Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • [02] Συζήτηση στη Βουλή για την εκπαίδευση
  • [03] Νέα αναπτυξιακή πολιτική

  • [01] Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

    Τα αποτελέσματα των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στις 2μμ, ο υπουργός Οικονομίας.

    Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς μέσα από αυτές τις δράσεις ενισχύεται η ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή, ανέφερε χθες ο κ. Γ. Αλογοσκούφης στην ετήσια απονομή των επιχειρηματικών βραβείων του ΕΒΕΑ.

    Οπως είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί σήμερα να μειώσει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα μέσα από τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών, την απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου, την εξασφάλιση καθαρών και ίσων κανόνων για όλους και την προώθηση μεταρρυθμίσεων που τονώνουν την επιχειρηματική δράση, απελευθερώνουν τον εμπόριο και ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Σε όλες αυτές τις δράσεις καταλυτική συμβολή, σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν οι φορείς που εκπροσωπούν τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, όπως είναι οι επιμελητηριακές ενώσεις και το ΕΒΕΑ.

    Η επιχείρηση, τόνισε ο κ.Αλογοσκούφης, είναι το ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο των προσπαθειών όλων των εργαζομένων σε αυτήν και όχι το αποτέλεσμα των προσπαθειών ενός μόνον ατόμου. Για το λόγο αυτόν οι επιχειρήσεις δεν κρίνονται μόνον από τις επιδόσεις τους στον ανταγωνιστικό στίβο του σύγχρονου επιχειρείν, αλλά και από την την κοινωνική τους ευθύνη και τη συμβολή τους στην επιχειρηματική παράδοση του τόπου μας.

    [02] Συζήτηση στη Βουλή για την εκπαίδευση

    Με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, πραγματοποιείται αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση.

    Στο μεταξύ, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Παναγιώτη Καμμένο, έστειλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ -μέλη της Επιτροπής- Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη και ζητούν την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής για να γίνει ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο.

    [03] Νέα αναπτυξιακή πολιτική

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και Τ. Νεράντζης και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θ.Νάκος και Απ. Ανδρεουλάκος και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος συναντώνται σήμερα και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τους γενικούς γραμματείς των περιφερειών της χώρας.

    Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση του διαλόγου με τους φορείς της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της νέας αναπτυξιακής πολιτικής και την ευρύτερη ενημέρωση όλων εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του νέου θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου που προβλέπει ο νέος Νόμος 3325/2005 για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 May 2006 - 6:31:24 UTC