Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Ευ.Βενιζέλου με αφορμή νέα επικριτικά δημοσιεύματα
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Κ.Καραμανλή και Τ.Παπαδόπουλου.
  • [03] Ψυχραιμία απέναντι στα δημοσιεύματα συνέστησε η Φ.Πετραλιά.
  • [04] Την πρόταση του ΑΚΕΛ υιοθετεί ο ΣΥΝ.
  • [05] "Οχι" των "Ελλήνων Σοσιαλιστών" του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Αναν.
  • [06] Επιμένει στην αναβολή των δημοψηφισμάτων το ΑΚΕΛ.
  • [07] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [08] Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
  • [09] Νομοσχέδιο "επανίδρυσης κράτους" καταθέτει το υπ.Εσωτερικών.
  • [10] Αιτήσεις Ελλήνων της Ευρώπης για συμμετοχή στις ευρωεκλογές.
  • [11] Καμία ελληνική πρωτοβουλία για αναβολή των δημοψηφισμάτων.
  • [12] Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα λεωφορεία με μαθητές.
  • [13] Μέτρα στήριξης της Επιτροπής Ανταγωνισμού εν όψει των Αγώνων
  • [14] Αύριο τοποθετείται η κυβέρνηση για το σχέδιο Αναν.

  • [01] Παρέμβαση Ευ.Βενιζέλου με αφορμή νέα επικριτικά δημοσιεύματα

    14/04/2004 22:04:30

    Να προστατέψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναφορικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κάλεσε με σημερινές του δηλώσεις την κυβέρνηση ο τέως υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αφορμή για τις δηλώσεις του κ.Βενιζέλου αποτέλεσαν νέα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, τα οποία επικρίνουν την Αθήνα για την πορεία της προετοιμασίας, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας των Αγώνων.

    "Δεν προτείνω να εξωραΐζουμε ή να αποσιωπούμε πράγματα, προτείνω, όμως, να έχουμε αίσθηση του διεθνούς ορίζοντα μέσα στον οποίο κινούμαστε και να μην αδικούμε εμείς οι ίδιοι πρώτοι τον εαυτό μας", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Κ.Καραμανλή και Τ.Παπαδόπουλου.

    14/04/2004 21:19:20

    Τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια την οποία προσφέρει στο Κυπριακό εξέφρασε χθες το βράδυ τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    [03] Ψυχραιμία απέναντι στα δημοσιεύματα συνέστησε η Φ.Πετραλιά.

    14/04/2004 20:32:55

    "Να μην δαιμονοποιούμε τα δημοσιεύματα, ούτε να κυριευόμαστε από πανικό", ζήτησε με δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, μετά και από τις πρόσφατες επικριτικές αναφορές του ξένου Τύπου στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Παράλληλα, η κ.Πετραλιά χαρακτήρισε ως την καλύτερη απάντηση στα δημοσιεύματα την απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων.

    [04] Την πρόταση του ΑΚΕΛ υιοθετεί ο ΣΥΝ.

    14/04/2004 19:51:33

    Την υιοθέτηση της πρότασης του ΑΚΕΛ η οποία αφορά την αναβολή των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον της ΚΕ του κόμματος να ενεργοποιηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος επέρριψε ευθύνες τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και στον πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, για τους χειρισμούς τους στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο έκρινε ότι το σχέδιο Αναν ''παρά τα προβλήματα εξασφαλίζει τη λύση στη βάση της προοπτικής συνύπαρξης των Κοινοτήτων και ειρηνικής ολοκλήρωσης της Κυπριακής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας''.

    [05] "Οχι" των "Ελλήνων Σοσιαλιστών" του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Αναν.

    14/04/2004 19:42:10

    Τη διαφοροποίησή της από την επίσημη θέση του κόμματος εξέφρασε η τάση "Ελληνες Σοσιαλιστές", η οποία λειτουργεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας "όχι" στο σχέδιο Αναν.

    Ο εκπρόσωπός της, Παντελής Οικονόμου, απέστειλε σχετική επιστολή στο γραμματέα της ΚΕ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην οποία γίνονται, ωστόσο, αναφορές και σε ζητήματα όπως η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, η εκλογική ήττα και οι επερχόμενες ευρωεκλογές, επί των οποίων οι "Ελληνες Σοσιαλιστές" τάσσονται ανεπιφύλακτα στο πλευρό του προέδρου, Γιώργου Παπανδρέου.

