Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στην κυκλοφορία-Απεγκλωβισμός παγιδευμένων στα ΙΧ
  • [02] Άκυρες οι αεροπορικές πτήσεις τουλάχιστον έως τα μεσάνυχτα.
  • [03] Ελπίδα Κ.Καραμανλή για επίλυση του "Κυπριακού".
  • [04] ΣΥΝ - Ανακοίνωση ψηφοδελτίων.
  • [05] Για δικαίωση των "7" κάνει λόγο η Ομάδα Νομικής Βοήθειας.
  • [06] Κ.Σημίτης - Μείζονος σημασίας η σημερινή συμφωνία.
  • [07] Ικανοποίηση στην Ελλάδα από τις εξελίξεις στο "Κυπριακό".
  • [08] ΔΗΚΚΙ - Ανακοίνωση ψηφοδελτίων.
  • [09] Ξεκινούν οι συνομιλίες για την επίλυση του "Κυπριακού".
  • [10] "Πυρά" προέδρου του ΔΗΚΚΙ για τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ.
  • [11] Δυσφορία Δ.Τσοβόλα για τις εξελίξεις στο "Κυπριακό".
  • [12] Σε Καπανδρίτι και Σχηματάρι ο Γ.Παπανδρέου
  • [13] Υπ. Εσωτερικών -Τελετή παράδοσης - παραλαβής.

  • [01] Προβλήματα στην κυκλοφορία-Απεγκλωβισμός παγιδευμένων στα ΙΧ

    13/02/2004 23:26:42

    Εντονα παραμένουν τα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ καθώς περνάει η ώρα επιδεινώνονται λόγω παγετού.

    Μέχρι το απόγευμα απεγκλωβίστηκαν από τα συνεργεία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όλοι οι επιβάτες των αυτοκινήτων που είχαν παγιδευτεί στη Μαλακάσα και το Σχηματάρι, αλλά παρέμειναν αρκετοί οδηγοί κυρίως φορτηγών οι οποίοι δεν δέχθηκαν να απομακρυνθούν από τα οχήματά τους.

    Τους οδηγούς αυτούς τους εφοδίασαν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και του στρατού που πήγαν εκεί, με κουβέρτες, τρόφιμα και κονιάκ, ενώ παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για να επιτηρούν τα αυτοκίνητα που δεν μπόρεσαν να φύγουν από τα σημεία.

    Η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας από τον κόμβο Κηφισιάς μέχρι το 85ο χιλιόμετρο έχει διακοπεί.

    Επίσης, εξακολουθεί να μη γίνεται η κυκλοφορία στην Αττική οδό από τη Μεταμόρφωση μέχρι την Ελευσίνα, ενώ από τη Μεταμόρφωση μέχρι το αεροδρόμιο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Ακόμα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις λεωφόρους Πάρνηθας, Φυλής, Πεντέλης, Διονύσου και στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας.

    Μηχανήματα της νομαρχίας προσπαθούν να ανοίξουν τη λεωφόρο Μαραθώνος αλλά και εκεί μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν μπορούσε να γίνει η κυκλοφορία από το Πικέρμι έως τη Ραφήνα και τη Ν. Μάκρη.

    Επίσης, λόγω παγετού δεν γίνεται κυκλοφορία στην οδό Τσαλδάρη και Πριγκηπονήσων στην Κυψέλη καθώς και σε όλους σχεδόν το δευτερεύον οδικό δίκτυο της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής.

    Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας Δερβενοχωρίων, στις λεωφόρους Λαυρίου, Σπάτων και Βάρης Κορωπίου στη λεωφόρο Κατεχάκη σε όλο το μήκος της και κατά διαστήματα στην παλιά εθνική οδό Κερατέας - Αναβύσσου, Κερατέας - Λαυρίου, στη Γαλάζια Ακτή προς Καλύβια και στη λεωφόρο Σχιστού σε όλο το μήκος της.

    Ολες οι δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και σε ετοιμότητα για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε σήμερα περίπου 600 κλήσεις για βοήθεια, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν τη μεταφορά νεφροπαθών, εγκύων γυναικών και ασθενών στα νοσοκομεία.

    Η προσπάθεια των συνεργείων της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο δρόμο εστιάζεται κυρίως στο να παραμείνουν ανοιχτοί οι βασικοί οδικοί άξονες και όσοι οδηγούν στα νοσοκομεία.

    Επειδή η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη λόγω παγετού η αστυνομία και η Πυροσβεστική παρακαλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να είναι προετοιμασμένοι αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς ότι μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα και εκεί που ακόμα μέχρι τώρα δεν υπάρχουν.

