Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε «τα πάθη του Χριστού
  • [02] Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Τη νίκη την έφερε απόψε η Θεσσαλονίκη
  • [04] Καραμανλής: Είμαστε το αύριο
  • [05] Αύριο στις 9 η τηλεοπτική αναμέτρηση των 5 αρχηγών
  • [06] ΤΕΕ: Υποβολή δικαιολογητικών για εισαγωγικές εξετάσεις ΤΕΙ
  • [07] Δίωξη κατά Σ. Κόκκαλη
  • [08] Διαμαντοπούλου για ''ντιμπέιτ''.

  • [01] Ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε «τα πάθη του Χριστού

    25/02/2004 23:26:35

    Την ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα πάθη του Χριστού παρακολούθησε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος σε ιδιωτική προβολή σε κεντρικό κινηματογράφο των Αθηνών. Μετά το τέλος του έργου ο κ.Χριστόδουλος σημείωσε ότι η ταινία διαπνέεται από ένα υπέρμετρο και συγκλονιστικό ρεαλισμό, τουλάχιστον στις σκηνές βίας, που έρχεται όμως σε αντίθεση από την ελεγχόμενη διήγηση των ευαγγελίων για τα ’για πάθη. «Σκοπός των Αγίων Παθών δεν είναι να προκαλέσουν τους χριστιανούς ούτε να προκαλέσουν το ερέθισμα στη φαντασία τους, ούτε στο συναίσθημά τους, ούτε να προκαλέσουν συναισθήματα μίσους και αγανάκτησης απέναντι σε ανθρώπους που συνήργησαν στο πάθος και τη σταύρωση δεδομένου ότι το πάθος του Χριστού ήταν εκούσιο. Σκοπός των Αγίων Παθών είναι η αναμέτρηση με τον εαυτό μας με τις αμαρτίες μας, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

    [02] Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας

    25/02/2004 23:14:59

    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ έξω από το υπουργείο Εργασίας από ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της Ολυμπιάδας του 2004 που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η κίνηση ''Καμπάνια αντι -2004'' καθώς και διάφορα αριστερά και αντιεξουσιαστικά κινήματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στα Προπύλαια και στη συνέχεια μαζί κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς για να διαδηλώσουν με αφορμή την άφιξη εκπροσώπων της ΔΟΕ οι οποίοι ήρθαν σήμερα και θα παραμείνουν μέχρι τις 28 του μηνός για να επιθεωρήσουν τα Ολυμπιακά έργα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών έργων καθώς και για τη λεηλασία του περιβάλλοντος όπως λένε. Όταν έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας μια ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια του κτιρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους διαδηλωτές οι οποίοι επέστρεψαν στην Ομόνοια και διαλύθηκαν γύρω στις 9 το βράδυ.

    [03] Γ. Παπανδρέου: Τη νίκη την έφερε απόψε η Θεσσαλονίκη

    25/02/2004 21:57:55

    ''Τη νίκη την έφερε απόψε η Θεσσαλονίκη''. Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που κατέκλυσαν την πλατεία και την παραλιακή λεωφόρο της πόλης υποδέχτηκαν στο βήμα τον κ.Παπανδρέου κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας: ''νάτοςνάτος ο πρωθυπουργός''.Ο κ. Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του καλώντας στο βήμα τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ λίγο αργότερα παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.Στην πλατεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε με καραβάκι που ξεκίνησε από το ξενοδοχείο ''Μακεδονία Παλλάς'', συνοδευόμενο από 6 αλιευτικά σκάφη, ενώ σ όλη τη διαδρομής, αλλά και κατά την ομιλία του τον ουρανό της Θεσσαλονίκης φώτιζαν βεγγαλικά.Νωρίτερα εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'', φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας σημαίες.Ο κ.Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και στελέχη του κινήματος έφτασε στη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση της ''Ολυμπιακής'' στις 5 το απόγευμα.Τους κ. Παπανδρέου και Σημίτη υποδέχτηκαν οι υπουργοί Ανάπτυξης ’. Τσοχατζόπουλος, Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, ΜακεδονίαςΘράκης Χ. Καστανίδης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γ. Μαγκριώτης και Παιδείας Ν. Γκεσούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Η. Λιακόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και άλλα στελέχη του κόμματος. Κατά τη διαδρομή προς το ξενοδοχείο ο κ. Παπανδρέου έκανε δύο στάσεις. Η πρώτη έγινε στον ανδριάντα του Ανδρέα Παπανδρέου που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης. Εκεί κατέβηκε από το λεωφορείο, χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους, που κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως: ''που είσαι Ανδρέα για να δεις το παιδί της αλλαγής'' και άφησε λίγα λουλούδια στον ανδριάντα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη στάση έγινε στο Ντεπό, όπου και πάλι κατέβηκε από το λεωφορείο και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους που τον επευφημούσαν.

