Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελλάδα και Κύπρος θρηνούν τα θύματα
  • [02] Συλλυπητήρια πολιτικών αρχηγών
  • [03] Δόθηκε η λίστα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας
  • [04] Ημέρα εθνικού πένθους η Τρίτη 16 Αυγούστου
  • [05] Συνάντηση Καραμανλή -Σιούφα
  • [06] Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

  • [01] Ελλάδα και Κύπρος θρηνούν τα θύματα

    Της Παναγίας σήμερα, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, και Ελλάδα και Κύπρος θρηνούν τα 121 θύματα του μοιραίου αεροσκάφους της Κυπριακής εταιρίας HELIOS, που συνετρίβη στη θέση Σέσι Γραμματικού, στην Αττική. Στην Κύπρο κηρύχτηκε τριήμερο πένθος από σήμερα, ενώ στην Ελλάδα η αυριανή μέρα κηρύσσεται ως ημέρα εθνικού πένθους κατά την οποία οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τηρηθεί τρίλεπτη σιγή, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Τα συλλυπητήριά της προς την Κυπριακή ηγεσία εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, καθώς και ο τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ταλάτ. Τη λύπη της εξέφρασε και η Κομισιόν.

    Με το πρώτο φως της ημέρας τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν το μακάβριο έργο της περισυλλογής των πτωμάτων. Ήδη έχουν ανασυρθεί 119 πτώματα και αναζητούνται δύο. Όσα από τα πτώματα είναι αναγνωρίσιμα θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο στο Γουδί, ενώ σε όσα είναι μη αναγνωρίσιμα, καθώς απανθρακώθηκαν από τη φωτιά, θα γίνουν εξετάσεις DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους. Σήμερα φτάνουν στην Αθήνα με ειδική πτήση οι συγγενείς των Κύπριων θυμάτων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο του Αεροδρομίου, όπου θα τους περιμένει ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης.

    Σε ό,τι αφορά τα αίτια πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους, αυτά ερευνώνται από εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που από την πρώτη στιγμή έφτασε στην περιοχή συλλέγοντας στοιχεία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και κυρίως τα δύο πορτοκαλί κουτιά στα οποία καταγράφονται οι λεπτομέρειες της πτήσης. Σύμφωνα, πάντως με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τεχνική βλάβη στα σύστημα κλιματισμού του αεροσκάφους, που προκάλεσε απότομο αποσυμπίεση τόσο στο πιλοτήριο, όσο και στην καμπίνα των επιβατών, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Η εταιρία HELIOS διέψευσε τις πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε παρουσιάσει παρόμοιες βλάβες και στο παρελθόν και υποστηρίζει ότι πριν την αναχώρησή του ήταν τεχνικά πλήρως ελεγμένο και είχε επιβεβαιωθεί η αεροπλοϊμότητά του.

    Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό κινήθηκε άμεσα και ταχύτατα ο κρατικός μηχανισμός. Τα δύο F-16 που εντόπισαν αμέσως το αεροσκάφος το συνόδευαν μέχρι τη στιγμή που συνετρίβη. Αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η αστυνομία και όλοι οι φορείς που σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν να εκτελέσουν κάποιο έργο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί επέστρεψαν αμέσως από τις διακοπές τους, ενώ υπήρξε συνεχής επαφή μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας και το συντονισμό των ενεργειών.

    [02] Συλλυπητήρια πολιτικών αρχηγών

    Στις εκδηλώσεις στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή της Πάρου παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

    "Σήμερα, μια μέρα Χριστιανοσύνης, μια μέρα του Ελληνισμού, συνηθίζουμε να ευχόμαστε υγεία και ευτυχία. Ο νους μας όμως πηγαίνει στις τραγικές μορφές των οικογενειών, των συγγενών του αεροπορικού δυστυχήματος. Εκφράζουμε την οδύνη μας, και προσωπικά και του ΠΑΣΟΚ. Θα βρισκόμαστε κοντά τους και για τη διαλεύκανση του γεγονότος, αλλά και για ό,τι χρειαστούν".