    [02] Άκυρες οι αεροπορικές πτήσεις τουλάχιστον έως τα μεσάνυχτα.

    13/02/2004 20:52:09

    Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 5 η ώρα το απόγευμα οι διαδικασίες εκχιονισμού και αποκατάστασης των διαδρόμων και τροχοδρόμων του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος και καταβάλλονται προσπάθειες να παραμείνει σε λειτουργική ετοιμότητα καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

    Πάντως όλες οι προγραμματισμένες μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε, πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιριών, των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean Airlines από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν ακυρωθεί.

    Σε ότι αφορά το αυριανό πρόγραμμα πτήσεων, οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι ιδιαίτερα δύσκολη και διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, η κυκλοφορία στην Αττική Οδό διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρξουν αραιά δρομολόγια στη γραμμή Ε-95 μεταξύ πλατείας Συντάγματος και Αεροδρομίου.

    Συνιστάται επίσης στο κοινό ιδιαίτερη προσοχή, καθώς στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται ισχυρός παγετός και να αποφεύγεται η μετάβαση προς το αεροδρόμιο εκτός από τις περιπτώσεις που οι επιβάτες έχουν επιβεβαιώσει με την αεροπορική εταιρία που ταξιδεύουν, ότι η πτήση τους θα γίνει κανονικά.

    [03] Ελπίδα Κ.Καραμανλή για επίλυση του "Κυπριακού".

    13/02/2004 19:24:33

    "Η συμβιβαστική ρύθμιση που συμφωνήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη ανοίγει το δρόμο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ώστε να εξευρεθεί λύση στη βάση του Σχεδίου Ανάν", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της Νέας Υόρκης.

    Ο κ.Καραμανλής εξέφρασε την ελπίδα "αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα,ώστε την 1η Μαίου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια επανενωμένη Κύπρος, προς όφελος όλων των κατοίκων της".

    [04] ΣΥΝ - Ανακοίνωση ψηφοδελτίων.

    13/02/2004 19:09:51

    Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ανακοίνωσε σήμερα τα ψηφοδέλτιά του.

    Ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος στην Α' Περιφέρεια Αθηνών, με δήλωσή του χαιρέτισε την υποψηφιότητα του ιστορικού, Φ. Ηλιού, στην Β΄Περιφέρεια Αθηνών.

    [05] Για δικαίωση των "7" κάνει λόγο η Ομάδα Νομικής Βοήθειας.

    13/02/2004 19:01:11

    Την πεποίθησή της ότι "το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που δημοσιεύτηκε σήμερα και αφορά τους διαδηλωτές της Συνόδου Κορυφής, δικαιώνει τον αγώνα των απεργών πείνας και όλων όσοι μιλούσαν για στημένες κατηγορίες από τη μεριά των διωκτικών αρχών", εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ομάδα Νομικής Βοήθειας Legal Team.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "το Συμβούλιο που αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές δέχτηκε τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και απάλλαξε δεκατρείς από αυτούς, μεταξύ αυτών και τον Simon Chapman, από κάθε κατηγορία".

    "Αλλοι έξι κατηγορούμενοι παραπέμπονται μόνο για πλημμέλημα, μεταξύ των οποίων και ο Ισπανός απεργός πείνας Carlos Martinez, και για τους υπόλοιπους οχτώ κατηγορουμένους διατάσσεται συνέχιση της ανάκρισης, αφού το Συμβούλιο εντόπισε πολλά κενά και αντιφάσεις στις μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών και ανεπάρκεια του λοιπού αποδεικτικού υλικού", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικά 27 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Ιουνίου του 2003.

    [06] Κ.Σημίτης - Μείζονος σημασίας η σημερινή συμφωνία.

    13/02/2004 18:54:00

    "Η σημερινή συμφωνία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με βάση το σχέδιο Ανάν αποτελεί μια αποφασιστική καμπή για την οριστική επίλυση του Κυπριακού", δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και τόνισε ότι "αυτή η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης σε ένα πλαίσιο που αποκλείει κωλλυσιεργίες".

    Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκοκυπριακή πλευρά να διαπραγματευθεί αυτή τη φορά με καλή πίστη και πρόσθεσε ότι προσβλέπει ιδιαίτερα στη δηλωθείσα θέληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλλει στη διαμόρφωση της τελικής συμφωνίας.

    Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους εκπροσώπους της ελληνοκυπριακής και της ελληνικής πλευράς και ιδίως τον πρόεδρο, Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, χειρίστηκε τα θέματα με θάρρος και αποτελεσματικότητα.

