Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κλίμα συναίνεσης στις ΔΕΚΟ ενισχύει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή
  • [02] Ο Α.Ντινόπουλος υποψήφιος για την Υπερνομαρχία
  • [03] Με τιμές ήρωα το ύστατο αντίο στον Κ.Ηλιάκη

  • [01] Το κλίμα συναίνεσης στις ΔΕΚΟ ενισχύει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή

    Την πορεία εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ, τις αρμοδιότητες των διοικητικών συμβουλίων τους και την εταιρική διακυβέρνηση σε αυτές συζήτησε η Διϋπουργική Επιτροπή για τις επιχειρήσεις αυτές, η οποία συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του κ. Γ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή των κ.Δ.Σιούφα, Σ.Τσιτουρίδη και Μ.Λιάπη.

    Τα μέλη της Διϋπουργικής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία εφαρμογής του νόμου. Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στη συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΚΟ έχουν ολοκληρωθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, με εξαίρεση πέντε μικρές επιχειρήσεις.

    Οι αυξήσεις δεν ξεπερνούν το 3% για το 2006 και το 4% για το 2007. Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλίμα συναίνεσης που ενισχύει την ανάπτυξη της οικονομίας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα η εφαρμογή του νόμου συμβάλλει στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Την ικανοποίησή του για την πορεία εφαρμογής του νόμου εξέφρασε και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος είπε ότι η εξυγίανση των επιχειρήσεων προχωρεί και πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη στις επιχειρήσεις αυτές.

    Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι διάλογος έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι υπάρχει μόνιμος σταθερός διάλογος και κλίμα συναίνεσης. Επίσης είπε ότι οι συμφωνίες για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μεγάλη επιτυχία και ότι διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν το αντίθετο.

    Συνεργασία Καραμανλή-Σιούφα

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουρός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Σιούφας ενημέρωσε, όπως είπε, τον κ. Καραμανλή για σημαντικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, αλλά και σημαντικές πρωτοβουλίες σχετικά με τη βιομηχανία και τον ενεργειακό τομέα.

    Ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα συνάντηση μεταξύ εταιριών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρωσίας για τη συγκρότηση της διεθνούς εταιρίας που θα κατασκευάσει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

    Επίσης είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το επικείμενο ταξίδι του στη Φιλανδία και τη συνάντηση που θα έχει με το Φιλανδό ομόλογό του ενόψει της μεγάλης διάσκεψης που θα συγκληθεί στη Ρόδο το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετάσχουν 35 υπουργοί, 25 από την ΕΕ και δέκα από τις χώρες της Μεσογείου, ενόψει της Ευρωμεσογειακής αγοράς που θα δημιουργηθεί στη λεκάνη της Μεσογείου έως το 2010.

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ που συγκαλείται 7 και 8 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο αλλά και για το φόρουμ των Αθηνών που θα συγκληθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ρυθμιστές ενέργειας.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη, τον Υπουργό των Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρώην Υπουργό των Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    [02] Ο Α.Ντινόπουλος υποψήφιος για την Υπερνομαρχία

    Ο Αργύρης Ντινόπουλος θα είναι ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία για τη θέση του υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς.

    Ο κ. Ντινόπουλος θα πλαισιώνεται από την κα Φωτεινή Πιπιλή ως υποψήφια για τη Νομαρχία Αθηνών και τον Σπύρο Σπυρίδωνα ως υποψήφιο για τη Νομαρχία Πειραιώς.

    Παρουσιάζοντας τις υποψηφιότητες ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε ότι "με απόλυτη συναίσθηση του χρέους στους πολίτες, η ΝΔ προτείνει για Υπερνομάρχη, το Δήμαρχο Βριλησίων κ. Αργύρη Ντινόπουλο, την πρώτη Δημοτική σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων κα Φωτεινή Πιπιλή για τη θέση του Νομάρχη Αθηνών και το δήμαρχο Πόρου κ.Σπύρο Σπυρίδωνα για τη θέση του Νομάρχη Πειραιά.

