Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζει τις συσκέψεις ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
  • [02] Στους «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός
  • [03] Νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ
  • [04] Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για αντιμετώπιση πυρηνικής τρομοκρατίας
  • [06] Τα φαβορί για τα βραβεία Οσκαρ
  • [07] Σύσκεψη στο Μαξίμου για εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ
  • [08] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με πρόεδρο Νοτίου Αφρικής

  • [01] Συνεχίζει τις συσκέψεις ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Αλλεπάλληλες συσκέψεις είχε και απόψε στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Οταν έφυγε, αργά απόψε, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων λακωνικά: «Προχωρούμε ασυμβίβαστα στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ιεραρχίας».

    Νωρίτερα ο κ. Χριστόδουλος είχε και πάλι συσκέψεις προκειμένου να καθορίσει την παραπέρα πορεία του. Ωστόσο ορισμένοι αρχιερείς όπως για παράδειγμα ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ζήτησε την παραίτηση του αρχιεπισκόπου, προσθέτοντας οτι αν είναι να υπάρξει κάθαρση στην Εκκλησία «ας πάμε όλοι να πνιγούμε».

    Ο γενικός γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιος Κολλάς, ζήτησε απο τον αρχιεπίσκοπο να κάνει «μια θυσία για το καλό της Εκκλησίας» όπως τόνισε και να απομακρυνθεί. Ομως ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων είπε οτι στηρίζει και στέκεται στο πλευρό του κ. Χριστόδουλου.

    [02] Στους «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός

    Στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου UEFA προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Μετά τη νίκη του στο γήπεδο Καραϊσκάκη, την περασμένη Πέμπτη με 1-0, νίκησε χθες με το ίδιο σκορ τη Σοσό και μέσα στην έδρα της, με γκολ του Στολτίδη στο 66' και τώρα θα αντιμετωπίσει την αγγλική Νιουκάστλ. Αντίθετα δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς με τη Σεβίλη καθώς ηττήθηκε με 2-0 στην Ισπανία και σε συνδυασμό με το 1-0 του αγώνα της Λεωφόρου αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν από το 72ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκονζάλες. Τα γκολ για τους ισπανούς πέτυχαν στο 82' ο Μακουκούλα και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αντριάνο.

    [03] Νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

    Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στα μέσα Μαρτίου από το υπουργείο Υγείας και αφορά την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των 17 περιφερειακών συμβουλίων υγείας τα οποία λειτούργησαν τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να κριθούν ως ευέλικτα και αποτελεσματικά. Στη θέση τους ιδρύονται 17 διοικήσεις για τις μεγάλες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Η κάθε μια από τις διοικήσεις αυτές θα συμπεριλαμβάνει κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών για θέματα υγείας το οποίο θα μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά, αλλά και να δέχεται τις αιτήσεις των ασφαλισμένων για ραντεβού και άλλες υπηρεσίες. Επίσης, θα λειτουργεί ενημερωτικά για τις εφημερίες των νοσοκομείων, αλλά και για τις νεότερες θεραπευτικές δυνατότητες που αναπτύσσονται στα νοσοκομεία κάθε περιφέρειας.

    Προβλέπεται να δημιουργηθούν τμήματα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, ενώ κάθε διοίκηση θα έχει ειδική τεχνική υπηρεσία που θα έχει ως στόχο τη συντήρηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που θα καλύπτει. Πιο ισχυρά θα είναι τα νοσοκομεία με βάση το νέο νόμο, καθώς δεν θα υπάγονται σε οργανισμούς όπως το περιφερειακό συμβούλιο υγείας, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα διατηρούν την διοικητική τους αυτοτέλεια και θα διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κάθε νοσοκομείο θα έχει πλέον τον δικό του προϋπολογισμό, αριθμό φορολογικού μητρώου και σφραγίδα . Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διευρύνονται τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων στα οποία θα συμμετέχουν στο εξής και οι εργαζόμενοι.

