Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετική η έκθεση Αλμούνια για την ελληνική οικονομία. Δεν ζητούνται πρόσθετα μέτρα.

  • [01] Θετική η έκθεση Αλμούνια για την ελληνική οικονομία. Δεν ζητούνται πρόσθετα μέτρα.

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Συζήτησαν τις εξελίξεις στην οικονομία και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες, δήλωσε ότι " η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της θητείας της, εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και ένα πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος. Η αντιπολίτευση έχει τους δικούς της λόγους να δημιουργεί αντιπερισπασμούς".

    Ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι το προσχέδιο της έκθεσης Αλμούνια για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε είναι θετικό καθώς δεν ζητά την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων, αλλά την εφαρμογή του προϋπολογισμού. Η έκθεση θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια στο Συμβούλιο των υπουργών.

    Κατά τη συνάντηση, χθες, του πρωθυπουργού στο Δουβλίνο με τον Ιρλανδό ομόλογό του Μπέρτι Αχερν, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η συνταγματική συνθήκη της Ευρώπης, η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Βαλκάνια.

    Στην ελληνική αποστολή μετείχαν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του κ. Καραμανλή, πρέσβης κ. Αλέξανδρος Σάνδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Δουβλίνο κ. Στέλιος Μαλικούρτης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσώπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος και ο διευθυντής Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου κ. Γιάννης Ανδριανός.

    Συνοψίζοντας το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Ιρλανδό ομόλογό του ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ιρλανδίας και Ελλάδας είναι άριστες και έχουμε μία πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική συνεργασία στα διεθνή φόρα όπου συμμετέχουμε και οι δύο. Και βεβαίως υπάρχουν πολλές μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για να διευρύνουμε και να αναπτύξουμε τη συνεργασία αυτή περισσότερο και συνεπώς αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεών μας σε αυτό το θέμα".

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι "την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το Δουβλίνο γιορτάσαμε τότε την ένταξη δέκα νέων κρατών-μελών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σήμερα ύστερα από αυτό το μεγάλο επίτευγμα η Ενωση αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις μείζονος σημασίας για το μέλλον. Κάναμε μία ανασκόπηση αυτών των προκλήσεων με τον κ. Αχέρν και ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, για τη διεύρυνση και για τρόπους προσέγγισης της συνταγματικής συνθήκης μετά το πέρας της περιόδου περισυλλογής. Η Ελλάδα θα ήθελε να δεί ένα νέο δυναμισμό στις προσπάθειές μας και τη συνέχιση του διαλόγου με προσεκτική διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή στις ανησυχίες των πολιτών και στην ανάγκη να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα".

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η επίτευξη καλύτερων συνθηκών ανάπτυξης για τις οικονομίες μας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάσαμε επίσης με τον κ. Αχέρν την πρόοδο της διαδικασίας της Λισαβόνας και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολύ περισσότερα, ούτως ώστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Αχέρν για τις ελληνικές θέσεις τόσο σε σχέση με περιφερειακά όσο και με ευρύτερα διεθνή ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στα Βαλκάνια, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο Κυπριακό πρόβλημα και τη Μέση Ανατολή.

    Από ιρλανδικής πλευράς στο γεύμα εκτός από τον πρωθυπουργό κ. Αχέρν παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Επικρατείας κ.Τομ Κίντ, η πρέσβης της Ιρλανδίας στην Αθήνα κα Μάργκαρετ Χένεσι, ο γενικός γραμματέας του γραφείου του Ιρλανδού πρωθυπουργού κ. Ντέρμον Μακάρτι και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας Ντέρμον Κάλαχερ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 February 2006 - 15:30:07 UTC