Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε όμηρο οδηγό λεωφορείου
  • [02] Καταδίκη του δικομματισμού ζητά με άρθρο του στο ΑΠΕ ο
  • [03] Αναβολή των σημερινών συνομιλιών για το κυπριακό.
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή με γυναίκες
  • [05] Συνεχίζεται η Δίκη του ΕΛΑ
  • [06] Δραπέτευσαν Αλβανοί κρατούμενοι στον Πειραιά
  • [07] ΚΚΕ και ΣΥΝ απαντούν στην πρόταση Παπανδρέου για το ντιμπέιτ.
  • [08] Συνεχίζονται οι συνομιλίες για Κυπριακό
  • [09] Θετική απάντηση ΝΔ στην πρόταση Παπανδρέου
  • [10] Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς ζητεί ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε όμηρο οδηγό λεωφορείου

    25/02/2004 14:22:22

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 30χρονου οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΑ, τον οποίο κρατούσε όμηρο ένας ένοπλος μέσα στο λεωφορείο του, στη διασταύρωση των οδών Βούλγαρη και Ζήνωνος στην Ομόνοια.

    Δράστης είναι ο Βασίλειος Μανής, 47 ετών. Ο Μανής μπήκε στο λεωφορείο που περίμενε στην αφετηρία, στη 1 το μεσημέρι και αφού απείλησε τον οδηγό Νίκο Σωτηρόπουλο, με κυνηγετική καραμπίνα, ζητούσε να μιλήσει στα τηλεοπτικά κανάλια. Η περιοχή αποκλείστηκε απο δυνάμεις της αστυνομίας και άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με τον 47χρονο.

    Εκείνος ζητούσε αρχικά να συναντηθεί με τον κ. Κώστα Σημίτη για να του εκθέσει το πρόβλημα της ανεργίας, λέγοντας ότι και ο ίδιος είναι άνεργος, αλλά ήθελε συνάντηση και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για να του πει ότι δεν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της "17 Νοέμβρη"...

    Τελικά, οι αστυνομικοί του υποσχέθηκαν ότι θα μεσολαβήσουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του και στις 13.45 έδωσε το όπλο και παραδόθηκε.

    Ο 47χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας όπου διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

    [02] Καταδίκη του δικομματισμού ζητά με άρθρο του στο ΑΠΕ ο Ν.Κωνσταντόπουλος

    25/02/2004 12:32:15

    Ούτε η ΝΔ θα φέρει την αλλαγή,ούτε η Δημοκρατική Παράταξη του κ. Παπανδρέου θα φέρει την πρόοδο,γιατί και οι δύο εκπροσωπούν σήμερα στην Ελλάδα τον νεοφιλελευθερισμό.

    Με αυτό το σκεπτικό ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ν.Κωνσταντόπουλος,με άρθρο του στο ΑΠΕ,ζητάει να καταδικαστούν τα δύο μεγάλα κόμματα στις εκλογές της 7ης Μαρτίου,τονίζοντας ότι η ψήφος στην παράταξη που εκπροσωπεί είναι η πιό χρήσιμη ψήφος.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος σημειώνει, επίσης, στο άρθρο του ότι και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιέχουν παραλλαγές πάνω στις ίδιες βασικές κατευθύνσεις. Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης συλλογικών αγαθών, μείωση των φόρων μόνο για τις επιχειρήσεις, συνέχιση της φορολογικής αδικίας, αντιμετώπιση της ανεργίας με επιδότηση των επιχειρηματιών ή με ανασφάλιστη εργασία, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μείωση δημοσίων δαπανών, περιορισμό του κοινωνικού κράτους, μη κρατικά πανεπιστήμια, ανακίνηση του ασφαλιστικού ζητήματος με δεδομένη την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία αποδέχονται και οι δυο, καμιά αναφορά για αλλαγή της εισοδηματικής πολιτικής, επίμονη άρνηση αναφοράς στη δίκαιη ανακατανομή βαρών και αναδιανομή εισοδημάτων.