    Εν τω μεταξύ, τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήριά της, καθώς και των μελών της Βουλής προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας εξέφρασε η Πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα στον Πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Η κα Μπενάκη επικοινώνησε τηλεφωνικώς το απόγευμα με τον κ. Χριστόφια.

    Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της εξέφρασε τη βαθειά θλίψη της για τον άδικο και τραγικό χαμό τόσων ανθρώπων.

    Η κα Παπαρήγα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και διετύπωσε την ελπίδα να γίνουν γνωστά τα αίτια που οδήγησαν σ' αυτό το τραγικό δυστύχημα.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα από την Τήνο όπου βρισκόταν, τόνισε πως ο φετεινός εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σκιάζεται από τον πόνο για την απώλεια δεκάδων ανυποψίαστων συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε πως το κόμμα του συμμετέχει στο βαθύ πόνο των οικογενειών των νεκρών και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για τα αίτια του δυστυχήματος και για το αν οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

    [03] Δόθηκε η λίστα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας

    Τα 121 θύματα του μοιραίου αεροσκάφους της Κυπριακής εταιρίας HELIOS, που συνετρίβη στη θέση Σέσι Γραμματικού, στην Αττική θρηνούν Ελλάδα και Κύπρος. Σήμερα το πρωί περισυνελέγησαν οι σοροί άλλων επτά ατόμων και έτσι ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 118. Απομένει η ανάσυρση τριών ακόμη πτωμάτων. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε και το δεύτερο πορτοκαλί κουτί του αεροσκάφους, το οποίο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όπως έγινε γνωστό, τα δύο κουτιά, δηλαδή, αυτό στο οποίο καταγράφονται οι λεπτομέρειες της πτήσης και αυτό που καταγράφονται οι συνομιλίες των πιλότων, θα μεταφερθούν τελικά για επεξεργασία στο ειδικό κέντρο στο Παρίσι, προκειμένου να αναλυθούν όλα τα στοιχεία που περιέχονται και τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια πτώσης του αεροσκάφους.

    Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε στο νεκροτομείο του Λαϊκού Νοσοκομείου στο Γουδί η οδυνηρή διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος από τους συγγενείς τους. Από τις 45 σορούς που είχαν μεταφερθεί στο Γουδί, αναγνωρίστηκαν 24, ενώ 6 δεν αναζητήθηκαν. Έτσι, και για αυτές τις σορούς που παραμένουν ακόμη χωρίς ταυτότητα θα ακολουθηθεί η εξέταση του DNA, όπως και για τα πτώματα που έχουν κριθεί μη αναγνωρίσιμα και παρέμειναν στο ειδικό χώρο στο Σχιστό. Για το λόγο αυτό οι συγγενείς των θυμάτων έδωσαν και αίμα ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία της γενετικής ταυτοποίησης, που απαιτεί δέκα με δώδεκα μέρες και η οποία ξεκινά από αύριο.

    Η σορός του ενός πιλότου έχει αναγνωριστεί. Την Τρίτη, θα συνεχιστούν οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας για τις σορούς τριών ακόμα επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους που δεν έχουν ανευρεθεί.

    Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους, αυτά ερευνώνται από εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που από την πρώτη στιγμή έφτασε στην περιοχή συλλέγοντας στοιχεία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και κυρίως τα δύο πορτοκαλί κουτιά στα οποία καταγράφονται οι λεπτομέρειες της πτήσης. Σύμφωνα, πάντως με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τεχνική βλάβη στα σύστημα κλιματισμού του αεροσκάφους, που προκάλεσε απότομο αποσυμπίεση τόσο στο πιλοτήριο, όσο και στην καμπίνα των επιβατών, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Η εταιρία HELIOS διέψευσε τις πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε παρουσιάσει παρόμοιες βλάβες και στο παρελθόν και υποστηρίζει ότι πριν την αναχώρησή του ήταν τεχνικά πλήρως ελεγμένο και είχε επιβεβαιωθεί η αεροπλοϊμότητά του.

    Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό κινήθηκε άμεσα και ταχύτατα ο κρατικός μηχανισμός. Τα δύο F-16 που εντόπισαν αμέσως το αεροσκάφος το συνόδευαν μέχρι τη στιγμή που συνετρίβη. Αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η αστυνομία και όλοι οι φορείς που σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν να εκτελέσουν κάποιο έργο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί επέστρεψαν αμέσως από τις διακοπές τους, ενώ υπήρξε συνεχής επαφή μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας και το συντονισμό των ενεργειών.

    Δήλωση πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή

    Σε δηλώσεις του, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας που τελέστηκε στη Μητρόπολη, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε για άλλη μια φορά τη θλίψη της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά στους συγγενείς των θυμάτων και επανέλαβε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας, προκειμένου να χυθεί άπλετο φώς.

    Από το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον υφυπουργό υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

    Ο κατάλογος των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας

    1. Παρασκευάς Δημητρίου, 30 ετών, Ζέφυρου 5 Λάρνακα, υπάλληλος ΑΤΗΚ.

    2. Μαρία Ρίκκου, 27 ετών, Ζέφυρου 5 Λάρνακα, χημικός.

    3. Αδάμος Ευριπίδου, 61 ετών, Αρχάγγελος Λευκωσία, εκτελωνιστής.

    4. Νίκη Ευριπίδου, 52 ετών, Αρχάγγελος Λευκωσία, εκτελωνιστής.

    5.Ανδρούλλα Καρκανιά, 46 ετών, Πενταδακτύλου 10, Τραχώνι Λεμεσός, ιδιοκτήτρια φρουταρίας.

    6. Παναγιώτης Καρκανιά, 48 ετών, Πενταδακτύλου 10, Τραχώνι Λεμεσός, Ιδιοκτήτης Φρουταρίας.

    7. Γεώργιος Ιακώβου, 54 ετών, Χρίστου Τσιάρτα 20-22, Διαμ. 41, Λ/σια, ιατρικός επισκέπτης.

    8. Μαργαρίτα Ιακώβου, 46 ετών, Χρίστου Τσιάρτα 20-22, Διαμ. 41, Λ/σια, ιδιωτική υπάλληλος.

    9. Αναστάσιος Αγαθαγγέλου, 32 ετών, Κυράς Μόρφου 4Δ, Κάτω Λακατάμεια, Λοχαγός Ε.Φ.

    10. Κυριάκος Αλιούρης, 31 ετών, Καρπασίας Κάψαλος Λεμεσός, Μηχανολόγος Μονή Βασιλικού.

    11. Ανδρέας Χριστοδούλου (Μαυρης), 44 ετών, Παναγίας Κύκκου 62, Λακατάμεια, τραπεζικός υπάλληλος (Λαϊκή).

    12. Καλυψώ Χριστοδούλου, 42 ετών, Παναγίας Κύκκου 62, Λακατάμεια, ιδιωτική υπάλληλος.

    13. Ελένη Κωνσταντίνου, 39 ετών, Δικώμου 5 Λατσιά, Ασφαλιστική Εταιρία ΚΟΣΜΟΣ

    14. Θεοφάνης Κωνσταντίνου, 42 ετών, Δικώμου 5 Λατσιά, Ιδιωτικός υπάλληλος.

    15. Δένα Καρακώστα, 43 ετών, Κρήτης 14 Παλλουριώτισσα, φαρμακοποιός.

    16. Νίκος Καρακώστα, 53 ετών, Κρήτης 14 Παλλουριώτισσα φαρμοκοποιός.

    17. Νίκος Νικολάου, 27 ετών, Κύπρου 3Α , Ζακάκι, Λ/σός, Μηχανοδηγός.

    18. Θέτη Νικολάου, 4 ετών, Κύπρου 3Α, Ζακάκι, Λ/σός, -

    19. Νόνη Νεοκλέους, 30 ετών, Νικοτσαρά 4Α Λεμεσός, δασκάλα.

    20. Κώστας Χριστοδουλόπουλος, 45 ετών, Αθήνα- Ελλάδα, Ελληνας υπήκοος, αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού.

    21. Φωτεινή Χριστοδουλόπουλου, 18 ετών Αθήνα- Ελλάδα, φοιτήτρια.

    22. Αναστάσιος Αναστασίου, 36 ετών, Λάρνακα, επιχειρηματίας.

