Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Γκιούλ και Αλίγιεφ για Κυπριακό
  • [02] Δίκη ΕΛΑ - Κατάθεση Σ. Κυριακίδου
  • [03] Εργατικό ατύχημα στα Πετράλωνα με ένα νεκρό
  • [04] Τραυματισμός 25χρονης από σφαίρες στη Θεσσαλονίκη.
  • [05] ΣΥΝ: Αναβολή των δημοψηφισμάτων
  • [06] Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ: Ναι στην πρόταση της ΚΕ

  • [01] Δηλώσεις Γκιούλ και Αλίγιεφ για Κυπριακό

    15/04/2004 13:51:22

    «Σε περίπτωση που στα δημοψηφίσματα η τουρκική πλευρά πει "ναι" και η ελληνική "όχι", τότε κι εμείς θα γυρίσουμε τον κόσμο όλο και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ. Αυτό δήλωσε ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Ο τούρκος υπουργός υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή η Τουρκία «στο πρώτο στάδιο θα προσπαθήσει να αρθεί το εμπάργκο εναντίον της ΤΔΒΚ και στη συνέχεια θα κάνει ό,τι μπορεί για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Αγκυρα, δήλωσε οτι η χώρα του θα βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή στη διαδικασία αναγνώρισης της ΤΔΒΚ, σε περίπτωση που στα δημοψηφίσματα οι τουρκοκύπριοι ψηφίσουν ''ναι'' και οι ελληνοκύπριοι ''όχι''.

    [Φώτο-737406]

    [02] Δίκη ΕΛΑ - Κατάθεση Σ. Κυριακίδου

    15/04/2004 12:41:50

    Με την κατάθεση της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του κατηγορούμενου Αγγελέτου Κανά, συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του ΕΛΑ. Ή μάρτυρας επέμεινε στην εμπλοκή του πρώην συζύγου της και της κατηγορουμένης Ειρήνης Αθανασάκη στον ΕΛΑ.

    Οπως υποστήριξε η κ. Κυριακίδου ο Αγγελέτος Κανάς συμμετείχε σε όλες τις ενέργειες της οργάνωσης, είχε εκρηκτικές ύλες για την κατασκευή βομβών, ενώ διέθετε και πλαστά έγγραφα.

    Σύμφωνα με την μάρτυρα ο Κανάς μέχρι και το 1993 ήταν ενεργό μέλος της οργάνωσης. Απο το 1998 όμως και μετά άλλαξε συνολικά πεποιθήσεις καθώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

    Για την Ειρήνη Αθανασάκη η μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν ενταγμένη στο ένοπλο τμήμα του ΕΛΑ. Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου ο ΕΛΑ είχε πολλά άλλα μέλη που δεν βρίσκονται σήμερα στο εδώλιο.

    [Φώτο-708132]

    [03] Εργατικό ατύχημα στα Πετράλωνα με ένα νεκρό

    15/04/2004 12:22:56

    Τραγικό θάνατο βρήκε εργάτης που έπεσε από τον τρίτο όροφο του νεοανεγειρόμενου μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138 στα Πετράλωνα.

    Ο άτυχος εργάτης έπεσε από τον τρίτο όροφο, όπου έκανε εξωτερικές εργασίες και τραυματίστηκε θανάσιμα.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.

    [04] Τραυματισμός 25χρονης από σφαίρες στη Θεσσαλονίκη.

    15/04/2004 08:26:22

    Στο νοσοκομείο ''Άγιος Δημήτριος'' μεταφέρθηκε 25χρονη με τραύματα από σφαίρες στα πόδια. Σύμφωνα με την αστυνομία την 25χρονη, αλβανικής καταγωγής, πυροβόλησε ο σύντροφός της στο ημιυπόγειο που μένει η οικογένεια της αδελφής της, στην οδό Αρχαιοτήτων 34 στην Παναγία Φανερωμένη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Νικόλαο Πινακίδη η κατάσταση της 25χρονης δεν εμπνέει καμία ανησυχία και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο δράστης έχει διαφύγει της σύλληψης και αναζητείται.

    [05] ΣΥΝ: Αναβολή των δημοψηφισμάτων

    15/04/2004 01:11:24

    Την πρόταση για αναβολή των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι στην ελληνοκυπριακή κοινωνία για αποδοχή του Σχεδίου Ανάν, υιοθέτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Συνασπισμός, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Με την θέση αυτή, θα μετάσχει ο κος Κωνσταντόπουλος στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κλείνοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπενθύμισε ότι το κόμμα του ασκεί επί δεκαετία μια πολιτική αρχών απέναντι στους Τουρκοκυπρίους, την τουρκική και τουρκοκυπριακή Αριστερά, την οποία δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσει υπό την πίεση της συγκυρίας. Απαντώντας δε, σε αιτιάσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι μια θέση υπέρ του «ναι στο Σχέδιο Ανάν θα στοιχίσει εκλογικά στον Συνασπισμό, σημείωσε ότι «δεν θα ετεροπροσδιοριστούμε από κινδυνολογίες για την τύχη του Συνασπισμού, ούτε από εκτιμήσεις για τα πόσα θα πάρουμε ή θα χάσουμε από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Επίσης, απέναντι στο αίτημα του Αριστερού Ρεύματος για διεξαγωγή εσωτερικού δημοψηφίσματος για τη στάση του Συνασπισμού απέναντι στο Σχέδιο, ο κος Κωνσταντόπουλος παρατήρησε πως «αν δεν έχουμε αξιόπιστη Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία και όλα παραπέμπονται σε δημοψηφίσματα, δεν εξυπηρετούμε τους στόχους μας. Ο επικεφαλής του Συνασπισμού, υποστήριξε στη συνέχεια ότι «η λογική της ακινησίας για να αποφύγουμε τα χειρότερα και ότι ο χρόνος δουλεύει για μας διαψεύσθηκε, όπως επίσης ότι «η λύση δεν θα γίνει με μοντέλο ελληνικού κράτους με τουρκοκυπριακή μειονότητα. Απέναντι δε, σε κείνους που υποστηρίζουν στην ελληνική κοινωνία ότι η Κύπρος θα μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί από θέση ισχύος ως μέλος της Ε.Ε., αναρωτήθηκε: «Το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι καλό για επαναδιαπραγμάτευση του «όχι και όχι για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του «ναι;. Στο παραπάνω πλαίσιο, ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο, κατά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να ενισχυθεί η πρόταση για αναβολή των δημοψηφισμάτων προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες για αποδοχή του «ναι και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, να διασφαλιστεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να βρίσκεται στο μεταξύ υπό εκκρεμότητα στην Ε.Ε., και να υπάρξει άμεση πρόβλεψη και σχεδιασμός για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα.

    [06] Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ: Ναι στην πρόταση της ΚΕ

    15/04/2004 00:47:34

    Σε ποσοστό 64,80% η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ υιοθέτησε την πρόταση της ΚΕ του κόμματος για αναβολή των δημοψηφισμάτων για μερικούς μήνες. Μετά τα μεσάνυχτα ο επι του τύπου εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έχουν ως εξής: Ψήφισαν 1694 σύνεδροι. Από αυτούς οι 1097 (64,8%) τάχθηκαν υπερ της πρότασης της Κεντρικής Επιτροπής, 582 (34,3%) τάχθηκαν εναντίον της πρότασης και ψήφισαν «ΝΑΙ. Υπήρξαν 11 αποχές 3 άκυρα ψηφοδέλτια και ένα λευκό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 April 2004 - 11:30:15 UTC