    Ο νέος νόμος προβλέπει να ασφαλίζεται το ιατρικό προσωπικό έτσι ώστε σε περίπτωση ιατρικού λάθους οι πολίτες να καταγγέλλουν το νοσοκομείο και όχι προσωπικά τον ιατρό που ενδεχομένως ευθύνεται γι' αυτό. Όσον αφορά τα οικονομικά των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία το νομοσχέδιο προβλέπει να τους καταβάλλονται εντός δύο μηνών ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν υπερωρίες ή μισθούς.

    Σημαντικό είναι το γεγονός ότι καταργείται το όριο ηλικίας για το διορισμό γιατρών που καλούνται να υπηρετήσουν σε άγονες και ακριτικές περιοχές.

    Τέλος το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το όριο των συνταγών που θα πρέπει να θεωρούνται από το δημόσιο αυξάνεται από τα 60 στα 100 ευρώ κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ένας ασφαλισμένος δεν θα πρέπει να αναζητά θεώρηση συνταγής παρά μόνο αν τα φάρμακά του υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 100 ευρώ. Αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

    [04] Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

    Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων έχει το κυβερνών κόμμα έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έρευνα της εταιρείας Μέτρον Ανάλυσις.

    Ενα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,9% , το ΠΑΣΟΚ 33,9%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΝ 3,7%, το ΛΑΟΣ 2,9%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,9%. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Οκτώβριο ήταν 6,1 μονάδες.

    Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 42,5% έναντι 29,8% του Γ. Παπανδρέου.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με περίπου 28 μονάδες του ΠΑΣΟΚ καθώς συγκεντρώνει 50,7% έναντι 21,9% . Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αυξημένη συσπείρωση με 84,4% έναντι 83,2% της συσπείρωσης της ΝΔ.

    Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 60,1%, ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου με 56,8% , ο Αλέκος Αλαβάνος -που μετράται για πρώτη φορά ως αρχηγός- με 39,4% η Αλέκα Παπαρήγα με 35,2% και ο Γ. Καρατζαφέρης με 23,4%.

    Ενδιαφέρον έχει και ο δείκτης της δημοτικότητας του Αρχιεπισκόπου καθώς η έρευνα έχει γίνει μέσα στην δίνη της εκκλησιαστικής κρίσης. Η δημοτικότητα του κ. Χριστόδουλου φτάνει το 41,7% έναντι 65,5% τον περασμένο Οκτώβριο.

    [05] Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για αντιμετώπιση πυρηνικής τρομοκρατίας

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν στη Μπρατισλάβα να συντονίσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να αντιμετωπισθεί από κοινού η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας, βεβαιώνοντας ότι προέχει "η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων" με στόχο ακριβώς την πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων.

    "Μας ανήκει μία ιδιαίτερη ευθύνη όσον αφορά την ασφάλεια των πυρηνικών όπλων και των σχάσιμων υλικών ώστε, αμφότερα, να μην είναι δυνατόν να περιέλθουν στα χέρια τρομοκρατών", αναφέρεται σχετικά στην αμερικανορωσική κοινή δήλωση, που εκδόθηκε στο τέλος των συνομιλιών Μπους και Πούτιν στη Μπρατισλάβα.

    "Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση ανάπτυξης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μας στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας με άξονα τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων των κρατών μας, μαζί δε με τους φίλους και τους συμμάχους μας σε όλον τον κόσμο", προστίθεται.

    "Γιαυτόν τον σκοπό, ΗΠΑ και Ρωσία θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη συνεργασία όσον αφορά τις δυνατότητες επείγουσας ανταπόκρισης επ' ευκαιρία των επιπτώσεων από ένα πυρηνικό ή από ένα ραδιολογικό περιστατικό", επισημαίνεται εξάλλου.

    "Αμερικανοί και Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα συμμεριστούν τις καλύτερες πρακτικές για να βελτιωθεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων, θα εγκαινιάσουν δε και συνομιλίες και με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών, που διαθέτουν προηγμένα πυρηνικά προγράμματα", αναφέρεται επίσης.

