Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω απεργίας ΓΣΕΕ
  • [02] Συναντήσεις πρωθυπουργού με Γ.Βουλγαράκη και Β.Μεϊμαράκη
  • [03] Σεισμοί στη Σάμο και το Αλιβέρι
  • [04] Αντιδράσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο για την ομιλία Μπλερ στο Ευρωκοινοβούλιο

  • [01] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω απεργίας ΓΣΕΕ

    Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του αντιμετωπίζει από το πρωί το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τράμ, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα αυτά συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία.

    Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Στα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο, η στάση εργασίας θα είναι έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα. Τα τρόλλεϋ θα βγουν από τα αμαξοστάσια στις 6 το πρωί και θα ξαναμπούν στις 11 το βράδυ.

    Μετ΄ εμποδίων γίνονται και τα δρομολόγια του ΟΣΕ, καθώς κινούνται μόνο οι λεγόμενες αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών. Συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσουν μόνο: Στον άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης οι αμαξοστοιχίες 500, 501, Θεσσαλονίκης - Δικαίων οι αμαξοστοιχίες 604, 613, Εδέσσης-Θεσσαλονίκης - Εδέσσης οι αμαξοστοιχίες 730, 765, Αθηνών - Καλαμάτας - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 302, 1356, 1351, 301 και στον άξονα Αθηνών- Τριπόλεως - Καλαμάτας - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 420, 421.

    Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δεκάδες προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Συγκεκριμένα σήμερα εκτελείται μόνο μία πτήση ανά χώρα εξωτερικού και μία πτήση ανά προορισμό εσωτερικού.

    [02] Συναντήσεις πρωθυπουργού με Γ.Βουλγαράκη και Β.Μεϊμαράκη

    Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη και με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μειμαράκη θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κ.Καραμανλής .Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα παραστεί στα εγκαίνια του μνημείου των εκτελεσθέντων από τους Ναζί στην Καισαριανή .

    [03] Σεισμοί στη Σάμο και το Αλιβέρι

    Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τα ξημερώματα τη Σάμο και τη Νότια Εύβοια. Ο σεισμός της Εύβοιας, που έγινε αισθητός και στην περιοχή της Αθήνας, στις 6.47, ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και είχε ως επίκεντρο την περιοχή νοτίως του Αλιβερίου, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας.

    Νωρίτερα, στις 2 το ξημέρωμα είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στη Σάμο, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καρλοβασίου. Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Λυμπέρης, δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [04] Αντιδράσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο για την ομιλία Μπλερ στο Ευρωκοινοβούλιο

    Με ανάμικτα συναισθήματα έγινε δεκτό από τον ευρωπαϊκό Τύπο το "ευρωπαϊκό όραμα" που διατύπωσε χθες ενώπιον του ευρωκοινοβούλιου ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ για την έξοδο της Γηραιάς Ηπείρου από την κρίση και την νέα πορεία της στο δρόμο της "αλλαγής και του εκσυγχρονισμού".

    Ο Τόνι Μπλερ,"παθιασμένος Ευρωπαϊστής" προσπάθησε "να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού στην Ευρωπαική Ενωση, χωρίς να υποχωρήσει από το όραμά του για την Ευρώπη", γράφει η Φιγκαρό. "Το όραμα Μπλερ δίνει προβάδισμα στην οικονομία " σημειώνει η Λα Τριμπίν και η Λεζ Εκό εκτιμά ότι το πρόγραμμα του νέου προέδρου της ΕΕ είναι "έξυπνο".

    " Ο Μπλερ κάνει λάθος όταν αντιπαραβάλει την "έννοια της σύγχρονης Ευρώπης" με το "παρελθόν" που αντιπροσωπεύει η γεωργία, γράφει η Μοντ και προσθέτει :Ουδείς τομέας είναι καταδικασμένος". Η εφημερίδα προτείνει η επιπλέον χρηματοδότηση για την έρευνα και την τεχνολογία να καλυφθεί από την μερική επανεθνικοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων.

