Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στη Βοιωτία
  • [02] Κρίσιμες στιγμές για το Κόσοβο
  • [03] Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα
  • [04] Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα
  • [05] Επίθεση Αλαβάνου σε κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ
  • [06] Περιοδεία Παπανδρέου στη Βοιωτία

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στη Βοιωτία

    Την πρώτη του περιοδεία για το 2006 πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Βοιωτία. Νωρίς το απόγευμα θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες στον Ορχομενό (5.00μ.μ., κεντρική πλατεία), ενώ αργότερα θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Λειβαδειάς, στις 7.00μ.μ.

    Την Παρασκευή, ο κ.Παπανδρέου, σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή καθηγητών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει και να κομματικοποιήσει την Παιδεία.

    Η αντίληψη, είπε ο κ. Παπανδρέου, της ΝΔ για την Παιδεία ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες, θέλει καλή Παιδεία για τους πλουσίους και τη μέση και χαμηλή επιπέδου Παιδεία για τους κοινωνικά αδύναμους.

    Αναφερόμενος στα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά και ελεύθερη πρόσβαση -με αξιοκρατία και με αυστηρούς κανόνες- στα μη κρατικά πανεπιστήμια που να χρηματοδοτούνται από το κράτος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στους επιχειρηματίες λέγοντας ότι είναι ευθύνη των ιδιωτικών κεφαλαίων να επενδύσουν στην Παιδεία. Οι έλληνες επιχειρηματίες σημείωσε δεν έχουν ανταποκριθεί σ' αυτό το αίτημα.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τέλος ότι ευθύνονται όλα τα κόμματα για την πελατειακή αντίληψη που επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

    [02] Κρίσιμες στιγμές για το Κόσοβο

    Ο πρόεδρος του Κοσόβου Ιμπραΐμ Ρουγκόβα πέθανε σε ηλικία 61 ετών σε μία κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της επαρχίας. Εκπρόσωπος του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στο Κόσοβο Μάρτι Αχτισάαρι ανακοίνωσε ότι οι πρώτες απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Αλβανούς και τους Σέρβους, οι οποίες επρόκειτο να αρχίσουν στις 25 Ιανουαρίου στη Βιένη, αναβάλλονται για τις αρχές Φεβρουαρίου.

    Ενθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και αναγνωρισμένος ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Αλβανών της επαρχίας, επρόκειτο, επικεφαλής της αλβανικής διαπραγματευτικής ομάδας, να κατευθύνει τις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσόβου.

    Η ανακοίνωση του θανάτου του συνοδεύθηκε από εκκλήσεις για ηρεμία στο Κόσοβο που διοικείται από το 1999 από το ΟΗΕ και όπου οι εθνοτικές εντάσεις παραμένουν έντονες έξι χρόνια μετά το τέλος του πολέμου (1998-1999) παρά την ανάπτυξη της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (KFOR) που αριθμεί 17.000 στρατιώτες.

    Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισάαρι εξέφρασε τη ελπίδα ότι "η κατάσταση θα παραμείνει ήρεμη", ενώ ο επικεφαλής της Αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο Σέρεν Γιέσεν Πέτερσεν χαρακτήρισε "τραγικό " τον θάνατο του Ιμπραΐμ Ρουγκόβα σε μια "κρίσιμη για το μέλλον της επαρχίας στιγμή".

    Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπορις Τάντιτς έκανε λόγο για "μεγάλη απώλεια" για τους Αλβανούς του Κοσόβου τονίζοντας τον θαυμασμό του για τον Ιμπραΐμ Ρουγκόβα.

    Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες , όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, χαιρέτισαν τον ιστορικό ρόλο του και το πολιτικό του θάρρος και απηύθυναν έκκληση για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

    Σύμφωνα με το προσωρινό σύνταγμα του Κοσόβου, τον Ιμπραΐμ Ρουγκόβα θα αντικαταστήσει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νεξάτ Ντάτσι μέχρι την εκλογή νέου προέδρου.

    Η κηδεία του Ιμπραϊμ Ρουγκόβα, που πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων που πρωτοεντοπίστηκε τον Αύγουστο, θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε στην Πρίστινα.

    Μετά το θάνατο του 61χρονου προέδρου, το κοινοβούλιο του Κοσοβου και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν από κοινού πενθήμερο πένθος στην επαρχία.

    Τριήμερο πένθος ανακοινώθηκε για το θάνατο του προέδρου του Κόσοβου και στη γειτονική Αλβανία. Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, τη συμμετοχή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στην κηδεία του Ι. Ρουγκόβα.

    [03] Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα

    Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ολοκληρώνοντας την τρίημερη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα. Ο πρωθυπουργός, σε συνομιλία που είχε χθες με τους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης και εκτίμησε πως άμεσα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη ναυτιλία και τον τουρισμό.

    Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ικανοποιημένος από τις συνομιλίες που είχε με την κινεζική πολιτική ηγεσία και τόνισε πως σε όλες τις επαφές του υπήρξαν συγκεκριμένες συζητήσεις και σχέδια, για τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

    Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι "χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και συνέχεια, ώστε ελληνικά αγροτικά προϊοντα όπως το λάδι να "κατακτήσουν" τον κινέζικο λαό".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αν ο ανασχηματισμός θα γίνει ως στις 14 Φεβρουαρίου, ο κ.Καραμανλής είπε: "δεν δίνω ημερομηνίες", ενώ όταν οι δημοσιογράφοι επανήλθαν ξέκοψε τη συζήτηση, λέγοντας "μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη".

    Στο Πεκίνο, ο πρωθυπουργός είχε συνατήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο, με τον πρόεδρο της χώρας Χου Ζιντάο και με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

    Ο κ.Καραμανλής υπέγραψε με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο Κοινή Δήλωση για τη θέσπιση μιας Συνολικής Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδας-Κίνας, η οποία -όπως δήλωσε- αντικατοπτρίζει το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και διαμορφώνει το πλαίσιο της μελλοντικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Υπέγραψαν, επίσης, μνημόνιο για τη δημιουργία ενός μόνιμου Επιχειρηματικού Forum και τη συνεργασία στο χώρο των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ συμφώνησαν για θέματα ναυτιλίας, τουρισμού, για τον πολιτισμό και για τον αγροτικό τομέα.

    Στη Σανγκάη, τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσημης επίσκεψης, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και για επενδύσεις, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο.

    «Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων. Η επίσκεψή μου αυτή είναι η κατακλείδα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και καιρό η οικονομική μας διπλωματία, αλλά και η απαρχή μιας συνεργασίας που πιστεύουμε ότι θα φέρει σημαντικά και αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και στις δύο πλευρές. Γιβ αυτό και πλαισιώνομαι όχι μόνο από επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στην κινεζική αγορά, αλλά και από θεσμικούς εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας από τους τομείς του εμπορίου - επενδύσεων, του τουρισμού, της ναυτιλίας - μεταφορών, των λιμανιών και των μελετών - κατασκευών. Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων, η αύξηση των εξαγωγών μας σε προϊόντα ή υπηρεσίες, η ενθάρρυνση των ελληνοκινεζικών συνεργασιών και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μου, που αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης αγοράς μισού δισεκατομμυρίου καταναλωτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της μεταολυμπιακής Ελλάδας, το σταθερό περιβάλλον, τις υποδομές, την φορολογική μεταρρύθμιση και τον νέο επενδυτικό νόμο, τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.

    O πρωθυπουργός ανέφερε ως τομείς συνεργασίας τη ναυτιλία σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει την ναυπήγηση ελληνικών συμφερόντων πλοίων στην Κίνα και «διεκδικεί να προτιμάται ο ελληνικός εμπορικός στόλος για τη μεταφορά των κινεζικών προϊόντων στη διεθνή αγορά». Υπογράμμισε ακόμη πως στον τομέα της ενέργειας υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας λέγοντας: «Η προώθηση και υλοποίηση μεγάλων διεθνών έργων καθιστούν την χώρα μου ενεργειακό κόμβο και ανοίγουν το δρόμο για αυξημένες ευκαιρίες σε Κινέζους επενδυτές που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

    Στον τομέα του τουρισμού, στόχος μας είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος σημαντικού αριθμού Κινέζων τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Η ραγδαίως αναπτυσσόμενη ταξιδιωτική διάθεση των Κινέζων πολιτών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Το 2005 επισκέφθηκαν την Ευρώπη 22 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες. Επιθυμία μας είναι να καλωσορίσουμε αρκετούς από τους Κινέζους φίλους μας στην Ελλάδα».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα τονίζοντας: «Η Ελλάδα διαθέτει φημισμένα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Προϊόντα που είναι συνώνυμα της ευζωίας, όπως το κρασί, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και, πάνω απβ όλα, το ασυναγώνιστης ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο. Η υπεροχή των διεθνώς βραβευμένων ελληνικών γεωργικών προϊόντων αποτελεί την καλύτερη εγγύηση σε Κινέζους εισαγωγείς».

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για την μεταφορά τεχνογνωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο Πεκίνο και για τις δυνατότητες ελληνικών εταιρειών μελετητών και κατασκευαστών για νέες αναπτυξιακές ζώνες, νέους οικισμούς και έργα βιολογικού καθαρισμού.

    «Σας προσκαλώ λοιπόν να επικεντρώσετε το επενδυτικό ενδιαφέρον σας στην ελληνική αγορά, όπου μπορούν εύκολα να βρεθούν κατάλληλοι τοπικοί συνεργάτες και να δημιουργηθούν έτσι κερδοφόρες επιχειρηματικές συμπράξεις» κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής μετά την ομιλία επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της Σανγκάης και παρακάθησε σε γεύμα που του παρέθεσε, ενώ ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στην Κίνα με επισκέψεις στον πύργο της τηλεόρασης και σε εκθεσιακό χώρο της Σανγκάης.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας με θέματα την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις εκλογές για την τοπική και νομαρχική αυτοδιοίκηση.