    Ο κ. Ζαγορίτης πρόσθεσε ότι και οι τρεις έχουν μακρά και σημαντική προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες.

    Είναι, είπε, μία επιλογή που υπηρετεί τα κριτήρια της αξιοσύνης, της ικανότητας, της εντιμότητας και της προσφοράς στους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

    Ο δημοσιογράφος κ. Αργύρης Ντινόπουλος ανέφερε ότι είναι μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση που δείχνει την καταξίωση του έργου του στα Βριλήσια, ένα έργο που έγινε με δυναμισμό και διεκδίκηση. Πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει την εμπειρία του στην καθημερινή δράση και στην επαφή με τους πολίτες και τόνισε πως τα προβλήματα των πολιτών θα έρθουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

    Η δημοσιογράφος κα Φωτεινή Πιπιλή ανέφερε σε δήλωσή της ότι επί είκοσι χρόνια είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και τόνισε ότι η εμπειρία αυτή της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί με πάθος με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

    Τέλος, ο κ.Σπύρος Σπυρίδων τόνισε ότι είναι τιμή του να διεκδικήσει τη Νομαρχία Πειραιά και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική και πάρα πολλή δουλειά για τη Νομαρχία καθώς επίσης ότι από την εμπειρία του έχει μάθει ότι πρέπει να διεκδικεί.

    Οι τρείς υποψήφιοι συναντήθηκαν αργότερα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Τα βιογραφικά των υποψηφίων

    Αργύρης Ντινόπουλος

    Ο Αργύρης Ντινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και το 1978 αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Πανεπιστήμια Paris II και U.C.L του Λονδίνου από όπου πήρε Μάστερ στις Νομικές Επιστήμες.

    Το 1981 ορκίστηκε δικηγόρος αλλά από το 1984 εργάστηκε ως δημοσιογράφος - ρεπόρτερ στην ΕΡΤ, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,4, και στις εφημερίδες Απογευματινή, Καθημερινή και Βήμα. Από το 1994 ήταν στην τηλεόραση του ΑΝΤ 1.

    Ως πολεμικός ανταποκριτής κάλυψε από την πρώτη ημέρα τον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία και πολλές κρίσεις και πολέμους και αλλού.

    Το 2002 εξελέγη δήμαρχος στα Βριλήσσια.

    Τον Απρίλιο του 2003 διεκδίκησε δυναμικά την απομάκρυνση της ΔΕΗ από τον χώρο της ναυτικής βάσης και την απόδοση έκτασης 52 στρεμμάτων στο Δήμο. Δύο χρόνια αργότερα το σύνολο της έκτασης παραδόθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Βριλησσίων. Εκεί όπου για πενήντα χρόνια ήταν οι κεραίες του Πολεμικού Ναυτικού τώρα δημιουργείται πάρκο με χρηματοδότηση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείου Πολιτισμού.

    Ακολούθησε προσπάθεια δύο ετών για να πεζοδρομηθεί το κέντρο των Βριλησσίων στη διάρκεια των οποίων έπρεπε να πεισθούν τόσο οι καταστηματάρχες της περιοχής όσο και οι εκπρόσωποι του Ιερού Ναού της Αναλήψεως που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία. Η πεζοδρόμηση ξεκίνησε πέρυσι το Πάσχα, παραδόθηκε τα Χριστούγεννα και τώρα συγκεντρώνει την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

    Μετέτρεψε σε πάρκα όλους τους ελεύθερους χώρους των Βριλησσίων, κατασκεύασε, σε συνεργασία με ιδιωτική πρωτοβουλία, ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, δημιούργησε δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας για τη δωρεάν μετακίνηση των δημοτών προς το σταθμό του Μετρό και πέτυχε να επιταχυνθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η διαπλάτυνση της λεωφόρου Πεντέλης που δόθηκε, ήδη, στην κυκλοφορία.

    Ύστερα από επίμονες προσπάθειες έπεισε το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάγκη κατασκευής αγωγών ομβρίων στα Βριλήσσια. Το έργο ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθηνών.

    Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου γκρέμισαν ένα μαντρότοιχο που εμπόδιζε την ένωση δύο περιφερειακών λεωφόρων (Ηρακλείτου και Αναπαύσεως). Τελικά, το έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Ηρακλείτου δημοπρατήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίησή του.

    Στην προσωπική του ζωή, ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

    Φωτεινή Πιπιλή

    Η Φωτεινή Πιπιλή είναι δημοσιογράφος και Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων. Γεννήθηκε στην Αθήνα με ρίζες από τη Μικρά Ασία και την Ορεινή Ολυμπία. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα, από το γυναικείο περιοδικό ΠΑΝΘΕΟΝ, ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ στην ελληνική τηλεόραση (1973). Με πλούσια τηλεοπτική και ραδιοφωνική καριέρα και πολύχρονη συνεργασία με εφημερίδες και περιοδικά ως σήμερα. Εχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις: Βραβείο δημοσιογραφίας Μπότση για το καλύτερο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, δύο φορές από το Σύνδεσμο για τα δικαιώματα της Γυναίκας με τη Χρυσή Πένα κ.α.

    Εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1986. Από τις Δημοτικές Εκλογές του 1994 και επί τρεις συνεχείς 4ετίες, εκλέγεται πρώτη σε σταυρούς Δημοτική Σύμβουλος στην Ελλάδα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Προνοίας και επί σειρά ετών υπήρξε Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΠΕ, με αρμοδιότητες την Επικοινωνία, την Ενημέρωση για το Περιβάλλον και τον Ποιοτικό Έλεγχο των Ελληνικών Θαλασσών και του Πόσιμου Ύδατος.

    Από το 1993 δραστηριοποιείται με πολλαπλές ενέργειες και παρεμβάσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και του Υδάτινου Πλούτου. Είναι η συνδημιουργός των μεγάλων εθνικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων διεθνούς εμβέλειας «καθαρές θάλασσες-καθαρές ακτές» και «ποτάμια και λίμνες της πατρίδας» για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ και του εξαιρετικά επιτυχημένου δικτυακού τόπου www.thalassa.gr που αναγνωρίστηκε από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Margaret Walstrom ως πρωτοπόρος για την Ευρώπη ενέργεια και πιλότος για τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το 1999 ακολούθησε η δημιουργία του δικτυακού τόπου www.thisavros.gr συνδημιουργός της περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Green Greece, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθηνών, υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας.

    Σπύρος Σπυρίδων

    Ο Σπύρος Σπυρίδων γεννήθηκε στον Πόρο το 1954 όπου και τελείωσε τη βασική του εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του και αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Προγραμματισμό - Ανάλυση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξ/κος στο Π.Ν. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά Ομιλεί Αγγλικά.

    Το ενδιαφέρον του για τα κοινά αρχίζει πολύ νωρίς και εκφράζεται αρχικά με τη ενεργό συμμετοχή του ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε διάφορους Συλλόγους. Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος σε ηλικία 27 ετών.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  • Δήμαρχος Πόρου από το 1991 έως και σήμερα. Εξελέγη το 2002 για τέταρτη συνεχόμενη τετραετία με ποσοστό 69,3%.

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) από το 1999 μέχρι σήμερα.

  • Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) από το 1999 μέχρι σήμερα.

  • Μέλος Επιτροπής Θεσμών των Συλλογικών Οργάνων της ΤΕΔΚΝΑ και ΚΕΔΚΕ από το 1995 έως σήμερα.

  • Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδος, από το 2000 έως σήμερα.

  • Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής (Διοικητικό Συμβούλιο) του Council European Municipalities and Regions - CEMR - (Συμβουλίου Δήμων και Περιφερών της Ευρώπης), από το 2000 έως σήμερα.

  • Μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε) - Εθνικό Γνωμοδοτικό Όργανο για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, ως εκπρόσωπος των Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.

  • Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) 2000 - 2006.

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) των Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Εκπρόσωπος ΚΕΔΚΕ).

  • Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων Αργοσαρωνικού, από την ίδρυσή του 1995 έως σήμερα.

