Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο εκατομμύρια οι διαδηλωτές στη Γαλλία

  • [01] Δύο εκατομμύρια οι διαδηλωτές στη Γαλλία

    Δύο εκατομμύρια Γάλλοι κάθε ηλικίας - 500.000 μόνο στο Παρίσι- διαδήλωσαν σήμερα σε 160 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ζητώντας από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν να αποσύρει το νόμο για την "πρώτη απασχόληση των νέων".

    Πρόκειται για ένα νόμο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να απολύουν χωρίς δικαιολογία και αποζημίωση νέους κάτω των 26 ετών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανεργία, που ειδικά για τη νεολαία της Γαλλίας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς φτάνει το 23%.

    Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών συγκροτήθηκε στο Παρίσι με πρωτοβουλία των ενώσεων των φοιτητών, των μαθητών, και των εργατικών συνδικάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία κινητοποίησε 25.000 αστυνομικούς μόνο στο Παρίσι για την ομαλή διεξαγωγή της κινητοποίησης.

    Οι διαδηλωτές - που σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν πάνω από μισό εκατομμύριο - συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ντανφέρ, στο νότιο Παρίσι και πορεύτηκαν επί 5 ώρες προς την πλατεία Νασιόν που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα. Η διαδήλωση ήταν ειρηνική και το χαρακτηριστικό ήταν ότι ένωσε κάτω από τα ίδια πανώ γονείς, φοιτητές και μαθητές.

    Μετά το τέλος της διαδήλωσης ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Νασιόν όταν νεαροί μασκοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα. Κάποιοι από τους μασκοφόρους πυρπόλησαν και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

    Ο πρωθυπουργός ντε Βιλπέν είχε το απόγευμα επαφές με τους συνεργάτες του για να εξετάσει την κατάσταση μετά τη μεγάλη διαδήλωση που ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντε Βιλπέν θα περιμένει την απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει η αντιπολίτευση ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός. Δεν αποκλείεται μάλιστα η δικαιοσύνη να βγάλει τον Ντε Βιλπέν από τη δύσκολη θέση θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

    Κερδισμένος στην αναμέτρηση της κυβέρνησης με τους νέους ίσως να είναι ο υπουργός εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί ο οποίος συναντήθηκε ήδη με εκπροσώπους των φοιτητών, ενώ αυτοί αρνούνται κάθε διάλογο με τον πρωθυπουργό Ντε Βιλπέν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 March 2006 - 19:30:09 UTC