    [06] Επιμένει στην αναβολή των δημοψηφισμάτων το ΑΚΕΛ.

    14/04/2004 19:19:41

    Tην έκκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ προς τον ΟΗΕ και τη

    διεθνή κοινότητα, για αναβολή της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων, ανανέωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο κ.Χριστόφιας, κατά την εισήγησή του ενώπιον της έκτακτης Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του κόμματος στη Λευκωσία, ως προς τη συγκεκριμένη απόφαση, επικαλέστηκε την "αντικειμενική παρουσίαση του Σχεδίου στο λαό", αλλά και την "περαιτέρω διαπραγμάτευση".

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση το ΑΚΕΛ θα είναι υποχρεωμένο να μην υποστηρίξει την έγκριση του σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα.

    [07] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    14/04/2004 19:13:58

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.485,40 -30,40 -0,67%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.012,77 -58,65 -1,46%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.856,57 -33,64 -1,17%

    ΠαρίσιCAC-40 3.731,43 -43,26 -1,14%

    ΖυρίχηSMI 5.761,30 -43,20 -0,74%

    [08] Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

    14/04/2004 18:49:04

    Εως και τις 19 Απριλίου παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οι οποίες λήγουν στις 13, 14, 15 και 16 Απριλίου και αφορούν φυσικά πρόσωπα, καθώς και ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες που δεν τηρούν βιβλία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του ΚΒΣ.

    [09] Νομοσχέδιο "επανίδρυσης κράτους" καταθέτει το υπ.Εσωτερικών.

    14/04/2004 18:34:44

    Ως το πρώτο από τα νομοσχέδια "με τα οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα της ΝΔ για την επανίδρυση του κράτους" χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, το αντίστοιχο για τις σχέσεις κράτους-πολίτη και την πάταξη της γραφειοκρατίας, το οποίο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή έως τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

    Όπως δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, τις σχέσεις κράτους-πολίτη, την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την πάταξη της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    [10] Αιτήσεις Ελλήνων της Ευρώπης για συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

    14/04/2004 18:26:41

    Εως τις 20 Απριλίου (έληγε στις 8) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης των Ελλήνων εκλογέων, οι οποίοι διαμένουν στο έδαφος άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

    [11] Καμία ελληνική πρωτοβουλία για αναβολή των δημοψηφισμάτων.

    14/04/2004 18:01:50

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την αναβολή των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Γιώργου Κουμουτσάκου, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Ωστόσο, ο κ.Κουμουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα λόγο να αρνηθεί μια εξέλιξη σαν αυτή, στην περίπτωση συμφωνίας όλων των άλλων μερών.

    [12] Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα λεωφορεία με μαθητές.

    14/04/2004 17:55:48

    Τη διενέργεια ενός, τουλάχιστο, εκτάκτου ελέγχου στα λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές στις σχολικές εκδρομές ζητά με εγκύκλιό του προς τις νομαρχιακές διοικήσεις ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης.

    Παράλληλα, σε έγγραφο του υπουργού Μεταφορών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας, οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές διεκπεραιώνονται αποκλειστικά με τουριστικά λεωφορεία, ενώ οι μονοήμερες και με υπεραστικά των ΚΤΕΛ.

    [13] Μέτρα στήριξης της Επιτροπής Ανταγωνισμού εν όψει των Αγώνων

    14/04/2004 17:18:23

    Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή σε θέματα τιμών και ποιότητας, καθώς και την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για την εφαρμογή του νόμου περί πάταξης του παραεμπορίου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, εξήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, αναλαμβάνοντας πολιτική δέσμευση για την άμεση στήριξη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    [14] Αύριο τοποθετείται η κυβέρνηση για το σχέδιο Αναν.

    14/04/2004 17:04:53

    Αύριο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο Αναν, ''με γνώμονα το εθνικό συμφέρον'', όπως τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, μετά από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Πάντως, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πει "όχι" στο Σχέδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 April 2004 - 20:30:25 UTC