Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Κ.Καραμανλή με Φ.Πετραλιά
  • [02] Το Ισραήλ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις
  • [03] Επαφές Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη
  • [04] Δύο ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό στίβου

  • [01] Συνεργασία Κ.Καραμανλή με Φ.Πετραλιά

    Συνεργασία με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά έχει ο πρωθυπουργός, στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Χθες, ο κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη.

    Σε δηλώσεις του ο κ.Ζαγορίτης ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό το γεγονός ότι η κυβέρνηση εργάζεται με προοπτική τετραετίας για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται η κυβέρνηση και η ΝΔ τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της ΔΕΘ ο Γραμματέας της ΝΔ είπε πως δεν υπάρχει φόβος, τονίζοντας ότι "η Θεσσαλονίκη είναι χώρος όπου θα εξαγγελθούν, από τον πρωθυπουργό, πολιτικές, ιδίως στον τομέα της οικονομίας, για εκείνους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως οι χαμηλοεισοδηματίες και οι συνταξιούχοι".

    Πρόσθεσε ακόμη ότι "την ώρα που μπορείς και φέρνεις την οικονομία "στα ίσια της" και ελέγχεις τα μεγέθη,την ώρα που πέφτεις κάτω του 3% στα ελλείμματα -που μας είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις λάθος πολιτικές-, την ώρα,λοιπόν,που ισορροπεί η οικονομία, μπορούμε να δώσουμε αυτά τα οποία έπρεπε να πάρει ο κόσμος εδώ και πολύ καιρό".

    Για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές,ο Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία των υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ,τόνισε ότι, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ για τους πιθανούς "αντάρτες" είπε ότι "πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν".

    "Οι αντάρτες αντιμετωπίζονται. Τα προβλήματα, αυτή τη φορά, είναι λιγότερα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και λιγότερα από αυτά που αντιμετωπίζουν άλλες πολιτικές δυνάμεις", είπε.

    Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαγραφές για τους αντάρτες,ο Γραμματέας της ΝΔ είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά θα εκπέσουν από τα τυχόν αξιώματα που κατέχουν στο κόμμα.

    Για την υπερνομαρχία Αθηνών, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της υποψηφιότητας του Θόδωρου Κατριβάνου, λέγοντας ότι αν και τότε οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι υπολείπεται του αντιπάλου του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, τελικά κέρδισε τις εκλογές.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Μ.Λιάπη

    Για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών ενημέρωσε χθες ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή .

    Σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης τόνισε ότι «ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τις αστικές συγκοινωνίες και για τα αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα που λειτουργούν άψογα και υποδέχονται τους τουρίστες».

    Επίσης ο κ. Λιάπης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τα έργα υποδομής στον τομέα των σιδηροδρόμων και για τις απορροφήσεις των κοινοτικών κονδυλίων.

    [02] Το Ισραήλ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις

    Το Ισραήλ ξεκίνησε χθες τις διευρυμένες επιχειρήσεις του εναντίον των ανταρτών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

    Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, οι διευρυμένες επιχειρήσεις ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την έγκρισή τους από το υπουργικό συμβούλιο.

    Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Δεύτερου Καναλιού στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ μετέδωσε ότι φάλαγγες τεθωρακισμένων προωθούνται στο νότιο Λίβανο με κάλυψη του πυροβολικού. Ηδη έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο σε βάθος πέντε χιλιομέτρων.

    Η νέα διείσδυση του Ισραήλ, δεν θα υπερβεί τη σημερινή ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο στρατός.

    Στο μεταξύ, αντάρτες της Χεζμπολά σκότωσαν 15 Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 40 στις χθεσινές συγκρούσεις, επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός στρατός. Η χθεσινή ημέρα ήταν μια από τις αιματηρότερες της σύγκρουσης, η οποία διαρκεί πάνω από τέσσερις εβδομάδες.

    Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 40 αντάρτες στην διάρκεια της ημέρας. Στην Βηρυτό, η Χεζμπολλά ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 4 μαχητές της.

    Οι περισσότεροι νεκροί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ήταν έφεδροι που κλήθηκαν να ενισχύσουν τους μόνιμους στρατιωτικούς οι οποίοι εισέβαλαν στο Λίβανο μετά την 12η Ιουλίου, όταν η Χεζμπολλά σκότωσε οκτώ Ισραηλινούς στρατιώτες και απήγαγε δύο.

    Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σεΐχης Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό του μήνυμα ενέκρινε την απόφαση της λιβανικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 15 χιλιάδων λιβανέζων στρατιωτών στο νότιο Λίβανο, εκτιμώντας ότι η πρόταση αυτή θα βοηθήσει να υιοθετηθεί μια απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι "έχει ανησυχίες για το εάν ο λιβανικός στρατός θα τα καταφέρει αντιμέτωπος με έναν τέτοιο εχθρό", όπως είναι το Ισραήλ.

    Πάντως ο σεΐχης Νασράλα χαρακτήρισε την παρούσα μορφή του σχέδιου απόφασης, που προτείνεται από Γαλλία και ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, "'άδικη και ανέντιμη, αφού δίνει στο Ισραήλ πολύ περισσότερα απ΄όσα ζητάει".

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο σεΐχης Νασράλα διαβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ διατηρεί ανέπαφες τις δυνάμεις της και τις ικανότητές της να εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ και κάλεσε τους Αραβες κατοίκους του Ισραήλ να εγκαταλείψουν την Χάϊφα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ισραηλινή αυτή πόλη θα κτυπηθεί εκ νέου.

    Καταλήγοντας ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι οι μαχητές του έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν το νότιο Λίβανο "σε νεκροταφείο ισραηλινών στρατιωτών".

    Στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον ΜακΚόρμακ, κάλεσε το Ισραήλ να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στη διάρκεια της νέας φάσης των χερσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την κατάσταση των αμάχων.Ο ίδιος, ωστόσο, επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

    Αναφερόμενος στις διπλωματικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε: «Νομίζω ότι υπάρχει μια λύση στα σκαριά. Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτευχθεί.»

    Στη Βηρυτό βρέθηκε χθες ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Ουέλς, ο οποίος συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας και ο επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα.

    [03] Επαφές Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη

    Συναντήσεις με το ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Αλ Τάνι είχε η υπουργός των Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, ενώ θα συναντηθεί και με τον ομόλογό της των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "μετά και από τις σημερινές συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών, καθώς και τις άλλες πληροφορίες που υπάρχουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, βρίσκονται σε κορύφωση οι διαδικασίες και οι διαβουλεύσεις, σε ένα μάλλον βαρύ κλίμα, στην προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων επί ενός σχεδίου απόφασης για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Λίβανο".

    Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η κα Μπακογιάννη είχε λεπτομερή συζήτηση και σε ό,τι αφορά στις πτυχές του σχεδίου απόφασης, αλλά και για την κατάσταση στην περιοχή για το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας από την Ελλάδα το Σεπτέμβριο.

    Οι συζητήσεις, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, αφορούσαν και στο τι θα αντιμετωπίσει η περιοχή, αλλά και πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται.

    Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε την ελληνική θέση για ισχυρή κυβέρνηση στο Λίβανο.

    Εξ' άλλου οι ΗΠΑ και η Γαλλία συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμφωνία, ενώ φθάνουν στα Ηνωμένα Εθνη φήμες ακόμη και για ενδεχόμενη κατάθεση από τους Γάλλους δικού τους προσχεδίου απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Η δυστοκία που υπάρχει αφορά στην απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων και με ποιο τρόπο και ποιος θα αναλάβει, σε τυχόν απόσυρση, τον έλεγχο της περιοχής.

    [04] Δύο ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό στίβου

    Τα πρώτα της μετάλλια στο ευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου κέρδισε χθες η Ελλάδα και η συνεχής θετική παράδοση που ξεκίνησε το 1994 στο Ελσίνκι, είχε και εδώ την ανταπόκριση της. Και τα δύο μετάλλια ήταν αργυρού χρώματος, αφού και στις δύο περιπτώσεις η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες.

    Η Πηγή Δεβετζή στο άλμα τριπλούν με 15.05μ. στην πρώτη της προσπάθεια είχε το χρυσό μετάλλιο στα χέρια της μέχρι την τελευταία προσπάθεια του αγώνα. Τότε, η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 15.15μ. πέρασε πρώτη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Αννα Πιάτιχ με 15μ02.

    «Για να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε στη τελευταία προσπάθεια, αν και η Λεμπέντεβα είναι μεγάλη αθλήτρια. Εκανα τη προσευχή μου, αλλά το χρυσό δεν ήρθε. Ηθελα ένα μεγάλο πρώτο άλμα και το πέτυχα. Είμαι ευχαριστημένη» είπε η Δεβετζή, που θα αγωνιστεί και στο άλμα εις μήκος.

    Η Φανή Χαλκιά προδόθηκε από τις δυνάμεις της. Εφθασε πολύ κοντά στο δέκατο και τελευταίο εμπόδιο, μείωσε ταχύτητα για σιγουριά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στα τελευταία μέτρα η Ρωσίδα Εβγκένια Ισάκοβα και πήρε τη νίκη με 53.93 έναντι 54.02.

    «Νιώθω χαρούμενη καθ΄όσον μετέχω για πρώτη φορά σε ευρωπαικό πρωτάθλημα και βρέθηκα στο βάθρο. Μπορούσα να είχα κερδίσει, αλλά το τελευταίο εμπόδιο μου ήρθε γρήγορα μπροστά και προτίμησα τη σιγουριά» είπε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, που θα ετοιμαστεί τώρα για το παγκόσμιο κύπελλο της Αθήνας.

    Η θαυμάσια για τα ελληνικά χρώματα βραδιά, έκλεισε με την 8η θέση του Δημήτρη Ρέγα (46.23) στον τελικό των 400μ, αλλά και την πρόκριση στον σημερινό τελικό των 400μ με εμπόδια, δύο Ελλήνων, των Ιακωβάκη (49.43) και Αλοζίδη (49.31, ατομικό ρεκόρ).

    «Στο μέλλον δεν θα κοιτάω με τα κιάλια τους αντιπάλους μου αλλά αυτοί θα κοιτούν την πλάτη μου» είπε ο νεαρός Ρέγας.

    Ο Ιακωβάκης δήλωσε: «Ετρεξα με υπηρεσιακή ταχύτητα, αύριο θα πάω πολύ γρήγορα».

    Στα ημιτελικά των 200μ προκρίθηκε ο Τάσος Γκούσης με επίδοση 20.68, ενώ ο Παναγιώτης Σαρρής αποκλείστηκε με 21.04. «Είμαι κάπως κουρασμένος αλλά αύριο θα φανώ δυνατός, έτοιμος για όλα» είπε ο Γκούσης.

    Άτυχη στάθηκε στα ημιτελικά των 100μ γυναικών, η Γεωργία Κοκλώνη. Ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 11.29, αλλά πήρε την 5η θέση, ενώ δύο από τις αντιπάλους της προκρίθηκαν με 11.28. «Ήθελα απλά λίγη τύχη, δεν έλειψε τίποτα παραπάνω. Ετρεξα καλά στο Γκέτεμποργκ, έκανα ατομικό ρεκόρ και πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα είμαι ακόμα καλύτερη» είπε η Κοκλώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 August 2006 - 4:30:25 UTC