    23. Στέφανη Χάσουλα, 18 ετών, Αθήνα - Ελλάδα, φοιτήτρια.

    24. Μαρία Καρακώστα, 43 ετών, Θεοδώρου Ζήνωνος, Λ/σός. βοηθός εκτελωνιστή.

    25. Ανδρέας Καρακώστας, 46 ετών, Θεοδώρου Ζήνωνος, Λ/σός, εκτελωνιστής.

    26.Πάμπος Καζαμίας, 59 ετών, Τεύκρου Ανθία, Λάρνακα, Ιδιοκτήτης Πλυντηρίου Αυτοκινήτων.

    27. Πανίκος Κιτρομηλίδης, 43 ετών, Καμελίας 80 Εκάλη, Λεμεσός, εκτελωνιστής.

    28. Φάνη Καπετάνιου Κιτρομηλίδου, 42 ετών, Καμελίας 80, Εκάλη, Λεμεσός, Καθηγήτρια.

    29. Μαρίνα Νικολάου Χριστοδουλόπουλου, 43 ετών, Αθήνα-Ελλάδα, γυμναστικός.

    30. Ελένη Ονησιφόρου, 27 ετών, Λεοντίου Μαχαιρά 43, Λεμεσός, νηπιαγωγός.

    31. Γιαννούλα Νεοφύτου, 55 ετών Ζήνωνος 12, Κοκκινοτριμιθιά, οικοκυρά.

    32. Μιχάλης Νεοφύτου, 28 ετών, Γράμμου 8, Ακρόπολη Λευκωσία, καθηγητής.

    33. Ελενα Μιχαήλ, 29 ετών Ψημολόφου, ιδιωτική υπάλληλος.

    34. Αντρη Κυπριανού, 28 ετών, Μαχαιρά 27 Παλιομέτοχο, γραμματέας.

    35. Ευγενία Κέντα, 32 ετών, Αγιος Δομέτιος Λευκωσία, συνεργατικός υπάλληλος.

    36. Σωτήρης Κατσέξου, 60 ετών Μεσαορίας 2, Κόκκινες, Στρόβολος, οδοντοτεχνίτης.

    37. Μαρία Κατσέξου, 54 ετών, Μεσαορίας 2, Κόκκινες, Στρόβολος , ιδιωτική υπάλληλος.

    38. Οδυσέας Κουτσόφτα, 28 ετών Παραλίμνι, Μηχανικός αυτοκινήτων.

    39. Χρυσούλλα Κουτσόφτα, 5 ετών Παραλίμνι, -

    40. Ξένια Κουτσόφτα Βρακά, 27 ετών, Αγίου Θωμά 20, Παραλίμνι, ιδιωτική υπάλληλος.

    41. Γεώργιος Θεοφάνη, -, πιθανό Ελληνας υπήκοος, ταξιδιωτικό LIBRA TOURS 00302109483203.

    42. Μαρία Θεοφάνη, - , πιθανό Ελληνας υπήκοος, ταξιδιωτικό LIBRA TOURS 00302109483203.

    43. Αρτέμης Θεοφάνη, - , - , ταξιδιωτικό LIBRA TOURS 00302109483203.

    44. Μαρία Παπαγιάννη, - , -, ταξιδιωτικό LIBRA TOURS 00302109483203.

    45. Ιωάννης Αλεξανδρής, 37 ετών, Αθήνα, Δικηγόρος.

    46. Αρης Αδελίδης , - , Αθήνα, δικηγόρος.

    47. Ιωάννης Παπαϊωάννου, - , - ταξιδιωτικό LIBRA TOURS 00302109483203.

    48. Ευσταθία Μούσα, - , -, LIBRA TOURS 00302109483203.

    49. Θεόδωρος Δούνας, 38 ετών, Νέας Εγκωμης 7, Εγκωμη Λευκωσία, ιατρός.

