Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θανατηφόρα επίθεση στον ηγέτη της Χαμάς, Α.Ράντισι
  • [02] Συναντήσεις στο Μαξίμου για τους Ολυμπιακούς
  • [03] Οχι από το 70,6% στο σχέδιο Ανάν
  • [04] Στην εντατική ο Θανάσης Βέγγος
  • [05] Συνάντηση Καραμανλή με αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

  • [01] Θανατηφόρα επίθεση στον ηγέτη της Χαμάς, Α.Ράντισι

    17/04/2004 21:25:08

    Εξέπνευσε ο Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι, ηγέτης της Χαμάς, λίγο αφότου σε κρίσμη κατάσταση διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

    Το όχημα του δέχθηκε πυραυλική επίθεση στη διάρκεια επιδρομής με ισραηλινά πολεμικά ελικόπτερα στη Γάζα.

    Η πληροφορία του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς δίνεται από πηγές της παλαιστινιακής οργάνωσης.

    [02] Συναντήσεις στο Μαξίμου για τους Ολυμπιακούς

    17/04/2004 19:29:27

    Διαδοχικές συναντήσεις με αντικείμενο τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φ. Πάλλη - Πετραλιά, τον υπουργό Μεταφορών Μ.Λιάπη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκη. Μετά τη συνάντηση, η κα Πετραλιά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το στέγαστρο Καλατράβα θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα, ενώ δήλωσε «πανέτοιμη και για τον έλεγχο του συντονιστή της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ που θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα επικεφαλής κλιμακίου. Εξίσου θετικός για το τραμ και τον προαστιακό εμφανίσθηκε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος σημείωσε ότι και τα δυο έργα «βαίνουν ομαλά. Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν κλήθηκε να σχολίασει το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για την ασφάλεια των Αγώνων, τόνισε ότι διάψευση από τη Σκότλαντ Γιαρντ, τον βρετανό πρέσβη και τους αρμόδιους φορείς στην Βρετανία δίνουν «μια ηχηρή απάντηση. «Είναι προφανές ότι ο καθένας κάνει τη δική του πολιτική, μέσα από τα δικά του έντυπα, κατέληξε ο κ.Βουλγαράκης.

    [03] Οχι από το 70,6% στο σχέδιο Ανάν

    17/04/2004 19:28:29

    Παραμένουν υψηλά τα ποσοστά της απόρριψης του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Επενδυτής, το 70,6% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του σχεδίου, το 18,3% υπέρ, ενώ το 11,1% προτιμά να μην πάρει θέση. Επίσης το 66,8% συμφωνεί να αναβληθεί το δημοψήφισμα για να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες και το 78,7% για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου σε σημαντικά θέματα. Ως προς το χειρισμούς απέναντι στο σχέδιο το 70,9% εγκρίνει την πολιτική του προέδρου της Κύπρου Τ.Παπαδόπουλου. Θετικά και μαλλόν θετικά κρίνει το 55,1% την πολιτική του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 25,3%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου είναι 43 και 41%.

    [04] Στην εντατική ο Θανάσης Βέγγος

    17/04/2004 19:28:16

    Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου ο κορυφαίος κωμικός Θανάσης Βέγγος, ο οποίος, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για άλλη αιτία, υπέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, επεισόδιο που διερευνάται εάν είναι περιορισμένης κλίμακας εγκεφαλικό. Ο δημοφιλής ηθοποιός εισήχθη χθες στο Θεραπευτήριο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης προστάτη. Η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής, όπως αναφέρουν ιατρικοί κύκλοι του νοσοκομείου, αλλά αργά το απόγευμα ο ασθενής εμφάνισε μια ζάλη η οποία ανησύχησε τους θεράποντες ιατρούς που εκτίμησαν ότι επρόκειτο για ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Το νοσοκομείο δεν δίνει επισήμως καμιά πληροφορία για το συμβάν καθώς η οικογένειά του, η σύζυγος και ο γιος του Θανάση Βέγγου, έχουν ζητήσει διακριτικότητα από τους γιατρούς.

    Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ότι παρότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η κατάστασή του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά και η γενική κλινική του εικόνα είναι θετική.

    [05] Συνάντηση Καραμανλή με αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

    17/04/2004 17:24:49

    Ευχές «να δώσει ο Θεός πραγματικά διορατική σοφία και εμπνευσμένη τόλμη στους αδελφούς μας Κυπρίους, για να δουν ποιά είναι η σωστότερη λύση απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντηση που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κ. Αναστάσιος απάντησε ότι ο ίδιος δεν πρέπει να κάνει σχόλια. «Είμαι σε άλλο χώρο, σε άλλο μέτωπο. Άλλοι έχουν την ευθύνη και άλλοι πρέπει να μιλήσουν γι΄ αυτά, εξήγησε. Υπενθύμισε ότι επί σειράς ετών, ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Συμπαραστάσεως Κυπριακού Αγώνος και όπως είπε «από παιδί θυμάμαι βγαίναμε στους δρόμους και φωνάζαμε για τη λύση. Μακάρι να δοθεί μια λύση. Σχετικά με τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό είπε ότι πήγε πάρα πολύ καλά και ότι επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του κ. Καραμανλή για την Αλβανία, την οποία όπως είπε ο κ. Αναστάσιος, ο πρωθυπουργός την γνωρίζει πολύ καλά και έχει επισκεφθεί ορισμένα χωριά της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 April 2004 - 20:30:15 UTC