Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέβηκε από τον πυλώνα της ΔΕΗ ο απολυμένος συμβασιούχος.
  • [02] Αρνητική η πρώτη εντύπωση των Ελληνοκυπρίων επί του σχεδίου.
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή με Μπούς
  • [04] Ποινή στον οδηγό του λεωφορείου με μαθητές από την Κοζάνη.
  • [05] ΗΠΑ: "Αναντικατάστατος και θαρραλέος συνεργάτης η Ελλάδα".
  • [06] Εξάρθρωση σπείρας εμπορίου λευκής σαρκός.
  • [07] Επιμένει στο πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ η τουρκική πλευρά.
  • [08] Ευ.Βενιζέλος: "Αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας".
  • [09] Νεκρός λαθρομετανάστης στον Έβρο.
  • [10] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [11] Απολυμένος απειλεί να πηδήξει από πυλώνα της ΔΕΗ.
  • [12] Έκθεση με Ολυμπιακές δάδες στο Πολεμικό Μουσείο.
  • [13] Στο...κυνήγι του ακρυλαμιδίου ο ΕΦΕΤ.
  • [14] Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Φθινόπωρο.
  • [15] Προτεραιότητες υπουργείου Δικαιοσύνης.

  • [01] Κατέβηκε από τον πυλώνα της ΔΕΗ ο απολυμένος συμβασιούχος.

    29/03/2004 21:49:53

    Στις 8.30 το βράδυ πείστηκε τελικά, από αστυνομικούς και πυροσβέστες, να κατεβεί από τον πυλώνα φωτισμού του γηπέδου του Ατρόμητου Περιστερίου, όπου είχε ανέβει από τις 4 το απόγευμα, ο απολυμένος συμβασιούχος, Νικόλαος Αντωνόπουλος.

    Ο 55χρονος απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό, διότι ύστερα και από την απόλυση της συζύγου του από τη δουλειά της, η οικογένειά του αντιμετωπίζει, όπως υποστήριζε, σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

    [02] Αρνητική η πρώτη εντύπωση των Ελληνοκυπρίων επί του σχεδίου.

    29/03/2004 21:16:50

    Το νέο αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν δεν ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά, "καθότι οι κύριες διατάξεις του δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει", σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

    Η ίδια πηγή τονίζει ότι το νέο σχέδιο ενισχύει τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα της διζωνικότητας και του εθνικού διαχωρισμού, στο θέμα των εποίκων, των περιουσιών, της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και των μόνιμων παρεκκλίσεων.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή με Μπούς

    29/03/2004 21:12:51

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή είχε, στις 6.15 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και του ζήτησε ''να βοηθήσει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού''.Ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Μπους ότι ''είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Προσπαθούμε όλοι. Είναι ασφυκτικό το πλαίσιο των 48 ωρών αλλά υπάρχει καλή θέληση''.Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν, στον οποίο σύμφωνα, με διπλωματικές πηγές, ''έθεσε τα ζητήματα ασυμβατότητας που υπάρχουν στο σχέδιο Αναν με το κοινοτικό κεκτημένο''.Ο κ. Φερχόιγκεν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε στον κ. Καραμανλή ότι θα εξετάσει τα θέματα και θα επανέλθει.Επίσης, ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση με τον Κόφι Αναν.Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα συμμερίζεται τους προβληματισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς καθώς ''υπάρχουν προβληματικά στοιχεία στο κείμενο''.Η Αθήνα επιμένει ότι δεν θα υπογράψει το κείμενο της συμφωνίας, όπως ζήτησε και επιμένει να ζητά ο Αλβάρο ντε Σότο.Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ελληνοκυπριακή και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει απόλυτη σύμπνοια. Σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας οι τρεις κύκλοι διαπραγματεύσεων που έγιναν δεν απέδωσαν και '' Ελλάδα και Τουρκία δεν κατέληξαν σε συμφωνία''. Ελληνικές διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να διορθωθούν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων τα προβληματικά στοιχεία του κειμένου.

    [04] Ποινή στον οδηγό του λεωφορείου με μαθητές από την Κοζάνη.

    29/03/2004 20:58:57

    Ποινή φυλάκισης 8 μηνών και 20 ημερών, για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, επέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο ?ρτας, στον 27χρονο Κώστα Μαργαριτόπουλο, οδηγό του λεωφορείου που χθες το μεσημέρι στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού και δένδρο, όταν έσκασε το δεξί μπροστινό λάστιχο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 21 μαθητών του Λυκείου Κοζάνης. Ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, διότι παραβίασε το όριο ταχύτητας.

    [05] ΗΠΑ: "Αναντικατάστατος και θαρραλέος συνεργάτης η Ελλάδα".

    29/03/2004 20:47:09

    "Οι Αμερικανοί πολίτες αισθάνονται τιμή να έχουν την Ελλάδα ως έναν αναντικατάστατο και θαρραλέο συνεργάτη" στην προσπάθεια εξάλειψης της τρομοκρατίας, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σε επιστολή την οποία απέστειλε στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ.Μπους, υπογράμμισε ότι "οι δύο χώρες βοήθησαν στην απελευθέρωση του λαού του Αφγανιστάν και διενεργούν μαζί μια εκστρατεία τιμωρίας εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας", προσθέτωντας ότι "δουλεύουμε μαζί για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [06] Εξάρθρωση σπείρας εμπορίου λευκής σαρκός.

