Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κυκλοφορία ξανά από σήμερα η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
  • [02] Απέσυραν τα τρακτέρ τους από τα Τέμπη οι βαμβακοπαραγωγοί
  • [03] Τρείς δικαστικοί παραπέμφθηκαν προς απόλυση - Κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας, προανήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος

  • [01] Στην κυκλοφορία ξανά από σήμερα η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

    Στην κυκλοφορία δόθηκε το πρωί η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, η οποία παρέμενε κλειστή από την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να επισκευαστεί η ζημιά που είχε προκληθεί σε καλώδιο σύνδεσης από πυρκαγιά. Η κίνηση γίνεται από μία λωρίδα για κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινοπραξία «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» τονίζει τα ακόλουθα:

    «Η Γέφυρα βρίσκεται σε άριστη δομική κατάσταση, προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε ασφάλεια σε όλο τον προβλεπόμενο κυκλοφοριακό φόρτο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που είναι απαραίτητος για τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς, η κυκλοφορία θα γίνεται σε δύο αντί για τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, προκειμένου να οριοθετηθεί επαρκής ζώνη εργασιών αποκατάστασης του καλωδίου. Γι΄αυτό το λόγο συστήνουμε στους χρήστες να δείξουν την απαραίτητη προσοχή:

  • Στη σήμανση.

  • Στο όριο ταχύτητας που καθορίζεται στα 40 χλμ. την ώρα (με αυτή την ταχύτητα, η διέλευση γίνεται σε 5 λεπτά).

  • Στις αποστάσεις ασφαλείας.

  • Στο μέγιστο επιτρεπόμενο πλάτος των οχημάτων που καθορίζεται στα 3,20 μ.

    Οι κάτοχοι εβδομαδιαίων ή μηνιαίων καρτών που δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιούν τη Γέφυρα για πέντε ημέρες δεν θα ζημιωθούν αλλά αντιθέτως:

  • Η Γέφυρα Α.Ε. τους αποζημιώνει γιβ αυτή την ταλαιπωρία με την προσφορά μίας δωρεάν μηνιαίας κάρτας.

  • Το πλεονέκτημα για το συνδρομητή είναι δέκα δωρεάν διελεύσεις που ισχύουν για ένα μήνα.

    Με την κίνηση αυτή, που ξεπερνά την απλή παράταση ισχύος κάθε κάρτας για πέντε επιπλέον ημέρες, η Γέφυρα Α.Ε. ευχαριστεί τους συνδρομητές της για την κατανόησή τους.

    Προϋποθέσεις ανταλλαγής:

    Κάθε κάτοχος εβδομαδιαίας ή μηνιαίας κάρτας μπορεί να ανταλλάξει την κάρτα του έναντι μιας μηνιαίας δωρεάν κάρτας:

  • Στους θαλάμους διοδίων, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου 2005.

  • Στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας Α.Ε., πλησίον του Σταθμού Διοδίων, από Δευτέρα έως και Σάββατο και ώρες από 8.00 έως 21.00 και Κυριακή από τις 10.00 έως 18.00.

    Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2005, η αντικατάσταση των καρτών θα γίνεται αποκλειστικά από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρα Α.Ε. πλησίον του Σταθμού Διοδίων».

    [02] Απέσυραν τα τρακτέρ τους από τα Τέμπη οι βαμβακοπαραγωγοί

    Αποχώρησαν απο τα Τέμπη, οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν ομόφωνα χθες, δηλώνουν οτι αποσύρουν τα γεωργικά μηχανήματα τόσο απο τα Τέμπη, όσο και απο τους υπόλοιπους χώρους συγκέντρωσης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αναστολή των κινητοποιήσεών τους για ένα μήνα, καθώς στις 24 Φεβρουαρίου λήγει η διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων και αναμένεται το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων.

    Βάσει των ανακοινώσεων που θα γίνουν τότε από το υπουργείο, οι βαμβακοπαραγωγοί επιφυλάσσονται να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Πάντως, η συντονιστική επιτροπή αγροτών παραμένει ενεργή και πρόκειται στο αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει περιοδείες στα χωριά, προκειμένου να ενημερώσει τους αγρότες για την κατάσταση, αλλά και για το ζήτημα της αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ, που επίσης αποτελεί σημείο αιχμής για τον αγροτικό κόσμο.

    Σε ανακοίνωσή τους, σχετικά με την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες καλούν μέχρι τέλους Φεβρουαρίου τον υποργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο να απαντήσει:

    - για το ύψος της επιστροφής συνυπευθυνότητας, καθόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι,

    - για τις αδιάθετες ποσότητες, γιατί ο ίδιος δεσμεύτηκε για εξεύρεση λύσης, όπως υποστηρίζουν,

    - για τη μείωση του κόστους παραγωγής,

    - για ουσιαστική χρήση του Μητρώου Αγροτών,

    - για την ύπαρξη δέσμευσης σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την ενεργοποίηση πολιτικών για τη συμπλήρωση της απώλειας εισοδήματος, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από το 2006 και

    - για την ύπαρξη δέσμευσης σχετικά με την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων στη Θεσσαλία.