    Γι αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη στη νέα βουλή να υπάρξει ισχυρή αντιπολίτευση στον νεοφιλελευθερισμό και αυτή την αντιπολίτευση μπορεί να την ασκήσει ο ΣΥΝ. Η βάση του προγράμματός μας είναι η αντίθεση στο νεοφιλελευθερισμό, τονίζει.

    [03] Αναβολή των σημερινών συνομιλιών για το κυπριακό.

    25/02/2004 12:15:16

    Αναβλήθηκε τελικά η σημερινή συνάντηση του προέδρου Παπαδόπουλου με τον Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το κυπριακό, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις έντεκα το πρωί.

    Την αναβολή της συνάντησης ζήτησε η ελληνοκυπριακή πλευρά μετά την κατάθεση χθες βράδυ νέων θέσεων από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Οι θέσεις Ντενκτάς διαβιβάστηκαν αργά χθες βράδυ στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις Ντενκτάς βρίσκονται εκτός πλαισίου του σχεδίου Ανάν. Εγκυρη διπλωματική πηγή δήλωσε ότι "οι θέσεις αυτές θυμίζουν τον παλιό γνωστό Ντενκτάς".

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε την αναβολή προκειμένου να τις μελετήσει και να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις.

    [04] Συνάντηση Καραμανλή με γυναίκες

    25/02/2004 12:04:17

    Για την ίδρυση υπηρεσίας χρηματοδότησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη σχεδίαση ανεξάρτητης αρχής για την εφαρμογή της ισότητας, που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Συνηγόρου του Πολίτη, δεσμεύτηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, σε διάλογο με γυναίκες στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ο κ.Καραμανλής επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογία και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,όπως επίσης για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου,την διεύρυνση των υποτροφιών για τους φοιτητές,επιδοτήσεις ενοικίων,αλλά και ευνοϊκούς όρους για φοιτητικά δάνεια.

    Επίσης αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των μέσων μαζικής μεταφοράς,την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων αλλά και την επέκταση του ΜΕΤΡΟ.

    [Φώτο-398779]

    [05] Συνεχίζεται η Δίκη του ΕΛΑ

    25/02/2004 12:01:47

    Στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προτίθενται να προσφύγουν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ, όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απόφαση του δικαστηρίου να μην τους χορηγήσει αντίγραφα του σκεπτικού με το οποίο απέρριψε αιτήματα και ενστάσεις που έχουν υποβάλει.

    Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο γνωστοποίησε στους κατηγορουμένους ότι δεν υποχρεούται να τους χορηγήσει κατά την διάρκεια της διαδικασίας αντίγραφα των αποφάσεών του, με τις οποίες απερρίφθησαν αιτήματα και ενστάσεις των πέντε κατηγορουμένων, όσο αφορά την αρμοδιότητα εκδίκασης της υπόθεσης και άλλα.

    Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, αλλά και να ανακληθούν οι προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις των ενστάσεών τους.

    Απο τη δήλωση αυτή της υπεράσπισης διαφοροποιήθηκε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος αναφερόμενος στο σκέλος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι δεν θα συμμετέχει, καθώς, όπως είπε, ''είναι τακτικές που δεν με αντιπροσωπεύουν, διότι σηματοδοτούν μία συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα".

    [06] Δραπέτευσαν Αλβανοί κρατούμενοι στον Πειραιά

    25/02/2004 10:27:29

    Μέσα από τα χέρια της 10μελούς αστυνομικής συνοδείας που τους μετέφερε από το Ηράκλειο της Κρήτης στον Πειραιά, δραπέτευσαν οι τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι -οι 2 συνελήφθησαν- την στιγμή που τους οδηγούσαν από την αστυνομική κλούβα στο Μεταγωγών Πειραιά, που βρίσκεται στην οδό Νοταρά, στην Τρούμπα.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η μεταγωγή των 19 συνολικά κρατουμένων -κυρίως Αλβανών- έφτασε νωρίς το πρωί στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και στη συνέχεια αφού διέσχισε την Ακτή Μιαούλη η αστυνομική κλούβα στάθμευσε μπροστά από το κτίριο των Μεταγωγών.