    [04] Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα

    Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένουν οι μετεωρολόγοι, με τσουχτερό κρύο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και έντονες χιονοπτώσεις. Τα καιρικά φαινόμενα θα κορυφωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από την Τετάρτη. Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα και από το μεσημέρι θα εξελιχθούν σε βροχές και καταιγίδες, που θα πλήξουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, καθώς και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Επίσης, χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της χώρας, ενώ το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

    Από τη Δευτέρα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια σε όλη τη χώρα, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, τσουχτερό κρύο, καθώς το θερμόμετρο θα πέσει 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, και θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας.

    Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας από τους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως να φροντίσουν για τη θέρμανση των σπιτιών τους και να μην βγαίνουν έξω, εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, ενώ προειδοποιεί όσους πρόκειται να ταξιδεύσουν ότι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Μετά την έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε εντολή στις Λιμενικές Αρχές όλης της χώρας να θέσουν σε άμεση ετοιμότητα το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και άτομα.

    [05] Επίθεση Αλαβάνου σε κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη το κόμμα του να αρχίσει εκστρατεία συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων, παρά την αντίθετη στάση του ΚΚΕ.

    Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε επίσης ότι προτείνει ως υποψήφιο, εκ μέρους της ΠΓ του κόμματος, για την νομαρχία Αθηνών τον Σπ. Λυκούδη και τη νομαρχία Πειραιά την Εύη Καρακώστα, ενώ σημείωσε με ικανοποίηση την υποψηφιότητα του καθηγητή Γ. Πανούση για την υπερνομαρχία Αθηνών -Πειραιώς.

    Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι "είναι μεγάλη η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία γίνεται από τη ΝΔ. Και βλέπουμε και προσπάθεια συνταγματοποίησης αυτής της επίθεσης".

    Για τη στάση του κόμματός του είπε ότι "εμείς πρέπει να αναδείξουμε και άλλα στοιχεία που πλήττουν το κοινωνικό κράτος, όπως είναι το ζήτημα των συνταγματικών μέτρων σε σχέση με τον χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και της δυνατότητας να λειτουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, η επίθεση ενάντια στο περιβάλλον με τα μέτρα που προτείνονται για την απελευθέρωση, ουσιαστικά, των δασικών εκτάσεων, οι προσπάθειες περιορισμού της δημοκρατίας, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα υπό κυβερνητική εποπτεία Συνταγματικό Συμβούλιο".

    Αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αλαβάνος είπε ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση, με την πολιτική που ακολουθεί, ουσιαστικά ανέχεται, συγκαλύπτει, συναινεί σε βασικές επιλογές της Ν.Δ.

    Διαπίστωση του προέδρου του ΣΥΝ είναι ότι "η στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ένα κενό αντιπολίτευσης, η οποία αν συνδυαστεί με την αντιενωτική στάση που ακολουθεί πια σταθερά το ΚΚΕ, μας βάζει σοβαρές υποχρεώσεις αλλά και σοβαρές δυνατότητες. Εμείς, μέσα από μια ενωτική δράση και κινητοποίηση των δυνάμεών μας, πρέπει να αναδειχθούμε σε δύναμη αντίστασης στις πολιτικές που ακολουθεί η Ν.Δ".

    [06] Περιοδεία Παπανδρέου στη Βοιωτία

    Έχουμε να κάνουμε με μια ακυβέρνητη κυβέρνηση, με μια κυβέρνηση αλαλούμ, που ασχολείται με τα δικά της προβλήματα και συμφέροντα και όχι για να λύσει τα προβλήματα του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τον Ορχομενό, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στη Βοιωτία.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση στον Ορχομενό με πολλούς αγρότες της περιοχής, στην πλειοψηφία τους βαμβακοπαραγωγούς, σε κεντρικό καφενείο της πόλης και συζήτησε μαζί τους προβλήματα που τους απασχολούν.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προεκλογικά έδωσε πάρα πολλές υποσχέσεις από τις οποίες δεν υλοποίησε καμία.

    Και σε αντιδιαστολή προς τις υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους αγρότες τόνισε ότι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να χαϊδέψω τα αυτιά των αγροτών προεκλογικά με φράσεις του τύπου όλα τα κιλά όλα τα λεφτά και να ψεύδομαι μετά τις εκλογές, όπως έκανε ο κ.Καραμανλής.

    Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα διαπραγματευόταν ο ίδιος υπέρ των αγροτών στις Βρυξέλλες, δεν διαπραγματεύτηκε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής με αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα.

    Το μήνυμα που θέλω να δώσω, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, υπάρχει ο δρόμος της ανάπτυξης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της διαφάνειας, τον οποίο εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

    Σημείωσε, επίσης, ότι είναι πίστη του πως μπορεί στην περιφέρεια να δημιουργηθεί ένας νέος πλούτος, εφόσον μια κυβέρνηση θα θελήσει να επενδύσει στην περιφέρεια και αυτό πρόκειται να κάνει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Προσθέτοντας, ότι για το ΠΑΣΟΚ το μέλλον του αγρότη συνδέεται με το μέλλον της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 January 2006 - 22:33:46 UTC