    [04] Καραμανλής: Είμαστε το αύριο

    25/02/2004 21:46:59

    Σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής αποθεώθηκε από τους οπαδούς του κόμματός του, που σύμφωνα με την Αστυνομία ξεπερνούσαν τους 20.000.Τον υποδέχθηκε μάλιστα ο κ. Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο αντάλλαξε ασπασμό κατά την άφιξή του, ενώ ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στην ομιλία του λέγοντας ''θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη Σαμαρά για την ξεκάθαρη στάση του και τη συμπαράστασή του και τώρα αλλά και στις εκλογές του 2000''.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επετέθη στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών τελειώνει εδώ. ''Θα βάλουμε τέλος στην πολιτική της αδράνειας. Η Νέα Δημοκρατία θα χτίσει το μέλλον με όλες τις δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας. Στις 7 του Μάρτη η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν πάει άλλο. Είναι το χθες και εμείς είμαστε το αύριο. Το ΠΑΣΟΚ είναι το σύστημα των χαμένων ευκαιριών. Ο συνεταιρισμός των λίγων. Εμείς είμαστε η πλατιά συμμαχία αλλάζει η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την αλαζονεία. Ένα κράτος που έγινε κόμμα, και ένα κόμμα που έγινε κράτος''.

    [05] Αύριο στις 9 η τηλεοπτική αναμέτρηση των 5 αρχηγών

    25/02/2004 19:02:01

    Τη διοργάνωση του ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και την Ευρωβουλή αύριο το βράδυ στις 9, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων μετά από μακρά σύσκεψη που έλαβε χώρα από το μεσημέρι στη Βουλή.Κατά τη συμφωνία, η τηλεοπτική αντιπαράθεση θα κατανεμηθεί σε πέντε θεματικές ενότητες - που αναφέρονται στην κοινωνική πολιτική, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και σε γενικής φύσης πολιτικής ερωτήσεις - θα έχει διάρκεια πάνω από 140 λεπτά και θα διευθύνεται από ένα συντονιστή, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν πέντε δημοσιογράφοι.Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΝΕΤ, θα προβληθεί από όλα τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα επαναφοράς μιας ερώτησης για περισσότερες διευκρινήσεις, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να απαντούν σε κάθε ερώτηση εντός 1,5 λεπτού και θα έχουν ένα δίλεπτο στο τέλος για το κλείσιμο.Με το πέρας της συνεδρίασης, από πλευράς ΚΚΕ ο Μ. Μαΐλης σχολίασε πως ''η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση'', ο Στέργιος Πιτσιόρλας (ΣΥΝ) παρατήρησε πως ''όπως και αν ήρθαν τα πράγματα το αποτέλεσμα είναι θετικό'', ενώ ο Μανώλης Μπακόπουλος (ΔΗΚΚΙ) μίλησε για ''επιτυχία'' και προέβλεψε ότι ''η συζήτηση θα είναι επί της ουσίας''.Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Αθανασάκης παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες και απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την παρουσία των δημοσιογράφων ανέφερε πως πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι συντονιστής ο Νίκος Χατζηνικολάου και τις ερωτήσεις να θέτουν οι δημοσιογράφοι: Ελλη Στάη, Ολγα Τρέμη, Παύλος Τσίμας, Νίκος Ευαγγελάτος και Σταύρος Θεοδωράκης.Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, τέλος, από πλευράς ΝΔ, έκανε λόγο για

    ''υπαναχώρηση'' του κ. Παπανδρέου σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή όλων των αρχηγών στο ντιμπέϊτ και πρόσθεσε πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η πρόταση του Κώστα Καραμανλή για μία πρόσθετη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.-

