Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του Βαβύλη
  • [02] Εκατοντάδες νεκροί απο ισχυρό σεισμό στο Ιράν
  • [03] Βελτίωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας.
  • [04] Παρέμβαση του πρωθυπουργού σήμερα στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ με τον Μπους

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του Βαβύλη

    Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, παρουσιάστηκε, χθες, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ Γιάννης Τριανταφυλλάκης.και έδωσε διευκρινίσεις για την επιστολή Βαβύλη, που παρέδωσε ο ίδιος στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Τριανταφυλλάκης υποστήριξε ότι την επιστολή του Βαβύλη -που δεν φέρει υπογραφή και δεν έχει ημερομηνία- του την έδωσε η μητέρα του Βαβύλη που διαμένει στο Βόλο.

    Ακόμα, ο Τριανταφυλλάκης είπε στον κ. Λινό ότι επικοινωνεί έμμεσα με το Βαβύλη μέσω της μητέρας του.

    Κύκλοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκτιμούν ότι υπάρχει ελπίδα να εμφανιστεί και να παραδοθεί στις Αρχές, είτε αστυνομικές είτε εισαγγελικές, ο Βαβύλης.

    Κατάθεση αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη

    Κατέθεσε στην Ασφάλεια ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης για την υπόθεση του διαμερίσματος στην οδό Μελά 27 στην περιοχή Ζωγράφου το οποίο είχε νοικιαστεί στο όνομά του πριν από περίπου δύο χρόνια και έμενε εκεί ο Απόστολος Βαβύλης.

    Η κατάθεση του αρχιμανδρίτη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και σύμφωνα με αστυνομική πηγή δήλωσε ότι είχε άγνοια για το γεγονός ότι είχε νοικιαστεί διαμέρισμα στο όνομά του.

    Επίσης δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί το διαμέρισμα τον περασμένο Αύγουστο για να μιλήσει με τον Βαβύλη για τον οποίο όμως πίστευε ότι είναι ο Απόστολος Φωκάς που είχαν πάει μαζί στα Ιεροσόλυμα και έγινε αργότερα μοναχός με το όνομα Ραφαήλ.

    Επίσης επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί του τον περασμένο Οκτώβριο για να μιλήσουν σχετικά με το ίδρυμα "Magna Grecia" στην Κάτω Ιταλία.

    Στην Ασφάλεια κλήθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος όπως είπε δεν αναγνωρίζει τον κ. Φαρμάκη ως ενοικιαστή. Είπε επίσης ότι αυτός που το νοίκιασε είχε κοντό μούσι και δήλωσε τα στοιχεία χωρίς να του δείξει ταυτότητα. Από φωτογραφίες αναγνώρισε τον Απόστολο Βαβύλη.

    Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε και η έρευνα που έκανε η σήμανση στο διαμέρισμα για τα δακτυλικά αποτυπώματα και πιστοποιήθηκε ότι πολλά από αυτά ανήκουν στον Βαβύλη.

    Ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης μετά την κατάθεσή του αποχώρησε από την Ασφάλεια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βαβύλη.

    Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

    Επιπλέον εξηγήσεις καλείται, από την ΔΙΣ, που συνεδρίασε σήμερα, να δώσει στην ειδική εξ Αρχιερέων Επιτροπή ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος έχει τεθεί σε 6μηνη διαθεσιμότητα. Ο ιεράρχης καλείται να απαντήσει σε όσα δημοσιεύονται σε καθημερινή εφημερίδα και συγκεκριμένα ότι έχει υπεράκτια (οφσορ) εταιρεία στα νησιά της Καραϊβικής, για να διακινεί τα χρήματά του στο εξωτερικό και ότι στο όνομα του υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραπεζικοί λογαριασμοί.

    Επίσης, η ΔΙΣ ζητεί από τον μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο να δώσει νέες εξηγήσεις για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, που φέρεται να ήταν μαζί με τον Απόστολο Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα.

