Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Ενώπιον των ευρωπαϊκών δεσμεύσεών της η Αγκυρα

  • [01] Κ.Καραμανλής: Ενώπιον των ευρωπαϊκών δεσμεύσεών της η Αγκυρα

    Τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Bangguo, θα δεχθεί ο πρωθυπουργός, στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με την βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και τον πρίγκηπα Χένρικ.

    Να εγκαταλείψει μία για πάντα πρακτικτές και συμπεριφορές που δεν συνάδουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, κάλεσε την Αγκυρα ο πρωθυπουργός χθες από το Παρίσι, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στο Αιγαίο.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι το χθεσινό συμβάν οφείλει να προβληματίσει σοβαρά τη γείτονα χώρα, ώστε να αναθεωρήσει οριστικά τη στάση της.

    Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αγνοούμενου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του με τον τούρκο πρωθυπουργό.

    Στο μεταξύ, διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία, υπέβαλε η Ελλάδα ενώ ενημέρωσε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Διμερές, χαρακτήρισε το περιστατικό ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

    Τη διαβεβαίωση οτι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς η στρατηγική που ακολουθείται αποδίδει ήδη αποτελέσματα, έδωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΟΟΣΑ, στην οποία προήδρευσε η Ελλάδα.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι το έλλειμα θα είναι κάτω από 3%, πρόσθεσε όμως, οτι οτι χρειάζεται αυστηρότητα και πειθαρχία. Σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, σημείωσε πως αυτό είναι θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το ασφαλιστικό, είπε οτι η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και πως έχει ήδη ανοίξει ένας διάλογος με όλους τους φορείς.

    Τόνισε τέλος, οτι το συμπέρασμα της συνόδου είναι οτι το εμπόριο αποτελεί το κύριο κινητήριο μηχανισμό για την ανάπτυξη και την ευημερία.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Παρίσι με τον γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, όπου συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων, ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 May 2006 - 4:31:09 UTC