Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άλλη Παρασκευή η εκλογή Γραμματέα της ΝΔ
  • [02] Απερίσπαστη Δικαιοσύνη
  • [03] Παπαρήγα με Εθνικό Συμβούλιο κατά Ναρκωτικών

  • [01] Την άλλη Παρασκευή η εκλογή Γραμματέα της ΝΔ

    Θέματα που αφορούν στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή νέου Γραμματεα της ΝΔ,δεδομένης της εισόδου του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση,καθώς και θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του νέου Υπουργού με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Μετά τη συνάντηση,που διήρκεσε μιά ώρα και 40 λεπτά,ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκης γνωστοποίησε ότι εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την εκλογή νέου γραμματέα,την Παρασκευή.

    Όπως τόνισε πρόκειται για μία δημοκρατική διαδικασία που θα τονώσει τη ΝΔ, καθώς δεν οδηγεί σε εσωστρέφεια αλλά επιτρέπει την πολιτική άμιλλα.

    Επίσης δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό θέματα της αρμοδιότητας του.

    Ο Ευ.Μεϊμαράκης προανήγγειλε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Απερίσπαστη Δικαιοσύνη

    Έκκληση να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της στην υπόθεση των υποκλοπών, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας στο πλαίσιο συζήτησης σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων του βουλευτή Ββ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του τέως προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου.

    Απευθυνόμενος στους δύο βουλευτές, ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξέθεσε τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ωστόσο «την πλήρη αλήθεια για τη ζοφερή αυτήν υπόθεση, δεν την ξέρουμε ακόμη ούτε εμείς, ούτε εσείς. Είναι το διακύβευμα μιας μεθοδικής δικαστικής διερεύνησης όλων των πτυχών και παραμέτρων του μεγάλου εγκλήματος των υποκλοπών». Επανέλαβε, δε, ότι «η άμεση εντολή του πρωθυπουργού για παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη καταδεικνύει ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η συγκάλυψη, είναι η αποκάλυψη. Αναπόδραστα, ανεξαίρετα, ό,τι πάει στη Δικαιοσύνη δημοσιοποιείται, έρχεται στο φως», είπε ο κ. Παπαληγούρας επισημαίνοντας πάντως ότι η πρόσβαση στην αλήθεια «δυσχεράνθηκε» από την αφαίρεση του παράνομου λογισμικού εκ μέρους της VODAFONE.

    Αναφερόμενος στην κύρια ανάκριση είπε ότι αναμένεται «να ρίξει φως στις ευθύνες των εμπλεκομένων και να ξεδιαλύνει τα ερωτηματικά που παραμένουν ακόμη αναπάντητα» και συμπλήρωσε ότι ερευνάται «εξαντλητικά» και η όλη υπόθεση της αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για συνειδητή απουσία του πρωθυπουργού, στον οποίο απευθύνονταν οι ερωτήσεις, και παρατήρησε ότι «δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μία φορά σε 30 ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».

    Για την αντιμετώπιση του θέματος των υποκλοπών από την κυβέρνηση είπε ότι «εάν ακόμα δεν γνωρίζετε ποιοι μας παρακολουθούσαν και γιατί, είστε ανίκανοι να κυβερνάτε τη χώρα και να εγγυάστε την ασφάλειά μας. Εάν γνωρίζετε, και δεν λέτε την αλήθεια, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα». Ο κ. Παπαϊωάννου, ρώτησε τον υπουργό «γιατί δεν αναζητήσατε ευθύνες από την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά την είχατε προνομιακό συνομιλητή σας για πολύ καιρό; Είστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της ΕΥΠ; Μην τυχόν όλοι αυτοί συμμετέχουν σε επιχείρηση συγκάλυψης και γιβ αυτό τους έχετε απέξω;»

    Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να κρύβει την αλήθεια και ότι τα μισά λόγια, το ψέμα, η υποκρισία και η προπαγάνδα έχουν ημερομηνία λήξης».