    [07] Ικανοποίηση στην Ελλάδα από τις εξελίξεις στο "Κυπριακό".

    13/02/2004 18:30:42

    Τη ''νέα ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού'' χαιρέτισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τη ''μεγάλη αισιοδοξία και υπερηφάνεια'' της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα των έως τώρα συνομιλιών.

    Ο κ.Γιαννίτσης υπογράμμισε τη ''μεγάλη συμβολή του Γιώργου Παπανδρέου σε αυτή την κατάληξη'', τονίζοντας ότι με ομόφωνη απόφαση της κυπριακής ηγεσίας και της θετικής στάσης της Ελλάδας απαντήθηκαν θετικά οι τελικές θέσεις Ανάν.

    Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι ''η επιτυχής κατάληξη οφείλεται στη στενή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και τη σκληρή διαπραγματευτική γραμμή που ακολουθήθηκε''.

    Σύμφωνα με την απόφαση, στις 19 Φεβρουαρίου ξεκινούν στη Λευκωσία οι συνομιλίες υπό τον Αλβάρο ντε Σότο και ταυτόχρονα αναλαμβάνουν έργο τεχνικές επιτροπές.

    Στις 22 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ με την ηγεσία των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εξετάζει τις εκκρεμότητες που έχουν μείνει, οι οποίες (εφόσον παραμείνουν ανοιχτές) παραπέμπονται στις 29 Μαρτίου υπό την εξέταση των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων καθώς και εκπροσώπων από Ελλάδα και Τουρκία.

    Σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξουν κοινά αποδεκτές αποφάσεις, τότε αναλαμβάνει ο γγ του ΟΗΕ να παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις. Ο κ. Γιαννίτσης υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή ''δικαιώνει τη στάση μας, καθώς υπονοείται ότι γίνεται αποδεκτό το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης, ενώ οι τελικές προτάσεις του γγ θα υπάγονται στη λογική του σχεδίου του.

    [08] ΔΗΚΚΙ - Ανακοίνωση ψηφοδελτίων.

    13/02/2004 18:22:05

    Το 90% των ψηφοδελτίων του σε όλη τη χώρα, μέσω των οποίων θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα το ΔΗΚΚΙ.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος, Δημήτρης Τσοβόλας, κατεβαίνει υποψήφιος στο Ηράκλειο και στη Β' Αθήνας.

    [09] Ξεκινούν οι συνομιλίες για την επίλυση του "Κυπριακού".

    13/02/2004 18:09:31

    Τόσο η ελληνοκυπριακή, όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, αποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την πρόταση του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για έναρξη συνομιλιών στη Λευκωσία προς επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

    [10] "Πυρά" προέδρου του ΔΗΚΚΙ για τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ.

    13/02/2004 17:21:06

    "Η ανακοίνωση της συνεργασίας με τους ακραιφνείς και σκληρούς εκφραστές του αντιλαϊκού και βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού, μετά από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ,συνιστά πολιτική εξαπάτηση των αγνών αγωνιστών του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών γενικά", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Δημήτρης Τσοβόλας.

    ''Οι δημοκρατικοί πολίτες, πρέπει να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ που προκαλεί, ευτελίζει και εξαπατά τους αγωνιστές της προοδευτικής παράταξης'' υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας.

    Ο ίδιος, παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι ''απαράδεκτο, πρωτοφανές και επιζήμιο για τη χώρα μας, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που στην Ε.Ε. καταρτίζεται ο Προϋπολογισμός για το Δ' ΚΠΣ - και συνεπώς, αποφασίζεται το ύψος των πιστώσεων που θα λάβει η χώρα μας - να αποσύρει την ελληνίδα Επιτρόπο Άννα Διαμαντοπούλου από τα καθήκοντά της,προκειμένου να την ορίσει εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας''.

    [11] Δυσφορία Δ.Τσοβόλα για τις εξελίξεις στο "Κυπριακό".

    13/02/2004 17:07:34

    Τη δυσφορία του αναφορικά με τις εξελίξεις στο "Κυπριακό" εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

    Ο κ.Τσοβόλας έκανε λόγο για πιέσεις που ασκούνται, όπως υποστήριξε, από την ελληνική κυβέρνηση και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ στον Πρόεδρο της Κύπρου, Τάσο Παπαδόπουλο.