    50. Μιχαήλης Δούνα, 10 ετών, Νέας Εγκωμης 7, Εγκωμη Λευκωσία -

    51. Βασιλική Δούνα, 8 ετών, Νέας Εγκωμης 7, Εγκωμη Λευκωσία -

    52. Τάσος Δούνας, 5 ετών, Νέας Εγκωμης 7, Εγκωμη Λευκωσία -

    53. Χριστίνα Τσοπανή , 34 ετών, Νέας Εγκωμης 7, Εγκωμη Λευκωσία -

    54. Χρίστος Πυρίλης, 40 ετών, Παραλίμνι, -

    55.Αντωνία Μανώλη Πυρίλη, 36 ετών, Παραλίμνι, -

    56. Εύα Πυρίλλη, 12 ετών, Παραλίμνι, -

    57. Ξένιος Πυρίλλη, 10 ετών, Παραλίνι, -

    58. Μάρκος Πυρίλλη, 6 ετών, Παραλίμνι, -

    59. Αντώνης Αντωνίου , 39 ετών, Παραλίμνι, -

    60. Μαρία Αντωνίου, 35 ετών, Παραλίμνι, -

    61. Χρίστος Αντωνίου, 9 ετών, Παραλίμνι, -

    62. Χριστίνα Αντωνίου, 6 ετών, Παραλίμνι, -

    63. Μιχάλης Γιωργαλλή, 51 ετών, Δημοκρατίας 11, Γέρι, Λευκωσία.

    64. Ανθούλλα Γιωργαλλή, 47 ετών, Δημοκρατίας 11, Γέρι, Λευκωσία.

    65. Αγάθη Ευριπίδου, 41 ετών, Μαρίνας Γερουδάνας 65, Κ. Πολεμίδια

    66. Ευριπίδης Ευριπίδου, 47 ετών, Μαρίνας Γερουδάνας 65, Κ. Πολεμίδια

    67. Πολίνα Ευριπίδου, 12 ετών, Μαρίνας Γερουδάνας 65, Κ. Πολεμίδια

    68. Στέφανη Ευριπίδου, 17 ετών, Μαρίνας Γερουδάνας 65, Κ. Πολεμίδια

    69. Κυριάκος Κυπριανού, 48 ετών, Κολοκοτρώνη Δάλι , έμπορας.

    70. Αναστασία Κυπριανού, 44 ετών, Κολοκοτρώνη Δάλι , έμπορας.

    71.Στέλλα Κυπριανού, 16 ετών Κολοκοτρώνη Δάλι , μαθήτρια

    72. Χρίστα Κυπριανού, 14 ετών Κολοκοτρώνη Δάλι , μαθήτρια

    73. Χριστόδουλος Κυπριανού, 5 ετών Κολοκοτρώνη Δάλι

    74. ΤOYTOYNZIAN ARA, 16 ετών, Ελευθερίας 3, διαμ. 202, Στρόβολος, Λευκωσία, μαθητής.

    75. TOYTOYNZIAN BARIET, 12 ετών, Ελευθερίας 3, διαμ. 202, Στρόβολος, Λευκωσία, μαθητής.

    76.TOYTOYNZIAN HILDA, 45 ετών, Ελευθερίας 3, διαμ. 202, Στρόβολος, Λευκωσία, ιδιωτικός υπάλληλος.

    77. TOYTOYNZIAN HAGOP, 51 ετών, Ελευθερίας 3, διαμ. 202, Στρόβολος, Λευκωσία, ηλεκτρολόγος.

    78. Σωτήρης Κωνσταντίνου, 10 ετών, Αρχ. Μακαρίου 21, Γέρι, μαθητής.

    79. Ειρήνη Κωνσταντίνου, 36 ετών, Αρχ. Μακαρίου 21, Γέρι, τραπεζικός.

    80. Μιχάλης Κωνσταντίνου, 39 ετών, Αρχ. Μακαρίου 21, Γέρι, εισαγωγέας.

    81. Πέτρος Κωνσταντίνου, 13 ετών, Αρχ. Μακαρίου 21, Γέρι, μαθητής.

    82. Πολυξένη Σοφοκλέους, 30 ετών, Λεωφ. Λυκαβητού 14, Μακεδονίτισσα, Cyprus Airways.

    83. Χριστόδουλος Προκοπίου, 34 ετών , Λευκωσία , λογιστής.