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε το θέμα των υποκλοπών ως τη «σοβαρότερη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας» και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα «το μεγάλο αδελφό με το όνομά του». Μεταξύ άλλων, ζήτησε να τεθούν τα στελέχη της Βόνταφον «στη θέση του υπόλογου-συνεργού για να μην καταστρέφονται εκ του ασφαλούς πειστήρια και για να μην εμφανίζονται κατά το δοκούν πειστήρια, όπως αυτά για τον αδιευκρίνιστο θάνατο του άτυχου Τσαλικίδη».

    Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε ο κ. Κωνστανόπουλος «να έχει στηθεί κύκλωμα παγίδευσης, χωρίς να υπάρχει συνέργεια ξένων μυστικών υπηρεσιών, υπηρεσιών της ΕΥΠ και επιχειρηματικών κέντρων που έχουν τη μήτρα για να δώσουν την τεχνολογία αυτού του λογισμικού».

    Ανταπαντώντας, ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιδίωξε τη συγκάλυψη, αλλά την ουσιαστική διερεύνηση και αποκάλυψη της υπόθεσης. «Δεν ήταν ανεύθυνη στάση, αλλά η πιο υπεύθυνη επιλογή να μη δημοσιοποιήσουμε την καταγγελία πριν ελεγχθεί η ακρίβεια και η σοβαρότητα της, πριν σταθμισθούν όλες οι παράμετροι». Δεν κρυφθήκαμε πίσω από τη Δικαιοσύνη αλλά προσφύγαμε στην ανεξάρτητη δικαστική εξουσία για να βρει την άκρη, να εντοπίσει τις ευθύνες και τους ενόχους στη σκοτεινή αυτήν υπόθεση, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε: «Δεν κωλυσιεργήσαμε. Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν άμεση και η παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη ακαριαία».

    Τόνισε επίσης ότι οι έρευνες δεν καθυστέρησαν, «ούτε η αστυνομική, που είχε τρομακτικό όγκο δουλειάς, ούτε βέβαια η δικαστική, που προϋπέθεται την πρόοδο της αστυνομικής».

    Εξάλλου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε τίποτα από την κοινή γνώμη: «Όσα ξέρουμε, ξέρετε» είπε χαρακτηριστικά και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι «προσβλέπουμε στη δικαστική έρευνα για να φέρει στο φως τα όποια κυκλώματα δρούσαν στο σκοτάδι σε βάρος του έθνους και των πολιτών. Τώρα πια, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνον αυτή Ας την αφήσουμε να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της...».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Παπαρήγα με Εθνικό Συμβούλιο κατά Ναρκωτικών

    «Οι πράξεις μας από δω και μπρος θα είναι πολύ πιο δυναμικές και από τα ίδια μας τα λόγια»,τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η επίσκεψη του ΕΣΥΝ, λειτούργησε για μας πολύ σημαντικά και όχι μόνο ενημερωτικά. Μας ανέπτυξαν τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις και αντιδράσεις τους για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ιδιωτικοποιεί την πρόληψη και την θεραπεία απεξάρτησης και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για διαχωρισμούς,για εμπορευματοποίηση και για διάδοση επικίνδυνων αντιλήψεων, που, αντί να σταματούν τα ναρκωτικά, τα διαδίδουν».

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη λειτούργησε και σαν μια καμπάνα υπενθύμισης ότι το ΚΚΕ έχει την υποχρέωση να κάνει πολύ περισσότερα από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Δεν αρκεί δηλαδή να έχουμε καλές και σωστές θέσεις για τα ναρκωτικά».

    Υπάρχει η ανάγκη, κατέληξε η κ. Παπαρήγα, «το κόμμα και η ΚΝΕ με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε και να στηρίξουμε τις μαζικές και κινηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών καθώς και για τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 February 2006 - 13:30:12 UTC