    Αναλυτές επισημαίνουν ότι σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες Πούτιν-Μπους στη Μπρατισλάβα, "διέρρευσε" έκθεση της CIA, κατά την οποία οι ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις "είναι ευάλωτες σε τρομοκρατικές επιθέσεις" και από πολλά πυρηνικά συγκροτήματα στη Ρωσία "λείπει πυρηνικό υλικό".

    Η Ρωσία έχει περίπου τέσσερις χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι έτοιμοι να εξαπολυθούν από διάφορες βάσεις στο ρωσικό έδαφος, ή είναι τοποθετημένοι σε ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια, ή ακόμα και σε διηπειρωτικά βομβαρδιστικά.

    Πολλές χιλιάδες, εξ άλλου, είναι και οι ρωσικές "μη-στρατηγικές" πυρηνικές κεφαλές.

    [06] Τα φαβορί για τα βραβεία Οσκαρ

    Την παραμονή της απονομής των βραβείων Όσκαρ, της μεγαλύτερης κινηματογραφικής διάκρισης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ταινία "Million Dollar Baby" του Κλιντ Ιστγουντ προηγείται στα προγνωστικά για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας απέναντι στην ταινία "Aviator" του Μάρτιν Σκορσέζε.

    Στο Κόντακ Θίατερ, την τεράστια αίθουσα στην καρδιά του Χόλιγουντ όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή, ο Ιστγουντ μπορεί επίσης να κερδίσει και το Οσκαρ σκηνοθεσίας για την ίδια ταινία, στερώντας για μια ακόμα φορά το βραβείο από τον Σκορσέζε ο οποίος δεν έχει τιμηθεί ποτέ από την Ακαδημία στα τριάντα χρόνια της καριέρας του.

    "Το Million Dollar Baby είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό, ενώ το Aviator πιο ψυχρό, ακόμα και αν σαν ταινία είναι ανώτερη", δήλωσε η δημοσιογράφος Αν Τόμσον που ειδικεύεται στα θέματα αυτά.

    "Το Aviator θα έπρεπε να προηγείται. Είναι η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες και τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ταινίες αυτές έχουν κερδίσει 18 φορές το Όσκαρ καλύτερης ταινίας", διευκρίνισε ένας άλλος ειδικός, ο Τομ Ο Νιλ.

    Το "Aviator" είναι υποψήφιο για έντεκα Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό του πρώτου αντρικού ρόλου για τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

    Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ταινία του Ιστγουντ έχει δύο ατού: πρώτον, η δημοτικότητα του Ιστγουντ ανάμεσα στους ηθοποιούς, πολλοί από τους οποίους ψηφίζουν για τα βραβεία, και δεύτερον, ότι η ταινία του βγήκε αργότερα στις αίθουσες και έτσι είναι πιο "φρέσκια" στη μνήμη του κοινού και των κριτών.

    Πάντως "ο κύβος ερρίφθη". Οι νικητές έχουν ψηφιστεί από την Τρίτη και τα αποτελέσματα θα παραμείνουν καλά φυλαγμένα μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

    Στην κατηγορία του Α'αντρικού ρόλου φαβορί είναι ο Τζέιμι Φοξ για την ερμηνεία του στην βιογραφική ταινία "Ρέι", ενώ στην κατηγορία του Α' γυναικείου ρόλου επαναλαμβάνεται η ιστορία του 2000 με την Χίλαρι Σουάνκ και την Ανέτ Μπένινγκ να βρίσκονται αντιμέτωπες, η πρώτη για την ταινία "Million Dollar Baby" και η δεύτερη για το "Being Julia". Πριν πέντε χρόνια το βραβεία είχε κερδίσει η Χίλαρι Σουάνκ για την ερμηνεία της στην ταινία "Boys Don't Cry".

    Τέλος φαβορί για τα Οσκαρ Β' αντρικού και γυναικείου ρόλου είναι η Κέιτ Μπλάνσετ που ενσαρκώνει την Κάθριν Χεπμπορν στο "Aviator" ο Μόργκαν Φρίμαν για το "Million Dollar Baby".

    Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την ταινία "Million Dollar Baby"

    [07] Σύσκεψη στο Μαξίμου για εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ

    Τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και των εκπροσώπων των εργαζομένων συζήτησε ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη , Μεταφορών Μ. Λιάπη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Βουρλούμη.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι στο σχέδιο θα συμμετάσχει και το Δημόσιο υπογραμμίζοντας πως "είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει εξυγίανση όχι μόνο στον ΟΤΕ αλλά και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και το νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί".

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι ο ΟΤΕ θα πρέπει να εξυγιανθεί και να δουλέψει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σαν πραγματική ιδιωτική επιχείρηση και σημείωσε ότι το σχέδιο εθελουσίας εξόδου θα βοηθήσει το μέλλον του Οργανισμού.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι ο κ. Αλογοσκούφης είπε "το Δημοσιο είναι μέτοχος στον ΟΤΕ κατά περίπου 50% και από το ποσοστό της συμμετοχής του έχει υποχρέωση να βοηθήσει στην εξυγίανση του ΟΤΕ".

    Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ εφόσον οι 6.000 εργαζόμενοι που υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν, θα ανταποκριθούν όλοι στο πρόγραμμα, δηλαδή το κόστος εξαρτάται από το πόσοι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

    Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης που θα φέρει στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση τόνισε "στηρίζουμε την προσπάθεια του Οργανισμού να εξυγιανθεί καθώς ο ΟΤΕ λειτουργεί μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και πρέπει να είναι μία βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση. Από δώ και πέρα πρέπει να επικρατήσουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία και τις καινούριες εργασιακές σχέσεις".

    Ο κ. Λιάπης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία θέλουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μήν έχουν χρέη και ελλείμματα .

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της "Μέτρον Ανάλυσις" ο κ. Λιάπης είπε πως "η ΝΔ ύστερα από ένα χρόνο στην κυβέρνηση παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη και η διαφορά είναι μεγάλη, στα επίπεδα των εθνικών εκλογών" και πρόσθεσε "σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία του ελληνικού λαού μας εμπιστεύεται. Αλλά χρειάζεται να επαυξήσουμε τους ρυθμούς της κυβέρνησης".

    Σε άλλη ερώτηση ο υπουργός Μεταφορών για την εκκλησιαστική κρίση είπε "πώς να πείσω τα παιδιά μου που βρίσκονται στην εφηβεία και αμφισβητούν τα πάντα να πάρνε στην Εκκλησία όταν βλέπουν και ακούν όλα αυτά; Εύχομαι ο Θεός να τους φωτίσει (σσ τους ιεράρχες)".

    [08] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με πρόεδρο Νοτίου Αφρικής

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Τάμπο Μπέκι είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής άξιο συνεχιστή της μεγάλης πολιτικής του Ν. Μαντέλα με την οποία όπως είπε η χώρα άφησε πίσω της τη σκοτεινή εποχή του Απαρτχάϊντ και δημιούργησε μια ισχυρή δημοκρατία που ακμάζει και συμβάλλει στην αναγέννηση της αφρικανικής ηπείρου.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι συζητήθηκαν με τον κ. Μπέκι οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και τόνισε πως η η ελληνική ομογένεια στη Νότιο Αφρική αποτελεί γέφυρα φιλίας.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως η Ελλάδα εργάζεται για την ενίσχυση των πολιτικών της ΕΕ που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου και έκανε ειδική μνεία στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Νότιος Αφρική σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη για την επίλυση κρίσεων στην αφρικανική ήπειρο.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα στηρίξει και θα προωθήσει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Νοτίου Αφρικής, ενώ τόνισε πως ενημέρωσε τον κ. Μπέκι για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης και της σταθερότητας στη γειτονιά της.

    Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως "αισθανόμαστε ότι η Ελλάδα εκπροσωπεί και εμάς κάθε φορά που συνέρχεται όργανο της ΕΕ" και υπογράμμισε ακόμη πως προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία και σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

    Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος είπε τέλος πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αφρικανική ήπειρο και αποτελούν προτεραιότητα για τη χώρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 February 2005 - 14:01:04 UTC