    Στο μεταξύ, στο "χορό" των κινητοποιήσεων μπήκαν από χθες άλλοι αγρότες, οι οποίοι συντονίζονται από την ΠΑΣΥ που πρόσκειται στο ΚΚΕ και ξεκίνησε πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

    Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ, η οποία εξελίσσεται ταυτόχρονα σε 32 νομαρχίες της χώρας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών στον Τύρναβο και συμβολικά έκλεισε η εθνική οδός Ελασσόνας- Κοζάνης, όπως και ο δρόμος στην περιοχή Δαμασίου.

    Οι συντονιστές του αγώνα της ΠΑΣΥ μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ενδυνάμωση των μπλόκων με τρακτέρ, ενώ η περαιτέρω πορεία θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα ληφθεί πανελλαδικά.

    [03] Τρείς δικαστικοί παραπέμφθηκαν προς απόλυση - Κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας, προανήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος

    Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Κάπος παρέπεμψε σήμερα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης τρεις δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε παραδικαστικό κύκλωμα, που δρούσε στο χώρο της δικαιοσύνης.

    Πρόκειται για τον αντεισαγγελέα Εφετών Ν. Αθανασόπουλο, την πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία και την επίσης πρωτοδίκη Παναγιώτα Τσέβη. Ηδη, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έχει παραπεμφθεί και ο πρόεδρος πρωτοδικών Λ. Στάθης, ο οποίος δεν εμπλέκεται σε κυκλώματα, αλλά έχει παραπεμφθεί για άλλα δικαστικά αδικήματα.

    Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Κάπος, με αφορμή τις εν λόγω παραπομπές, δήλωσε "στόχος είναι να βρεθεί ο πυθμένας της υπόθεσης. Τα αρμόδια όργανα δεν γνωρίζουν εμπόδια και δεν θα διστάξουν για τίποτα. Θα κοπούν κεφάλια εκεί που θα κρίνουν τα όργανα της δικαιοσύνης ότι πρέπει να γίνει. Η δικαιοσύνη δεν χρειάζεται την προστασία κανενός, εκτός των οργάνων της. Δεν είναι θεσμός υπό επιτήρηση. Η δικαιοσύνη δεν είναι δρύς πεσούσα να ξυλεύεται ο καθένας".

    Χριστόδουλος:Θα προχωρήσω σε κάθαρση

    Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα τους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισήμανε ότι παρακολουθεί όλα όσα λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες για την εκκλησία, η οποία όπως τόνισε είναι το αποκούμπι του λαού μας.

    Οφείλουμε είπε, με θετικό τρόπο να την προστατέψουμε. Και πρόσθεσε με έμφαση, το καθήκον μου είναι ένα: να προχωρήσει η κάθαρση χωρίς κανένα συμβιβασμό, με αίσθημα δικαίου, διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

    Ας σημειωθεί, ότι την Πέμπτη, συγκαλείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην οποία θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει αυτές τις μέρες την εκκλησία και την κοινή γνώμη.

    Παρέμβαση Καραμανλή για φαινόμενα διαφθοράς

    Παρέμβαση, με δημόσια δήλωσή του, για τα φαινόμενα διαφθοράς που αποκαλύπτονται στον χώρο της δικαιοσύνης, έκανε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως "απαρέγκλιτη απόφαση της νέας διακυβέρνησης είναι η εξάλειψη των φαινομένων αδιαφάνειας και διαφθοράς σε όλους του χώρους του δημόσιου βίου. Η απόφαση αυτή ισχύει πολύ περισσότερο για τον χώρο της Δικαιοσύνης".

    Ο κ. Καραμανλής κάλεσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τους ίδιους τους δικαστές να αποβάλουν απο το Σώμα τους ελάχιστους επίορκους συναδέλφους τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι Ελληνες δικαστές στην συντριπτική τους πλειονότητα με την επιστημονική τους κατάρτιση, το ήθος και την ακεραιότητά τους, τιμούν και τον όρκο τους και το θεσμό. Αυτοί, λοιπόν, οι ίδιοι και η ηγεσία τους, οφείλουν πρώτοι απ' όλους - στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της Δικαιοσύνης- να αποβάλουν απο το Σώμα τους ελάχιστους επίορκους συναδέλφους τους".

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για δικαστικούς που λειτουργούν σε συνθήκες διαφθοράς και συναλλαγής, ρίχνουν βαριά σκιά στη δικαιοσύνη και πλήττουν ένα θεσμό, θεμέλιο της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Και πρόσθεσε ότι "ο σεβασμός των νόμων είναι αναγκαίος όρος για τη λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου. Για να σέβονται όμως οι πολίτες το νόμο πρέπει και οι λειτουργοί του να εμπνέουν σεβασμό και εμπιστοσύνη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 February 2005 - 13:49:51 UTC