    Η Σύνοδος αποφάσισε να στείλει έγγραφο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να προωθηθεί το συντομότερο η ψήφιση νόμου περί της προταθείσης συστάσεως του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου των καταγγελλομένων κατά Αρχιερέων, το οποίο να κοινοποιηθεί και στον πρωθυπουργό. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλούν προς την κυβέρνηση όλες οι προτάσεις που υπερψηφίστηκαν από την ιεραρχία. Θα αποσταλεί ακόμη εγκύκλιος προς όλους τους μητροπολίτες, για την άμεση εφαρμογή όσων μέτρων ψήφισε η Ιεραρχία και δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο κατάλογος των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, έχει αποκαθαρθεί από όσους κληρικούς καταδικάσθηκαν κατά καιρούς για διάφορα παραπτώματα και από όσους έχουν αποβιώσει. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Τριφυλίας Στέφανος υπέβαλε από τις 15 Φεβρουαρίου μήνυση στην εφημερίδα που εμφάνισε επιλήψιμη φωτογραφία, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζεται ο 93χρονος ιεράρχης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε ακόμη, ότι στη θέση του νεοεκλεγέντος μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος ήταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μεντζελόπουλος.

    Η Αρχιεπισκοπή δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες που έφεραν τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο, εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου να έχει παραιτηθεί.

    Αντώναρος: Η κυβέρνηση επικροτεί όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την κάθαρση

    Η κυβέρνηση επικροτεί όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την κάθαρση και την καταπολέμηση δυσάρεστων φαινομένων στους κόλπους της Εκκλησίας, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Σε ερώτηση για την "όφ σόρ" εταιρία που διαθέτει, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδος, ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι ζήτημα που αφορά την ηθική συμπεριφορά και αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Εκκλησίας για να προσθέσει όμως ότι σε θέματα που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη γίνονται έρευνες από τις Αρχές της Πολιτείας.

    Σε ερώτηση προσωπικού χαρακτήρα, που αφορούσε αποστροφή της ομιλίας του αρχιεπισκόπου για δικές του δηλώσεις, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι προφανώς στον αρχιεπίσκοπο είχαν φθάσει παραποιημένα αποσπάσματα τα οποία εν τη ρύμη της προετοιμασίας συμπεριέλαβε στην ομιλία του. Υπήρξε επαφή και δόθηκαν αμοιβαίες διευκρινήσεις, είπε.

    Παπαληγούρας: Η Εκκλησία έχει την πρωτοβουλία για τα μέτρα

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, ερωτηθείς για τα μέτρα κάθαρσης της Εκκλησίας, απάντησε ότι "η Εκκλησία είναι αυτή που έχει την πρωτοβουλία των μέτρων για την αυτοκάθαρσή της και αν υπάρξει ειδική πρόσκληση της Πολιτείας, η Πολιτεία θα ανταποκριθεί, δηλαδή θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, η κάθαρση της Εκκλησίας".

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν αναφορές εμπλοκής ανώτατων δικαστικών σε σκάνδαλα, ο κ. Παπαληγούρας απάντησε: "Ο υπουργός Δικαιοσύνης ασκεί κατά το νόμο τα καθήκοντά του. Οταν τα ασκήσει, θα το δείτε".

    Τέλος, ερωτηθείς για το αν βρισκόμαστε κοντά στη σύλληψη του Απόστολου Βαβύλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: "Δεν έχω πρόθεση να κάνω τέτοιου είδους εκτιμήσεις. Το ουσιώδες είναι ότι αυτή την ώρα, η Ελληνική Πολιτεία, η ελληνική Δικαιοσύνη, μπορεί να εξασφαλίσει για κάθε πολίτη και για τον Απόστολο Βαβύλη δίκαιη δίκη".

    [02] Εκατοντάδες νεκροί απο ισχυρό σεισμό στο Ιράν

    Τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα την επαρχία Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, 200 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαμ που είχε ισοπεδωθεί από τον Εγκέλαδο πριν 14 μήνες.

