για να σηματοδοτηθεί η νέα πορεία του Κινήματος ήταν η απόφαση για την απομάκρυνση των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτια μετά την εμπλοκή τους στη γνωστή τροπολογία για το ''Πόρτο Καρράς''. Αυτό δήλωσε ο Γ.Α. Παπανδρέου στη Λευκάδα όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις των κυρίων Πάγκαλου και Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι βουλευτές θα έπρεπε να είχαν κληθεί σε απολογία.Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όλοι έχουμε παρόμοια αισθήματα σε εντελώς συναισθηματικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι όλοι είμαστε στενοχωρημένοι γιατί πρόκειται για σημαντικούς ανθρώπους με μεγάλη προσφορά. Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζοντας τη θέση του είπε ότι είναι απαίτηση του λαού να σηματοδοτηθεί η νέα πορεία για μια νέα σχέση μεταξύ κόμματος - πολίτη.Ο ίδιος δήλωσε ότι θα εγγυηθεί προσωπικά τη νέα πορεία και θα αντλήσει δύναμη από το συνέδριο και την άμεση εκλογή ώστε να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες τομές στην ελληνική πολιτική, στη ζωή γενικότερα και όχι μόνο στο κόμμα.Εμείς, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, είμαστε οι μπροστάρηδες και πιστεύω ότι η πολιτική ζωή της χώρας θα αλλάξει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 January 2004 - 21:30:10 UTC