Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κλίμα συναίνεσης ενισχύει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή
  • [02] Σχέδιο ανάπτυξης για τις ΔΕΚΟ
  • [03] Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
  • [04] Στην Πράγα η Αλέκα Παπαρήγα
  • [05] Ο Α.Ντινόπουλος υποψήφιος για την Υπερνομαρχία

  • [01] Το κλίμα συναίνεσης ενισχύει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή

    Συνεργασία με τον Υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη, έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 12.00 θα δεχθεί τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη.

    Επίσης, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα ενημερώσει σήμερα τις Διαρκείς Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή συνεδρίαση, για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

    Την πορεία εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ, τις αρμοδιότητες των διοικητικών συμβουλίων τους και την εταιρική διακυβέρνηση σε αυτές , συζήτησε χθες η Διϋπουργική Επιτροπή, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφης και τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Μεταφορών, κυρίων Σιούφα, Τσιτουρίδη και Λιάπη.

    Ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε οτι στη συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΚΟ έχουν ολοκληρωθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, με εξαίρεση πέντε μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, οι αυξήσεις δεν ξεπερνούν το 3% για το 2006, και το 4% για το 2007. Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ.Αλογοσκούφης, για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση και πρόσθεσε, ότι υπάρχει κλίμα συναίνεσης που ενισχύει την ανάπτυξη της οικονομίας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα η εφαρμογή του νόμου συμβάλλει στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

    [02] Σχέδιο ανάπτυξης για τις ΔΕΚΟ

    Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου θα δεχθεί, στις 11.00 πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    "Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή συναντήθηκαν σήμερα για να δηλώσουν με καθυστέρηση έξι μηνών ότι η περιβόητη μεταρρύθμιση για τις ΔΕΚΟ κατέληξε σε φιάσκο", αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ.

    Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι "όπως αποδείχτηκε, δεν χρειάζονταν νομοθετικές ρυθμίσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Καμιά υποχώρηση και καμιά συναίνεση δεν υπήρξε από τη πλευρά των εργαζομένων στην πολιτική λιτότητας της ΝΔ. Αντίθετα οι συμφωνίες έκλεισαν σε επίπεδα που οι ίδιοι θεώρησαν ικανοποιητικά για την προστασία του εισοδήματος τους και πάντως ψηλότερα από τα όρια που έθεσε ο κ. Αλογοσκούφης". Και προσθέτει: "Για την τιμή των όπλων και αφού έχει προ πολλού λήξει η προθεσμία που έθετε ο νόμος, επιχειρούν να επαναφέρουν θέμα κανονισμών εργασίας, τη στιγμή που έχει συμφωνηθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι το ισχύον εργασιακό πλαίσιο δεν αλλάζει".

    Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι αυτό που χρειάζεται για τις ΔΕΚΟ, είναι ένα σχέδιο ανάπτυξης και συλλογική προσπάθεια με συμμετοχή των εργαζομένων και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, κάτι που είναι εκτός λογικής της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αναφέρει.

    [03] Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

    Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

    Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθούν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, τα Βαλκάνια, η πορεία της Ευρώπης στο διάστημα της περισυλλογής και οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του Ιράν.

    Η κ.Ντόρα Μπακογιάννη με δήλωση της χαιρέτησε την χθεσινή πρόταση των ΗΠΑ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τεχεράνη θα εξετάσει την πρόταση για διάλογο με την απαιτούμενη προσοχή και θα ανταποκριθεί εποικοδομητικά.

    Η υπουργός χαρακτήρισε την πρόταση «σημαντική και θετική εξέλιξη που είναι σύμφωνη και με τη σταθερή επιδίωξη της χώρας μας για ειρηνική επίλυση του ζητήματος, με διπλωματικά μέσα».

    [04] Στην Πράγα η Αλέκα Παπαρήγα

    Στην Πράγα μεταβαίνει σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την γγ της Κεντρικής Επιτροπής Αλέκα Παπαρήγα, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας.

    Η Αλέκα Παπαρήγα θα συμμετάσχει και θα χαιρετήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πράγα ενόψει των γενικών εκλογών που έχουν οριστεί για τις 2-3 Ιούνη.

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΚΕ του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Βόιτσεκ Φίλιπ, θα επισκεφθεί το κοινοβούλιο όπου η Αλέκα Παπαρήγα θα συμμετάσχει σε συνέντευξη τύπου του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας ενόψει των εκλογών, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Πράγας.

    [05] Ο Α.Ντινόπουλος υποψήφιος για την Υπερνομαρχία

    Ο Αργύρης Ντινόπουλος θα είναι ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία για τη θέση του υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς.

    Ο κ. Ντινόπουλος θα πλαισιώνεται από την κα Φωτεινή Πιπιλή ως υποψήφια για τη Νομαρχία Αθηνών και τον Σπύρο Σπυρίδωνα ως υποψήφιο για τη Νομαρχία Πειραιώς.

    Παρουσιάζοντας τις υποψηφιότητες ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε ότι "με απόλυτη συναίσθηση του χρέους στους πολίτες, η ΝΔ προτείνει για Υπερνομάρχη, το Δήμαρχο Βριλησίων κ. Αργύρη Ντινόπουλο, την πρώτη Δημοτική σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων κα Φωτεινή Πιπιλή για τη θέση του Νομάρχη Αθηνών και το δήμαρχο Πόρου κ.Σπύρο Σπυρίδωνα για τη θέση του Νομάρχη Πειραιά.

    Ο κ. Ζαγορίτης πρόσθεσε ότι και οι τρεις έχουν μακρά και σημαντική προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες.

    Είναι, είπε, μία επιλογή που υπηρετεί τα κριτήρια της αξιοσύνης, της ικανότητας, της εντιμότητας και της προσφοράς στους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

    Ο δημοσιογράφος κ. Αργύρης Ντινόπουλος ανέφερε ότι είναι μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση που δείχνει την καταξίωση του έργου του στα Βριλήσια, ένα έργο που έγινε με δυναμισμό και διεκδίκηση. Πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει την εμπειρία του στην καθημερινή δράση και στην επαφή με τους πολίτες και τόνισε πως τα προβλήματα των πολιτών θα έρθουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

    Η δημοσιογράφος κα Φωτεινή Πιπιλή ανέφερε σε δήλωσή της ότι επί είκοσι χρόνια είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και τόνισε ότι η εμπειρία αυτή της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί με πάθος με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 June 2006 - 6:30:26 UTC