    ''Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αρκετά χωριά και πιστεύουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά" δήλωσε στον ραδιοσταθμό της Τεχεράνης ο επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομεμίου του Κερμάν, Αλί Σαριφί.

    Λίγο νωρίτερα,εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 80 και οι τραυματίες σε 300. Ο εκπρόσωπος κάλεσε τους κατοίκους στις σεισμόπληκτες περιοχές να επαγρυπνούν και να εκκενώσουν τα σπίτια που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές καθώς αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί.

    "Πέντε χωριά στην περιοχή έχουν καταστραφεί σε ποσοστό από 20% έως 70%" δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο Κερμάν. Οι επικοινωνίες με πολλά χωριά έχουν διακοπεί και πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί από κατολισθήσεις .

    Οι αρχές έχουν διαθέσει μέχρι τώρα δύο ελικόπτερα στα συνεργεία διάσωσης και αναμένονται άλλα τέσσερα, ενώ αναχώρησαν ήδη για την πληγείσα περιοχή δύο τάγματα του στρατού για την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους, τόνισε ο εκπρόσωπος.

    Η δόνηση επληξε την περιοχή Ζαράντ, 70 χιλιόμετρα από το Κερμάν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κερμάν.

    Στις 26 Δεκεμβρίου του 2003 ,σεισμός 6,4 έως 6,7 Ρίχτερ είχε ισοπεδώσει την πόλη Μπάμ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30.000 άνθρωποι.

    [03] Βελτίωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης υπέγραψε χθες από κοινού με το Βούλγαρο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης Νικολάι Βασίλεφ, πρωτόκολλο συνεργασίας των δυο χωρών για τη βελτίωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας.

    Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου, στη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί, μέσα σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Προμαχώνα, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Νίκου Τσιαρτσιώνη και του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα, επισφραγίστηκε η προσπάθεια των δυο χωρών για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών τους στο λιγότερο χρόνο.

    Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί των δυο χωρών συμφωνήθηκε:

    1. Η άμεση δρομολόγηση ενός σύγχρονου τρένου υψηλών ανέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Σόφιας, που θα μειώνει το χρόνο σε 5.30 ώρες από 7.40βπου είναι σήμερα.

    2. Η αναβάθμιση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Θεσσαλονίκης - Σόφιας μέχρι το 2011, καθιστώντας εφικτούς χρόνους διαδρομής της τάξης των 3,5 ωρών.

    3. Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα του Lom στο Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως το 2013, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων συνδυασμένων μεταφορών με την κεντρική Ευρώπη.

    4. Η ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι το 2013, ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Θεσσαλονίκης -Σόφιας που αποτελεί έργο προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.

    5. Η λήψη συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων για τη μείωση του χρόνου αναμονής των διασυνοριακών διελεύσεων.

    6. Η άμεση ενίσχυση του προσωπικού των ελληνικών τελωνείων στον Προμαχώνα με επιπλέον άτομα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων.

    7. Η λειτουργία μέσα στον Ιούνιο του 2005, της νέας συνοριακής διάβασης Δράμα - Εξοχή - Ilinden - Goce Delchev με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης από τις υπόλοιπες συνοριακές διελεύσεις.

    Στις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε αποφασισμένος «ότι θα επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας και Βουλγαρίας, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις πολιτών και εμπορευμάτων, στοχεύοντας στην εξασφάλιση της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών».

    Ο κ. Λιάπης εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει ενεργά και να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες της Βουλγαρίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Βασίλεφ για την άριστη συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα.

    Από τη μεριά του ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι η χώρα του θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ενωμένη Ευρώπη στα δυο επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του ήδη ξεκίνησε προσπάθεια για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των πολιτών και της γρήγορης μεταφοράς των εμπορευμάτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε τη δρομολόγηση ακόμα δυο αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σόφια. Επίσης, ο κ. Βασίλεφ τόνισε ότι ήδη γίνονται προσπάθειες για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των τελωνείων προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες από την Ελλάδα.