  • Πρόεδρος Δημοτικών Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Πόρου από το 1991.

    Έχει διατελέσει επίσης:

  • Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

  • Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε) του Οργανισμού Αθήνας (ΟΡΣΑ).

  • Μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΣΑΣ).

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.)

  • Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά

  • Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας.

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) τη Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων.

  • Μέλος σε Νομαρχιακές Επιτροπές.

    [03] Με τιμές ήρωα το ύστατο αντίο στον Κ.Ηλιάκη

    Με τιμές ήρωα, κηδεύτηκε το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά στα Χανιά, ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, που χάθηκε με το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τουρκικό μαχητικό πάνω από τη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.

    Τον ήρωα σμηναγό συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτές, το σύνολο των τοπικών αρχών, ενώ τις ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Π. Χηνοφώτης.

    Το "ύστατο χαίρε" στον Κώστα Ηλιάκη είπαν όλοι οι συνάδελφοί του από την 115 Πτέρυγα Μάχης και εκατοντάδες Χανιώτες.

    Το φέρετρο του άτυχου σμηναγού, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, έφθασε το πρωί στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου το παρέλαβε η σύζυγός του, η μητέρα του και τα αδέλφια του.

    Από εκεί, σχηματίσθηκε πομπή που κατέληξε στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου υπήρχαν παραταγμένα αγήματα που απέδιδαν τιμές.

    Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία που τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας -Αποκορώνου Ειρηναίος, τον άτυχο σμηναγό αποχαιρέτησε εκ μέρους των συναδέλφων του ο επισμηναγός Λάμπρος Λαμπρινάκης.Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για το χαμογελαστό παιδί, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

    «Αυτός που τον γκρέμισε, δημιούργησε ένα νέο ιδανικό, που, πια, δεν θα μπορεί, κανένας άλλος να γκρεμίσει».

    Εκ μέρους της οικογένειας τον Κώστα Ηλιάκη αποχαιρέτησε ο μεγάλος του αδελφός, λέγοντας:

    «Ο άδικος χαμός σου, θα έχει αποτέλεσμα όταν θα βρεθεί λύση για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

    Συγγενής της οικογένειας διάβασε γράμμα της συζύγου του άτυχου πιλότου που τον αποχαιρετούσε λέγοντας πως μέσα στην καρδιά της, θα χτυπά πάντα η δικιά του καρδιά.

    «Η θυσία του ήρωα σμηναγού να γίνει παράδειγμα για τη χώρα και τους νέους μας», ευχήθηκε ο μητροπολίτης Ειρηναίος, ενώ ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης τόνισε:

    «Ας είναι ο Κώστας Ηλιάκης το τελευταίο θύμα στον αγώνα για την υπεράσπιση του Αιγαίου».

    Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία σχηματίσθηκε τιμητική πομπή που κατέληξε στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά. Εκεί έγινε και η ταφή του άτυχου σμηναγού.

    Εξω από το κοιμητήριο μικρά παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου, κρατώντας ελληνικές σημαίες, υποδέχθηκαν το φέρετρο, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος χειροκροτούσε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συγκινημένος, κατέθεσε στέφανο στον τάφο του Κ. Ηλιάκη, ενώ την ίδια ώρα πολεμικά αεροπλάνα σε σχηματισμό πάνω από την πόλη απέδιδαν τιμές.

    Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας με ομοβροντίες αποχαιρετούσε τον Κώστα Ηλιάκη.

    Λίγο μετά αξιωματικός της μονάδας παρέδιδε στη σύζυγό του την ελληνική σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο, το ξίφος και τα παράσημά του.

    «Σήμερα, δεν είναι ημέρα για πολιτικές δηλώσεις, σήμερα συμμετέχουμε στο βαθύ πένθος της οικογένειας, της Κρήτης, της Αεροπορίας, του έθνους μας, για τον ήρωα Κώστα Ηλιάκη», δήλωσε κατά την έξοδό του από το κοιμητήριο του Αγίου Λουκά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 May 2006 - 12:30:20 UTC