Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικρίσεις από το ΠΑΣΟΚ για το ΚΥΣΕΑ

  • [01] Επικρίσεις από το ΠΑΣΟΚ για το ΚΥΣΕΑ

    Ο υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική, Ασφάλεια κι Άμυνα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ δήλωσε πως "προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός της εσπευσμένης σύγκλισης και της απόφασης που έλαβε, σήμερα, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο ΚΥΣΕΑ, σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο".

    Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι "πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν έχει ακόμα αποφασισθεί, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και οι όροι εμπλοκής της δύναμης, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν πολλές «γκρίζες περιοχές» στο ψήφισμα 1701 του ΣΑ,όπως από την αρχή είχε επισημάνει το ΠΑΣΟΚ και διαπιστώνει καθημερινά η διεθνής κοινότητα".

    Ο κ. Παπουτσής είπε επίσης πως "μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις πραγματικές ερμηνείες και τα ερωτήματα που τίθενται από τις ασάφειες της απόφασης του ΣΑ".

    Ο κ. Παπουτσής έθεσε δε τα εξής ερωτηματικά:

    1.Τι εξυπηρετεί αυτή η κυβερνητική σπουδή και προθυμία;

    2. Σε ποια ελληνική στρατηγική εντάσσεται μια τέτοια απόφαση;

    3. Σε ποιο πλαίσιο επιχειρησιακής ευθύνης του ΟΗΕ, με ποιο ρόλο και ποιες εντολές, εντάσσεται η διάθεση της φρεγάτας και του προσωπικού της;

    Ο κ. Παπουτσής εκτίμησε ότι "δυστυχώς για μια ακόμη φορά «η Κυβέρνηση των Προθύμων» είτε βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση είτε αποκρύβει από τον Ελληνικό λαό μονομερείς δεσμεύσεις εκτός πλαισίου του ΟΗΕ".

    Αναφορικά, εξάλλου, με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για τον "ιδιαίτερα πρόχειρο και επιλεκτικό ως προς τις συναντήσεις τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε" και πρόσθεσε ότι "αν στόχος του ταξιδιού, όπως υποστηρίζει η κα Μπακογιάννη, είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας και ενημέρωση ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του ΣΑ του ΟΗΕ, τότε θα όφειλε να συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της το σύνολο των παραγόντων που διαμορφώνουν τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής".

    Καταλήγοντας ο κ. Παπουτσής ανέφερε:

    "Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να συνομιλεί και να έχει επαφές με όλες τις χώρες και τις πολιτικές ηγεσίες της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς ή μονομερείς προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση των μειωμένων προσδοκιών, οφείλει να προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της προεδρίας του ΣΑ σε μια κρίσιμη περίοδο διεθνώς".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 August 2006 - 18:30:15 UTC