    [06] ΤΕΕ: Υποβολή δικαιολογητικών για εισαγωγικές εξετάσεις ΤΕΙ

    25/02/2004 18:16:11

    Οι μαθητές του τελευταίου τετραμήνου Β΄ κύκλου των ημερήσιων και εσπερινών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), καθώς και οι πτυχιούχοι β΄κύκλου ΤΕΕ ή τμημάτων ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΤΕΙ τον προσεχή Ιούνιο πρέπει να υποβάλουν το οικείο μηχανογραφικό δελτίο απο 22 Μαρτίου μέχρι και 2 Απριλίου 2004.Το μηχανογραφικό δελτίο κάθε υποψηφίου θα κατατεθεί ηλεκτρονικά στην αρμόδια Επιτροπή που θα λειτουργήσει για το σκοπό αυτό στην έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το ΤΕΕ που φοιτά. Οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο στην Επιτροπή που θα λειτουργήσει για το σκοπό αυτό στην έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου κατοικίας τους.Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν στην επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή πρώην ΤΕΛ ή βεβαίωση του ΤΕΕ στο οποίο φοιτούν απο την οποία να προκύπτει οτι είναι μαθητές του τελευταίου τετραμήνου Β΄κύκλου ΤΕΕ.

    Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΤΕΕ που επιθυμούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΤΕΙ τον προσεχή Ιούνιο.

    [07] Δίωξη κατά Σ. Κόκκαλη

    25/02/2004 17:25:18

    Δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης.Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία που έλαβε ο κ. Μουζακίτης από τον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Μύτη, ο οποίος ερεύνησε δημοσιεύματα της εφημερίδας ''Καθημερινή''.Η δίωξη στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προκύψει ως συμμέτοχος στην υπόθεση.Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε στον 4ο ειδικό ανακριτή Δημοσθένη Βλάχο.

    [08] Διαμαντοπούλου για ''ντιμπέιτ''.

    25/02/2004 15:29:25

    Στην ''κλιμάκωση της επίθεσης της αντιπολίτευσης που έφθασε τα όρια της υστερίας'' απέδωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει σε μία και μόνο τηλεοπτική αναμέτρηση με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών.

    "Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια κλιμάκωση που φθάνει τα όρια της υστερίας. Η Νέα Δημοκρατία, από τη μια συζητά με το ΠΑΣΟΚ για την οργάνωση του ''ντιμπέιτ'', από την άλλη καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για μη δημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στα άλλα κόμματα. Όλα τα άλλα κόμματα, βάλλουν απευθείας κατά του ΠΑΣΟΚ και της επιλογής του να οργανώσει ένα δημοκρατικό διάλογο. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την παραμικρή σκιά στον πυρήνα της ουσίας της πολιτικής μας που είναι ο δημοκρατικός διάλογος και η συμμετοχή, να αποδεχθούμε να αμφισβητείται η δημοκρατικότητά μας και η διάθεση για διάλογο'' ανέφερε σχετικά η κα Διαμαντοπούλου.

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι τη σχετική απόφαση έλαβε χθες ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο σύσκεψης με τους συνεργάτες του, εκτιμώντας ότι υπήρξε ''κλιμάκωση της επίθεσης και προσπάθεια διακωμώδησης της πολιτικής συζήτησης'' - επικαλούμενη μάλιστα και σχετική δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ότι ''οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να πετάξουν μαζί αετό''.

    Ερωτηθείσα, γιατί δεν ήταν δυνατόν να αποδεχθεί το ΠΑΣΟΚ δύο αναμετρήσεις τη μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και την άλλη με τους δύο ισχυρότερους η κα Διαμαντοπούλου απάντησε ότι ''είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε επί της αρχής. Αφού συμφωνούμε ότι υπάρχει μια ισονομία και ισοτιμία όλων των κομμάτων και ανάγκη συζήτησης όλων επί ίσης βάσης των πολιτικών αρχηγών, αυτή την αρχή να αποδεχθούμε και να οργανώσουμε το διάλογο όσο το δυνατόν καλύτερα''.

    Εξάλλου, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε ότι το κυβερνών κόμμα προτείνει τη διεξαγωγή του τηλεοπτικού αυτού διαλόγου αύριο, αλλά εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στην εν λόγω αναμέτρηση οιαδήποτε άλλη μέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 February 2004 - 21:30:13 UTC