    29/03/2004 20:35:52

    Tο προηγούμενο Σάββατο, μετά την απαγωγή αλλοδαπής γυναίκας έξω από καφετέρια στην Κομοτηνή, από πέντε άτομα με δύο Ι.Χ., ξεκίνησε, και τελικά επιτεύχθηκε από τις αστυνομικές αρχές, η εξάρθρωση σπείρας, δώδεκα ατόμων, η οποία εμπλεκόταν σε εμπόριο λευκής σαρκός και δραστηριοποιούταν στη βόρεια Ελλάδα.

    [07] Επιμένει στο πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ η τουρκική πλευρά.

    29/03/2004 19:54:43

    "Αν δεν λυθεί το ζήτημα του πρωτογενούς δικαίου, δεν θα έχουν σημασία οι προσπάθειες που καταβάλλονται. Για το λόγο αυτό, πρέπει να μας υποστηρίξει η ΕΕ. Δεν έχουν νόημα οι προφορικές δεσμεύσεις. Πρέπει να καταγραφεί με γραπτό τρόπο", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Μάλιστα, ερωτηθείς, αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν τα δημοψηφίσματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε "ναι, θα υπάρξει εκεί ένα πρόβλημα".

    [08] Ευ.Βενιζέλος: "Αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας".

    29/03/2004 19:42:03

    Ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών της προηγούμενης κυβέρνησης, για την Ολυμπιακή προετοιμασία, χαρακτήρισε με γραπτή δήλωσή του ο τέως υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ευχαριστήρια επιστολή την οποία απέστειλε στον ίδιο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, για τα "καρποφόρα αποτελέσματα της πολύχρονης συνεργασίας" που είχαν οι δύο πλευρές.

    Παράλληλα, ο κ.Βενιζέλος, αναφερόμενος ακόμη μια φορά στις προχθεσινές δηλώσεις-αιχμές, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ελβετός αξιωματούχος της ΔΟΕ "δεν είναι ένας άνθρωπος άσχετος, ένας άνθρωπος άδικος και ένας άνθρωπος αγενής, άρα προφανώς κάτι άλλο ήθελε να πει και είμαι βέβαιος ότι σε πρώτη ευκαιρία θα το διευκρινίσει".

    [09] Νεκρός λαθρομετανάστης στον Έβρο.

    29/03/2004 19:30:04

    Πτώμα Ασιάτη λαθρομετανάστη, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στην περιοχή Μαρασίων, στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

    Στο πτώμα δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

    [10] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    29/03/2004 19:28:00

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.406,70 +49,20 +1,11%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 3.881,25 +58,92 +1,51%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.797,68 +33,93 +1,21%

    ΠαρίσιCAC-40 3.634,18 +41,79 +1,14%

    ΖυρίχηSMI 5.644,20 +57,20 +1,01%

    [11] Απολυμένος απειλεί να πηδήξει από πυλώνα της ΔΕΗ.

    29/03/2004 19:26:37

    Σε πυλώνα της ΔΕΗ, έξω από το γήπεδο του Ατρόμητου, στην οδό Γιαννιτσών, έχει ανεβεί, από τις 4.30 το απόγευμα, ένας από τους απολυμένους συμβασιούχους του δήμου Περιστερίου, απειλώντας ότι θα πέσει στο κενό αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημά τους.

    [12] Έκθεση με Ολυμπιακές δάδες στο Πολεμικό Μουσείο.

    29/03/2004 19:18:50

    Την έκθεση "Ολυμπιακές Δάδες 1936-2004" εγκαινίασε, σήμερα, στο Πολεμικό Μουσείο, ο υπουργός Εθνικής ?μυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι "η ισχύς των εθνών δεν βρίσκεται μόνο στα όπλα των στρατών τους, αλλά και στο πνεύμα των λαών.

    [13] Στο...κυνήγι του ακρυλαμιδίου ο ΕΦΕΤ.

    29/03/2004 18:03:25

    Υπό συνεχή έλεγχο, αναφορικά με το περιεχόμενο ακρυλαμιδίου, βρίσκονται, τα τελευταία δύο έτη, τα ελληνικά τρόφιμα, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Τα πατατάκια, οι τηγανητές πατάτες, τα δημητριακά (πρωινού), το ψωμί, οι φρυγανιές, τα μπισκότα, ο καφές, το κακάο και διάφορα άλλα σνακς, ενοχοποιούνται ότι περιέχουν τη συγκεκριμένη χημική ουσία, για την οποία η EE δεν έχει ακόμη αποφανθεί εάν θα ορίσει ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

    [14] Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Φθινόπωρο.

    29/03/2004 17:54:42

    Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της ΚΕ του κινήματος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ύστερα από τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία διεξήχθη χωρίς τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

    Παράλληλα, ο κ.Χρυσοχοϊδης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για τη μη αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης που γίνεται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, υπενθυμίζοντας ότι τον Απρίλιο κρίνεται η τύχη τριών βασικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων (βαμβάκι, λάδι και καπνός).

    [15] Προτεραιότητες υπουργείου Δικαιοσύνης.

    29/03/2004 17:44:54

    Η θωράκιση των δικαστικών μεγάρων, του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και των φυλακών, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, αποτελούν τα πρώτα μελήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως διαμήνυσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός, Αναστάσιος Παπαληγούρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 March 2004 - 21:30:22 UTC