Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κήρυγμα Χριστόδουλου
  • [02] Ησυχος με την συνείδησή του δηλώνει ο Τάσσος Παπαδόπουλος
  • [03] Υπέρ του ''ΟΧΙ'' στο σχέδιο Ανάν τάσσεται η ελληνική κοινή γνώμη.
  • [04] θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό δηλώνει ο Ελληνας ΥΠΕΞ.

  • [01] Κήρυγμα Χριστόδουλου

    18/04/2004 12:56:26

    Παίρνοντας αφορμή απο το γεγονός ότι η εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε', ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εστίασε το σημερινό κήρυγμά του ''στους κινδύνους, που όπως είπε, διατρέχει ο ελληνισμός''. ''Δεν είναι κινδυνολογία'', συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος, ''οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να αποσοβηθούν, μόνο με την ενότητα του λαού μας και την πίστη μας'',τόνισε. Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος αναρωτήθηκε ''πού βαδίζει ο κόσμος με το ρατσισμό, την τρομοκρατία, με τις εκδηλώσεις μίσους'' για να συνεχίσει ότι ''αν θέλουμε ειρήνη πρέπει να έχουμε και δικαιοσύνη και αν θέλουμε δικαιοσύνη πρέπει να έχουμε ορθοφροσύνη. Για να έχουμε όμως ορθοφροσύνη πρέπει να μελετάμε την ιστορία μας, αλλιώς πέφτουμε στα ίδια σφάλματα που πλήρωσαν πολύ ακριβά οι προηγούμενες γενιές''.

    Παρόντες στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος και ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης. Εξάροντας το έργο που έχει συντελέσει τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα ο αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος, ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος υπογράμμισε ότι το έργο αυτό γίνεται ''για να εξασφαλιστεί η ειρηνική διαβίωση των λαών σε μία περιοχή εύφλεκτη, την περιοχή των Βαλκανίων''. Αναφερόμενος, τέλος, στην ονομαστική εορτή του πρωτοσυγκέλου της αρχιεπισκοπής Πατέρα Θωμά Συνοδινού, ο αρχιεπίσκοπος

    κ. Χριστόδουλος παρατήρησε πως ''όλοι όσοι περιβάλλουν τον αρχιεπίσκοπο είναι μέτοχοι της κοινής και της μεγάλης ευθύνης, δέχονται όμως και τα πεπυρωμένα βέλη του πονηρού για τον οποίο επιδιώκεται να καμφθεί το φρόνημά μας'', επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος.

    [02] Ησυχος με την συνείδησή του δηλώνει ο Τάσσος Παπαδόπουλος

    18/04/2004 08:57:31

    Ησυχος με την συνείδησή του και έτοιμος να κοιτάξει κατάματα την Ιστορία, δηλώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ικανοποιημένος απο την έμμεση στήριξη της Αθήνας στην επόμενη μέρα του ''ΟΧΙ'', ενώ αποκαλύπτει ότι δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις απο τον Γιώργο Παπανδρέου. Ταυτόχρονα απαντά στις υπαινικτικές κατηγορίες των κκ Αναστασιάδη και Βασιλείου για τη ''χαμένη ευκαιρία'' της Καρπασίας.

    [03] Υπέρ του ''ΟΧΙ'' στο σχέδιο Ανάν τάσσεται η ελληνική κοινή γνώμη.

    18/04/2004 08:57:25

    Και στην ελληνική κοινή γνώμη η πλειοψηφία φέρεται να τάσσεται υπέρ του ''ΟΧΙ'' στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το 54% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ''όχι'' αν γινόταν και στην Ελλάδα δημοψήφισμα. Με το ''ναί'' τάσσεται το 28,8%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 17,2%.

    [04] θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό δηλώνει ο Ελληνας ΥΠΕΞ.

    18/04/2004 08:57:14

    Την πεποίθησή ότι δεν υπάρχουν ''τελευταίες ευκαιρίες'' στη ζωή και ότι, τελικώς, ακομη και σε περίπτωση καταψηφίσεως του Σχεδίου Ανάν στο προσεχές δημοψήφισμα, θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, διότι αυτό ''θα διευκολύνει και την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη και την ίδια την Τουρκία'', διατυπώνει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 April 2004 - 11:30:08 UTC