    Για την κομμουνιστική Ουμανιτέ "η ρητορική Μπλερ που επιχείρησε να παρουσιαστεί ως ο πρωταθλητής της Ευρώπης των μεταρρυθμίσεων,ένας θερμός εκσυγχρονιστής, ήταν πολύ γνωστή και αναμενόμενη" .

    Για την Καθολική Λα Κρουά, ο Τόνι Μπλερ "δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η ΕΕ ξοδεύει υπερβολικά ποσά για την αγροτική οικονομία και ελάχιστα για την έρευνα".

    Η Λιμπερασιόν σημειώνει ότι ο Μπλερ, "αρνούμενος κάθε ευρωπαική συζήτηση που θα περιέχει προσβολές και προσωπικά θέματα " βάλει κατά του προέδρου Σιράκ που χτυπήθηκε από το όχι στο δημοψήφισμα,αλλά και ευρύτερα ενάντια στην ευρωπαική πολιτική ηγεσία που είναι ανίκανη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της παγκοσμοποίησης και της μαζικής ανεργίας".

    "Η Βρετανία θέλει μιά Ευρώπη των ελεύθερων συναλλαγών, προσδεδεμένη στην Ουάσινγκτον και όχι μιά Ευρώπη πολιτική, ανεξάρτητη, που θα προωθεί τις αξίες της στον κόσμο" εκτιμά η εφημερίδα Τύπος της Μάγχης.

    Αντίθετα ο βρετανικός Τύπος εγκωμιάζει την παρέμβαση Μπλερ στο Ευρωκοινοβούλιο. "Ο Μπλέρ κερδίζει την υποστήριξη των ευρωβουλευτών στο όραμα του για την ΕΕ", γράφουν στην πρώτη σελίδα οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. "Ο βρετανός πρωθυπουργός κέρδισε απρόσμενη υποστήριξη στο όραμά του για μια Ευρωπαϊκή Ενωση που θα ενστερνισθεί την ελεύθερη αγορά και θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης,αλλά δεν κατάφερε όμως να πείσει τους Γερμανούς και Γάλλους επικριτές του" σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.Προσθέτει πάντως ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Μπλερ "άφησε ένα μεγάλο κενό στο τι πρόκειται να πράξει στους επόμενους έξη μήνες.Η στρατηγική του βασίζεται στην πολιτική αλλαγή στη Γερμανία στις προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο εκλογές και στην ελπίδα ότι ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης ήττα του Γκέρχαρντ Σρέντερ " θα χαλαρώσει ο γαλλο-γερμανικός άξονας.". Σύμφωνα με τους Τάιμς μάλιστα, με την πιθανή έλευση στην εξουσία της βΑνγκελα Μέρκελ ο Μπλερ θα "έχει την ευκαιρία να συνθέσει μια νέα συμμαχία".

    Η Ιντιπέτεντ εκτιμά ότι με την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο ο Μπλερ ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών για την βρετανική προεδρία, αλλά δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για το πώς θα λύσει το πρόβλημα του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με την Γκάρντιαν δεν είναι συχνό φαινόμενο για τους ευρωβουλευτές να συζητούν με έναν πολιτικό ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας. "Ήταν σαν ο Τομ Κρουζ να έμπαινε σε μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση κάνοντας τους ηθοποιούς να ξεχάσουν τα λόγια τους", γράφει η βρετανική εφημερίδα τονίζοντας ότι "χρειάζεται σκληρή δουλειά, επιδέξιες διαπραγματεύσεις και προσεκτικός συνδυασμός των δυνατοτήτων και φιλοδοξιών...Το τεστ για την βρετανική προεδρία θα είναι να βρει μια συμβιβαστική λύση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Εάν δεν τα καταφέρει θα μείνει στην ιστορία σαν μια αποτυχημένη προεδρία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 June 2005 - 13:52:18 UTC