    ''Δυστυχώς,τόσο από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση,(από τους κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου) ασκούνται απαράδεκτες πιέσεις προς την κυπριακή πλευρά, για να υποχωρήσει στις τουρκικές διεκδικήσεις και να κλείσει το Κυπριακό, κατά τρόπο απαράδεκτο και αντίθετο στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ'',ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''όσοι μιλάνε για δίκαιη και βιώσιμη λύση και δέχονται ως βάση λύσης το Σχέδιο Ανάν, λένε ψέμματα στον ελληνικό λαό. Δίκαιη και βιώσιμη λύση θα ήταν, εάν προέβλεπε ενιαία Κύπρο, χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς αγγλικές βάσεις''.

    [12] Σε Καπανδρίτι και Σχηματάρι ο Γ.Παπανδρέου

    13/02/2004 16:27:21

    Το Καπανδρίτι, το Σχηματάρι και τη γύρω περιοχή, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, επισκέφθηκε ο Γ.Παπανδρέου για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που γίνονται στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ επιστρέφοντας στην Αθήνα θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο συντονισμού, με το οποίο είχε τηλεφωνικές επαφές όπως και με τους αρμόδους υπουργούς, για να ενημερωθεί για την εξέλιξη των προσπαθειών. Στο Καπανδρίτι και στο Σχηματάρι, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε και συνομίλησε με πυροσβέστες, υπαλλήλους της νομαρχίας και του δήμου, αστυνομικούς της τροχαίας αλλά και χειριστές μηχανημάτων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα των χιονοπτώσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι όλοι οι αρμόδιοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Οι δυσκολίες όμως είναι πολλές αλλά οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι σύντομα θα ανοίξουν οι βασικοί δρόμοι και θα αποκατασταθούν πολλές από τις ζημιές. Ανέφερε επίσης ότι πολλοί οδηγοί που εγκλωβίστηκαν το βράδυ απεγκλωβίζονται συνεχώς από μέλη της πυροσβεστικής και του στρατού. Ο κ.Παπανδρέου, ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν σ΄αυτή την προσπάθεια και αναφέρθηκε στην υποχρέωση όλων των πολιτών να προσφέρουν και αυτοί τη βοήθειά τους αλλά και να δειξουν ενδιαφέρον για συναθρώπους -κυρίως μεγάλης ηλικίας- που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα.

    [13] Υπ. Εσωτερικών -Τελετή παράδοσης - παραλαβής.

    13/02/2004 15:03:32

    Παρουσία των διευθυντών των υπηρεσιών του υπουργείου έγινε σήμερα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου από τον Κώστα Σκανδαλίδη στο ακαδημαϊκό Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος ως τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, θα ασκεί καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού.

    «Θέλω να υποδεχθώ με μεγάλη χαρά ένα εκλεκτό μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας είπε στην εκδήλωση ο απελθών υπουργός, που σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ακουστεί το παραμικρό αρνητικό σχόλιο για το πρόσωπο του νέου υπουργού. «Κάτι, που επιβεβαιώνει την επιλογή του Σημίτη για την καλύτερη διεξαγωγή των εκλογών. Υπάρχει εμπιστοσύνη όλων στο πρόσωπό του, ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

    Ο υπουργός επεσήμανε πως το υπουργείο είναι απολύτως έτοιμο για την διεξαγωγή των εκλογών της 7ης Μαρτίου. Είμαστε απολύτως συνεπείς σε όλες τις προθεσμίες, παρ΄ ότι είναι πάρα πολύ περιορισμένες. Το υπουργείο διαθέτει έναν από τους ικανότερους μηχανισμούς, και θεωρείται πως έχει ένα διοικητικό Σώμα εξαιρετικά υψηλής στάθμης. Είναι ένα υπουργείο σταθερό και με κύρος! τόνισε. Γνωστοποίησε δε στον διάδοχό του πως έχει γίνει ένα τεράστιο πόνημα για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, όπου από την προηγούμενη φορά έχουν καταργηθεί τα εκλογικά βιβλιάρια και οι πολίτες άσκησαν το δικαίωμά τους μόνο με την Αστυνομική τους Ταυτότητα. «Αυτήν την φορά θα ψηφίσουν εδώ 148000 ετεροδημότες. Πιστεύω ότι την επόμενη φορά ο αριθμός θα είναι διπλάσιος.

    Από την πλευρά του ο ακαδημαϊκός, Νίκος Αλιβιζάτος χαρακτήρισε ως πρόκληση την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπηρεσιακού υπουργού για να ζήσει όπως είπε «από μέσα εκείνα, που μελετώ. Ελπίζω να μην επιβεβαιώσω τον μύθο, ότι οι θεωρητικοί δεν τα καταφέρνουν στην πράξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2004 - 21:30:23 UTC