Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρές μάχες στην Τύρο στο νότιο Λίβανο
  • [02] Στη Ρόδο ο Π.Παυλόπουλος
  • [03] Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

  • [01] Σφοδρές μάχες στην Τύρο στο νότιο Λίβανο

    Σφοδρές μάχες μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και ανταρτών της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν κοντά την Τύρο του νοτίου Λιβάνου, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οπως αναφέρθηκε, Ισραηλινά ελικόπτερα έβαλλαν με πυραύλους εναντίον θέσεων των ανταρτών, ενώ υπήρξαν πυρά και από το Ισραηλινό πυροβολικό.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον δύο πύραυλοι έπληξαν το βράδυ, χωρις να προκαλέσουν θύματα, την περιοχή της Χαντέμα, 40 χιλιόμετρα βορείως του Τελ Αβίβ, την πλέον εως τώρα μακρινή περιοχή που επλήγει με πυραύλους από το νότιο Λίβανο , όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας.

    Η πόλη αυτή βρίσκεται 75 χιλιόμετρα από τα ισραηλο-λιβανικά σύνορα.

    Υπενθυμίζεται ότι χθές ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα απείλησε το Ισραήλ ότι στην περίπτωση που θα πλήξει τη Βηρυτό η οργάνωσή του θα κτυπήσει το Τελ Αβίβ.

    Σύμφωνα με τηλεοπτικές πληροφορίες δύο πύραυλοι έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές της Χαντέμα και ο τρίτος στα περόχωρά της στο νότιο τμήμα της.

    Τη Δευτέρα η Σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    Η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου που θα διεξαχθεί τη Δευτερά στη Βηρυτό, έχει στόχο της να "υποστηρίξει το σφαιρικό σχέδιο" του λιβανέζου πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα, δήλωσε αργά σήμερα μια ανώτατη αραβική διπλωματική πηγή.

    "Πρόκειται να εκφραστεί η υποστήριξη των χωρών μελών του Συνδέσμου στο σχέδιο από επτά σημεία του πρωθυπουργού Σινιόρα" τόνισε ο διπλωμάτης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.

    Το σχέδιο Σινιόρα προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός, την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, αλλά και την αποστολή λιβανικού στρατού στο νότιο Λίβανο, κάτι που ντε φάκτο σημαίνει και τον αφοπλισμό της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

    Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας δύναμης του ΟΗΕ εκεί, την ένταξη των Αγροκτημάτων της Σεμπάα υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και την επανενεργοποίηση των συμφωνιών αμνηστίας του 1949 μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

    Το σχέδιο αυτό έχει εγκριθεί από το σύνολο της λιβανικής κυβερνησης, περιλαμβανόμενων και τριών υπουργών που ανήκουν στην οργάνωση Χεζμπολάχ.

    Η Συρία πρόκειται να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σινιόρα, τόνισε από την πλευρά του ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος που επισκέπτεται την περιοχή εξ ονόματος της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Σημειώνεται τέλος οτι ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, θα βρίσκεται από την Κυριακή στη Βηρυτό για να προετοιμάσει την σύνοδο .

    Tηλεφωνική επικοινωνία Μπούς-Ανάν

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους συζήτησε σήμερα τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν το θέμα της αναμενόμενης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Σνόου δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν επί 15λεπτό αλλά δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνομιλίας,.'

    Νωρίτερα πάντως ο κ. Σνόου είχε πεί ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πολύ σύντομα.

    "Εάν δεν υπάρξει σήμερα θα υπάρξει εντός των πολύ προσεχών ημερών", είπε.

    Παράλλαλη ο κ. Μπους θα συζητήσει με την υπουργό του των Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις την κατάσταση όταν η κ. Ράις φτάσει αύριο Σάββατο στο Κρόουφορντ του Τέξας, όπου ο αμερικανός πρόεδρος περνά τις διακοπές του στο ράντζο του.

    [02] Στη Ρόδο ο Π.Παυλόπουλος

    Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Παυλόπουλος θα έρθει στη Ρόδο σήμερα το απόγευμα, όπου, όπως είναι προγραμματισμένο, θα έχει συνάντηση με τον νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων με αντικείμενο θέματα και ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου.

    Αύριο, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει το δημοτικό στάδιο Καμείρου και το νέο δημαρχείο του δήμου Αταβύρου.

    [03] Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

    Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αυξημένη υγρασία. Σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο.

    Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές συνιστούν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους και να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους. Όλοι οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων, ενώ θα παραμείνουν και σήμερα ανοικτοί 25 κλιματιζόμενοι χώροι.

    Στο μεταξύ με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την Αθήνα και τις άλλες αστικές περιοχές οι κάτοικοί τους για τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου. Από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας παρατηρείται αυξημένη κίνηση, ενώ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες δρομολόγια πλοίων για τα νησιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 August 2006 - 6:30:18 UTC