Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΝΔ
  • [02] Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και ΟΓΑ το 2007
  • [04] Χρηματοδοτούνται μικρές επιχειρήσεις

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΝΔ

    Συνεργασία με τον γραμματέα της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.Νωρίτερα θα δεχθεί τον πρόεδρο της Αγροτικής Τράπεζας Δ.Μηλιάκο.

    Ο κ. Καραμανλής, σε συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα, ενημερώθηκε για τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας των Βαλκανικών χωρών που θα γίνει στις 31 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ συζήτησαν και για την κοινοτική ενεργειακή πολιτική, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής.

    Στο μεταξύ, σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε το διάστημα 28 Φεβρουαρίου-13 Μαρτίου με τη μέθοδο της κάλπης το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 35,9% της ΝΔ που συγκεντρώνει 35,6%. Ακολουθούν ΚΚΕ 7,3%, ΛΑΟΣ 4,3%, ΣΥΝ 3,4%. Το 0,9% απαντά "άλλο κόμμα", το 1,4% λευκό, το 2,7% άκυρο, το 3,1% αναποφάσιστοι και το 5,5% "δεν γνωρίζω-δεν απαντώ".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα συζητηθούν στη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος θα αναφερθεί στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και θα εξαγγείλει την απόφαση του για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εξής για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι υποψήφιοι θα επιλεγούν μέσω προκριματικών εκλογών.

    Στην σημερινή διαδικασία θα μιλήσει και η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία θα παρουσιάσει τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό του κόμματος για το επόμενο διάστημα.

    Την εισήγηση για την δημόσια διοίκηση θα παρουσιάσει ο βουλευτής Μανώλης Όθωνας, γραμματέας του αντίστοιχου τομέα, καθώς ο τομεάρχης Θόδωρος Πάγκαλος απουσιάζει στο εξωτερικό. Σήμερα θα παρουσιαστεί και η πρώτη έκθεση του συνηγόρου του μέλους και φίλου του ΠΑΣΟΚ από την συνήγορο Μαρία Αρσένη.

    Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστούν το απόγευμα σε τρία παράλληλα τμήματα - ομάδες εργασίας . Η πρώτη ομάδα θα έχει θέμα "Αποκέντρωση - Αυτοδιοίκηση - Περιφερειακές Συνδιασκέψεις", η δεύτερη θα έχει ως θέμα "Παιδεία, Αποκέντρωση στην Εκπαίδευση, Νέα Γενιά και Αυτοδιοίκηση" και η τρίτη θα έχει ως θέμα "Διαφάνεια και Δεοντολογία".

    Το Σάββατο ο αρμόδιος τομεάρχης Θανάσης Τσούρας θα εισηγηθεί τον κανονισμό λειτουργίας των οργανώσεων ετεροδημοτών και ο Τηλέμαχος Χυτήρης υπεύθυνος του Οικονομικού Τομέα θα εισηγηθεί τον οικονομικό κανονισμό.

    Επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής εκλογικών Διαδικασιών Αλέκος Παπαδόπουλος θα αναφερθεί στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και ΟΓΑ το 2007

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, έχει ο κ. Γ.Αλογοσκούφης.

    Για τις εξελίξεις στην οικονομία ενημέρωσε, χθες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε, ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και ειδικά για την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επίσης και για τις προοπτικές που διαγράφονται για την οικονομία γενικότερα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης στάθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία απέφυγε την ύφεση το 2005 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η Κυβέρνηση και ανέφερε στον κ.Παπούλια ότι ο ρυθμός ανάπτυξης τη χρονιά που πέρασε έκλεισε στο 3,7%, η ανεργία, πάντα για το 2005, κλείνει κάτω από το 10%, ενώ για την πορεία του ελλείμματος σημείωσε ότι αυτό μειώθηκε σημαντικά με στόχο το 2006 να βρεθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    Για το 2007 ο κ.Αλογοσκούφης προανήγγειλε αύξηση του ΕΚΑΣ και ΟΓΑ αλλά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις ομάδες εκείνες που πληρώνουν το μεγάλο βάρος της φορολογίας (μισθωτοί) στο πλαίσιο της πολιτικής για την ενίσχυση των ασθενών στρωμάτων. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται μεγάλες τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να πετύχει ο τρέχων προϋπολογισμός το βασικό του στόχο που είναι να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπήκε έγκαιρα και κατάλληλα προετοιμασμένη στην ΟΝΕ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Χρηματοδοτούνται μικρές επιχειρήσεις

    Σε εκδηλώσεις της ΝΟΔΕ Βρετανίας, στο Λονδίνο, θα παραστεί ο υπουργός Ανάπτυξης και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    Tην ένταξη των επενδύσεων εκσυγχρονισμού 1.661 μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις του Γβ KΠΣ ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Δ.Σιούφας, ο υφυπουργός κ.Αν.Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ.Σ.Παπαδόπουλος και ο ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα κ.Σ.Ευσταθόπουλος.

    Στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 2.220 Επιχειρηματικά Σχέδια προϋπολογισμού 692,4 εκατ. ευρώ , από τα οποία εγκρίθηκαν 1.661 (ποσοστό 74,8% των υποβληθέντων), προϋπολογισμού 505,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία η Kοινοτική και κρατική ενίσχυση ανέρχεται στα 239 εκατ.

    Σε δηλώσεις του ο κ.Σιούφας υπογράμμισε ότι δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην περιφέρεια και κυρίως σε νομούς που παρουσιάζουν αυξημένα προβλήματα ανάπτυξης ή είναι παραμεθόριοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων ( 62% ) που εγκρίθηκαν αφορά στις εκτός Αττικής Περιφέρειες. Eνδεικτικά: στο νομό Δράμας από τα 12 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν τα 11. Στο νομό Καβάλας από τα 21 εγκρίθηκαν τα 18. Στην Ξάνθη από τα 18 εγκρίθηκαν τα 16. Στο νομό Ροδόπης από τα 19 εγκρίθηκαν τα 15. Στο νομό Κοζάνης από τα 33 εγκρίθηκαν τα 27 και στο νομό Ημαθίας από τα 20 εγκρίθηκαν τα 19.

    Με τα επιχειρηματικά σχέδια που εγκρίθηκαν, καλύπτεται ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, κλάδων και υποκλάδων που παρουσιάζουν προοπτικές θετικής ανάπτυξης και εξέλιξης, ενώ τα βασικά κριτήρια της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν, ήταν η βιωσιμότητα και ο αναπτυξιακός δυναμισμός των επιχειρήσεων.

    Oι πίνακες των επιχειρήσεων που επιλέχθηκαν, δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr).

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 March 2006 - 7:30:16 UTC