Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κεφαλονιά ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Στην Κεφαλονιά ο Γ.Παπανδρέου

    Για πλήρη αθέτηση όλων των προεκλογικών της εξαγγελιών και για εγκατάλειψη της περιφέρειας επέκρινε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά στην οποία βρίσκεται από χθες το βράδυ.

    "Ο κ. Καραμανλής έχει ξεχάσει την Περιφέρεια ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν ξέρουν να διαχειριστούν κρίσεις", είπε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος αναφερόμενος και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η Κεφαλονιά με τις διακοπές του ρεύματος είπε ότι η διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν εικονική και αφορούσε τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο μόνος προγραμματισμός και το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η εξυπηρέτηση του στενού κομματικού συμφέροντος και ο έλεγχος της εξουσίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει ακόμα και τους θεσμούς και αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών είπε ότι η κυβέρνηση έκρυβε επί 11 μήνες το θέμα αυτό και "η προσπάθεια κουκουλώματος σημαίνει και συνενοχή καθώς έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς".

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε με οξύ τρόπο προς τον πρωθυπουργό αναφερόμενος στο θέμα της υποψηφιότητας για την υπερνομαρχία Δράμας- Καβάλας - Ξάνθης της κας Καραχασάν και είπε ότι αυτή η υποψηφιότητα συμβολίζει πέραν όλων των άλλων ότι "εμείς δεν διαχωρίζουμε, δεν φακελώνουμε και δεν δημιουργούμε πολίτες β' κατηγορίας. Ακουσα ότι ο αρμόδιος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης μίλησε με μία αντίληψη που μας παραπέμπει σε διαχωρισμούς και φακελώματα, σε μια αυταρχική αντίληψη δεξιάς και ρωτώ τον πρωθυπουργό αν αυτά εκφράζουν την επίσημη πολιτική του κ. Καραμανλή. Διότι αυτός είναι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια λόγια, τέτοια εποχή σε δημοκρατική χώρα".

    "Αλλά αυτά είναι η απόδειξη ότι αυτή η παράταξη πρέπει να ξαναπάει στα θρανία της αντιπολίτευσης για να μάθει τί σημαίνει δημοκρατία", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι απέναντι στην πολιτική της ΝΔ που εκτός όλων των άλλων δημιουργεί και απαισιοδοξία στους πολίτες υπάρχει προοπτική και άλλος δρόμος. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την τεράστια σημασία που δίνει το ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην αποκέντρωση της εξουσίας. Τάχθηκε υπέρ του περιφερειακού σχεδιασμού καθώς και της αναγκαιότητας το κράτος να στηρίξει την περιφέρεια πράγμα το οποίο πρέπει να κάνει και το χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο , όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να αναλάβει τα ρίσκα του και να στηρίξει εκείνους που έχουν σωστή επιχειρηματική δομή και επιχειρησιακό σχέδιο.

    "Οι δημοτικές εκλογές για εμάς δεν είναι μόνο να αναδείξουμε ικανούς υποψηφίους ούτε μόνο να ανανεώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας. Κυρίως είναι να δώσουμε νέα προοπτική στην κοινωνία", τόνισε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος είπε ότι ένα πολύ βασικό στοιχείο της αποκέντρωσης της εξουσίας αλλά και προϋπόθεσή της είναι η ουσιαστική και δημοκρατική συμμετοχή της κοινωνίας.

    "Θέλουμε να χάσει το κέντρο τα "προνόμιά του" και να πάνε στην περιφέρεια", είπε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος, τέλος, κάλεσε για ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών στις διαδικασίες των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών για τις οποίες εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υποψήφιοι που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθούν νικητές καθώς και την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 May 2006 - 12:30:14 UTC