    84. Μαρία Πογιατζή, 23 ετών, Γράμμου 8 , Ακρόπολη Λευκωσία, λογίστρια.

    85. Ιωάννης Παπαχριστοδούλου, 31 ετών, Δοθισέου Οικονόμου , Εθνική Φρουρά.

    86. Μαίρη Γεωργίου, 42 ετών, 1ης Απριλίου 44, Μοσφιλωτή, οικοκυρά.

    87. Μιχάλης Κωνσταντίνου, 54 ετών, Πέρα Χωρίο , ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ.

    88. Καλλιόπη Κωνσταντίνου, 49 ετών, Πέρα Χωρίο, ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΠΡΟΠΟ.

    89. Χριστίνα Λαππά, 25 ετών, Αφάνειας 2, Γέρι.

    90. Καραπάμπας Κ. , Ελλάδα M.I.B.S.

    91. Αναστάσιος Κιρλακίτσης, Θεσσαλονίκη Amfitrion Holidays , στρατιωτικός.

    92. Λιμπιτσούνη Ε. , Ελλάδα

    93. Μιχαηλίδης Κ. , Ελλάδα M.I.B.S.

    94. Γαβριηλίδου Ε. , 29 ετών Κύπρου 3α Ζακάκι Λεμεσός , ιδιωτικός υπάλληλος.

    95. Κλεόπας Νικολάου, 66 ετών, Κοκκινοτριμιθιά ,

    96. Δημήτριος 'Ομπασιης, 26 ετών, Λευκωσία.

    97. Γεώργιος Γ. ,25 ετών, Καϊμακλί.

    98.Νίκος Νικολάου, 30 ετών, Ψημολόφου

    99. Γεώργιος Γεωργίου , 31 ετών, Γεώργιος Παπανδρέου 6, Γέρι Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων.

    100. Ντίνα Κωνσταντινίδη, Δοθισέου Οικονόμου 11, Δ Ρίτα Κώρτ 101, Λεμεσός, δασκάλα.

    101. Αντριάνα Χρυσάνθου, 63 ετών, 1ης Απριλίου 46, Μοσφιλωτή, συνταξιούχος.

    102. Σωτήρης Χρυσάνθου, 65 ετών, 1ης Απριλίου 46, Μοσφιλωτή, συνταξιούχος.

    103. Νίκος Χαραλάμπους, 34 ετών, Μαχαιρά 14 ή 15 Παλιομέτοχο, πογιατζής αυτοκινήτων.

    104. Κούλα Χαραλάμπους, 59 ετών, Παλιομέτοχο, καθαρίστρια Τμήμα Υδάτων Λευκωσία.

    105. Κωνσταντίνα Χαραλάμπους, 6 ετών, Μαχαιρά 14 ή 15 Παλιομέτοχο

    106. Πανίκος Αναστασίου, 38 ετών, Νικοτσαρά 4Α , Λεμεσός Τεχνικός Θερμάνσεων.

    107. Μαρία Ελένη Γιασουμή, 9 ετών, Καρμίου, Λακατάμεια.

    108. Σύλβια Γιασουμή, 46 ετών, Καρμίου, Λακατάμεια, καθηγήτρια.

    109. Ιάσονας Γιασουμή, 47 ετών, Καρμίου Λακατάμεια , ιδιωτικός υπάλληλος.

    110. Δήμος Ξιούρουππας, 39 ετών, Ισοκράτους 1 Αραδίππου, επιχειρηματίας.

    111. Μαργαρίτα Ξιούρουππα, 34 ετών, Ισοκράτους 1, Αραδίπου, οικοκυρά

    112. Σοφία Ξιούρουππα, 10 ετών, Ισοκράτους 1, Αραδίπου,μαθήτρια

    113. Ιωάννα Ξιούρουππα, 9 ετών, Ισοκράτους 1, Αραδίπου,μαθήτρια

    114. Βασίλης Ρέγκο, 31 ετών, Αγ. Ιλαρίωνα 16 Κάψαλος Λεμεσός υπάλληλος ΑΤΗΚ.

    115. Περικλής Ψαρούδης, 34 ετών, Αναγνωσταρά 7α Κ. Πολεμίδια Λεμεσός, υπάλληλος ΑΤΗΚ.

    ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

    1. MARTEN HANS JURGEN, 50 ετών, κυβερνήτης

    2. Πάμπος Χαραλάμπους, 40 ετών, συγκυβερνήτης

    3. Λουΐζα Βουτέρη, 20-30 ετών, αεροσυνοδός.

    4. Μερόπη Σοφοκλέους, 20-30 ετών, αεροσυνοδός.

    5. Ανδρέας Προδρόμου, 20-30 ετών, αεροσυνοδός

    6. Χάρις Χαραλάμπους ,20-30 ετών, αεροσυνοδός.

    [04] Ημέρα εθνικού πένθους η Τρίτη 16 Αυγούστου

    Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή δολιοφθορά υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, μετά τη σύσκεψη που έγινε, την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου -διήρκεσε πέραν των 3 ωρών - με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διέψευσε επίσης κατηγορηματικά σενάρια περί κατάρριψης του αεροσκάφους, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "δεν υπήρξε τέτοια σκέψη".

    Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε με τη γγ του ΚΚΕ και τον πρόεδρο του ΣΥΝ.

    Οπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας στις 10:55 απογειώθηκαν από την Αγχίαλο τα δύο F-16 και όταν απέβη άκαρπη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας τα δύο πολεμικά απέκτησαν την πρώτη οπτική επαφή στην Κέα γύρω στις 11:20, με σήματα που προβλέπονται, οι πιλότοι των F-16, προσπάθησαν να ενημερώσουν τους κυβερνήτες του επιβατικού ότι θα τους οδηγήσουν στο αεροδρόμιο.

    Δεν υπήρξε όμως ανταπόκριση από το αεροσκάφος και σε κοντινή απόσταση πέντε λεπτά αργότερα, οι πιλότοι των δύο μαχητικών διαπίστωσαν πως ο συγκυβερνήτης ήταν πεσμένος στο πιλοτήριο - ίσως λιπόθυμος, ενώ ο κυβερνήτης δεν ήταν στη θέση του.

    Η κατάσταση από ύποπτο renegate μετατράπηκε σε renegate, κάτι που σημαίνει ότι το αεροσκάφος είναι ανεξέλεγκτο και ίσως θέσει σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές.

    Οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας διαπίστωσαν επίσης ότι οι μάσκες οξυγόνου ήταν ενεργοποιημένες στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ στην τελευταία φάση της κοντινής πτήσης τους στο επιβατηγό αεροσκάφος διέκριναν δύο άτομα στο πιλοτήριο, που φάνηκε ότι επιχειρούσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

    Είναι άγνωστο εάν επρόκειτο περί άλλων μελών του πληρώματος ή επιβατών.

    Ημέρα εθνικού πένθους η Τρίτη 16 Αυγούστου

    Ημέρα εθνικού πένθους για τα τραγικά θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος κηρύσσεται η Τρίτη, 16 Αυγούστου, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

    Για τον λόγο αυτό θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια ενώ θα τηρηθούν τρία λεπτά σιγής στις 12 το μεσημέρι στις δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται η ευχή το ίδιο να συμβεί και στον ιδιωτικό τομέα.

    Τριήμερο πένθος κήρυξε και η κυπριακή κυβέρνηση.

    [05] Συνάντηση Καραμανλή -Σιούφα

    Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Δημήτρη Σιούφα θα έχει την Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός κ.Κ.Καραμανλής. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή ενώ την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

    [06] Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

    Στη σκιά της πρωτοφανούς για ελληνικά και κυπριακά δεδομένα, αεροπορικής τραγωδίας, σύσσωμος ο ελληνισμός και γενικότερα η Ορθοδοξία, τίμησε τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο ήταν και φέτος η Τήνος, καθώς την επισκέφθησαν δεκάδες χιλιάδες πιστοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παρέστη στη Δοξολογία του Δεκαπενταύγουστου στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Κόνιτσα. Στην Αθήνα η επίσημη λειτουργία έγινε στη Μητρόπολη. Παρέστησαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης και ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Ανδρέας Γαβριηλίδης..Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 August 2005 - 21:36:07 UTC