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επισήμανε ότι με το πρωτόκολλο «ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας και ευημερίας των δυο λαών» για να συμπληρώσει ότι «αφήνουμε κάθε τι στενάχωρο στην ιστορία και στο παρελθόν, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο προς όφελος των πολιτών».

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έκανε λόγο για «ποιοτική αναβάθμιση των συνόρων με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», ανακοινώνοντας εκτός από την αύξηση του προσωπικού των τελωνειακών σταθμών και την εγκατάσταση σύγχρονης τεχνολογίας με ακτίνες που «θα επιβεβαιώνουν μέσα σε επτά δεύτερα το εμπόρευμα του φορτηγού, μειώνοντας έτσι σημαντικά το χρόνο παραμονής και ελέγχου».

    Νωρίτερα, οι κ. Λιάπης και Βασίλεφ επιθεώρησαν τους Οδικούς Συνοριακούς Σταθμούς Προμαχώνα και Kulata.

    [04] Παρέμβαση του πρωθυπουργού σήμερα στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ με τον Μπους

    Παρέμβαση για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τις προοπτικές που διανοίγονται θα κάνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σήμερα το απόγευμα στην ειδική σύσκεψη των ηγετών της ΕΕ με τον Τζόρτζ Μπους.

    Στο μεταξύ, ο Μπους απηύθυνε έκκληση για ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες καλώντας το ΝΑΤΟ να διευρύνει το ρόλο του στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια της συνόδου της Βορειοατλαντικής συμμαχίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Πηγές της Συμμαχίας δήλωσαν ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν στην ανάληψη μεγαλύτερου ρόλου στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας,αν και οι αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει Γερμανία και Γαλλία δείχνουν εκ των προτέρων ότι η δέσμευση αυτή δεν πρόκειται να ανταποκρίνεται πλήρως στο αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Οι συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να εστιαστούν και στην επέκταση της αποστολής της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν, πέραν της Καμπούλ και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Αναφορικά με το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε χθες να αποκλείσει το ενδεχόμενο της χρήσης στρατιωτικής δύναμης αν η Τεχεράνη δεν σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα,αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι εκτιμούν ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με διπλωματικά μέσα.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες περιμένουν να ακούσουν, επίσης, τις απόψεις του Τζόρτζ Μπους στο θέμα της μεταρρύθμισης του ΝΑΤΟ, όπως έχουν ζητήσει η Γερμανία και η Γαλλία, ώστε η συμμαχία να αποκτήσει ένα ευρύτερο πολιτικό ρόλο και να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις απευθείας συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ .

    Πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ,ο πρόεδρος Μπους συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ουκρανό ομόλογό του,Βίκτορ Γιούστσενκο.Στη συνάντηση που κράτησε ένα τέταρτο παρέστασαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και Μπόρις Τάρασιουκ.

    Το απόγευμα ,ο πρόεδρος Μπους αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ που προοδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Μπους θα μεταβεί στο Μάιντς της δυτικής Γερμανίας,όπου αύριο θα συναντηθεί κατ` ιδίαν με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε μάλιστα σε συνέντευξή του ότι η Γερμανία χρειάζεται να βρει "κοινό έδαφος" με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι δύο χώρες έχουν επιλύσει τις διαφορές τους για το Ιράκ."Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ανάγκη ο ένας του άλλου για την επίλυση των μεγάλων διεθνών προβλημάτων" σημείωσε ο Σρέντερ.

    "Υπήρξαν διαφορές στο παρελθόν λόγω του πολέμου στο Ιράκ", τόνισε ο Σρέντερ ,προσθέτοντας ότι "αυτές οι διαφορές ξεπεράστηκαν".Ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε πάντως ότι το Βερολίνο " δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ. Ο πρόεδρος Μπους γνωρίζει τη θέση μας. Την αποδέχεται και τη σέβεται".

    Την Πέμπτη ο Μπους θα μεταβεί στη Μπρατισλάβα όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 February 2005 - 13:07:12 UTC