    Δεμένοι ανά δύο με χειροπέδες οι 19 κρατούμενοι άρχισαν να αποβιβάζονται από το ειδικό αυτοκίνητο και να οδηγούνται εντός του κτιρίου.

    Ενώ ομως είχαν αποβιβασθεί οι 8 πρώτοι και ετοιμάζονταν και οι υπόλοιποι κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και οι τέσσερις Αλβανοί να αρχίσουν να τρέχουν στα γύρω στενά της Τρούμπας.

    Σχεδόν αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δύο, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

    Η σύλληψή τους από τους αστυνομικούς θεωρείται βέβαιη, ενώ έχει διεξαχθεί προανάκριση.

    [07] ΚΚΕ και ΣΥΝ απαντούν στην πρόταση Παπανδρέου για το ντιμπέιτ.

    25/02/2004 10:08:49

    Να οριστεί σήμερα και γρήγορα ότι η συζήτηση ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των κομμάτων θα γίνει την Παρασκευή ή την Κυριακή ζητεί το ΚΚΕ, με δήλωση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου,Μάκη Μαϊλη, με αφορμή την αποδοχή απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου του αιτήματος για συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, οφείλει να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση όσον αφορά στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι φλου προτάσεις έχουν στόχο

    να θολώσουν το τοπίο και υπηρετούν σκοπιμότητες.

    Σε ότι αφορά το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ζητά να γίνει οπωσδήποτε η συζήτηση μεταξύ όλων των αρχηγών των εν τη Βουλή και Ευρωβουλή κομμάτων και θα συμμετάσχει

    βεβαίως σ' αυτήν. Η εξέλιξη αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί υποχώρηση και σαφή αναδίπλωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα απέκλειε την Αριστερά από την συζήτηση των αρχηγών. Η υποχώρηση αυτή έγινε κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και των πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Αριστεράς και της ηγεσίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    [08] Συνεχίζονται οι συνομιλίες για Κυπριακό

    25/02/2004 09:56:43

    Συνεχίζονται σήμερα οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη Λευκωσία υπό τον εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο για επίλυση του Κυπριακού. Στη χθεσινή διαδικασία σημειώθηκε ένταση εκ μέρους του Ντενκτάς εξαιτίας της παρουσίας δύο εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στα Ηνωμένα Εθνη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κατοχικός ηγέτης ήγειρε αμέσως κάποιες ενστάσεις και ανέφερε στον κ. ντε Σότο ότι είναι πολύ πιθανόν να αποχωρήσει από τις συνομιλίες, αν δει να παρίστανται και σήμερα οι δύο εκπρόσωποι της ΕΕ.

    [09] Θετική απάντηση ΝΔ στην πρόταση Παπανδρέου

    25/02/2004 01:05:05

    Θετική ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτκών αρχηγών. Σε δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θόδωρος Ρουσόπουλος, αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι ο κ.Παπανδρέου «δέχθηκε τα αυτονόητα μόλις ένδεκα μέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή εκτός από τον τηλεοπτικό διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ την Πέμπτη, και μία τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή. «Έστω και αργά, κάτω από την κατακραυγή της κοινής γνώμης και την αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, ο κ. Παπανδρέου αποδέχεται επιτέλους αυτό που ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ.Ρουσόπουλος.

    [10] Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς ζητεί ο Γ.Παπανδρέου

    25/02/2004 00:24:08

    Tη διεξαγωγή συζήτησης με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε ημέρα που θα προσδιορισθεί το νωρίτερο δυνατόν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ζητεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών που επανέρχεται από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και συνοδεύεται από συνεχιζόμενες επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για δήθεν αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ του διαλόγου είναι πάγια και αδιαμφισβήτητη, τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 February 2004 - 12:30:18 UTC